Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Management & Leidinggeven trainingen en cursussen

Geef effectief leiding aan individuen en teams.

Leer tijdens één van onze management trainingen en leiderschapstrainingen om een leider te worden in plaats van de baas te zijn. Stimuleer je mensen, inspireer en motiveer ze. Krijg inzicht in jouw rol, verbreed je repertoire aan leiderschapsstijlen en bouw vanzelfsprekend gezag op. Jouw vaardigheden als leider hebben een positief effect op de prestaties van je team.


Beginnen met leidinggeven

Je bent een kei in je vak, maar nu geef je voor het eerst leiding. Wil jij een inspirerend en effectief leider worden? Gebruik je talenten, kies altijd de juiste leiderschapsstijl en stimuleer en motiveer medewerkers.

Excelleren in leidinggeven

Jij bent een ervaren leidinggevende en wilt door het volgen van een leiderschap training uitgroeien tot een zelfbewuste leider. Je wilt alle aspecten van verbindend leiderschap beheersen, om van daaruit effectiever leiding te geven aan individuen en teams.

Teamcoaching- & ontwikkeling

Leidinggeven is meer dan alleen aanmoedigen langs de lijn. Heb jij het lef om dat te doen? Dan kun jij je medewerkers de ruimte geven om hun talenten te ontplooien en creëer je een succesvol team. Met een van deze trainingen of opleidingen in leidinggeven ontwikkel je jezelf tot een bron van inspiratie, voor jezelf en anderen.

Management van verandering

Jij wilt veranderingen sturen, de richting van je organisatie meebepalen en helpen bij het inzetten van een innovatieve koers. Veranderingen moeten wel verbeteringen zijn. Kies hier je cursus of opleiding.

Lees meer

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap zegt het eigenlijk al. Het houdt in dat je jezelf gaat leiden. Dus wat inspireert je? Waar krijg je energie van? Hoe wil je anderen inspireren? Met welke cursus of training wil jij je ontwikkelen?

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Wieneke Wegeling

Opleidingsadviseur

Leiderschapstrainingen: jouw skills en vaardigheden combineren

Leiderschap en management zijn onmisbare elementen in het professionele veld. Ze vormen de basis waarop teams en organisaties gebouwd worden en bepalen in hoge mate het succes en de cultuur van een onderneming. Een effectieve leidinggevende, zoals een manager of teamlead, beheerst de kunst om zijn of haar team te inspireren en aan te moedigen met een duidelijke visie die stuurt op resultaat. Het gaat om het vermogen om te verbinden, om samen te werken naar een gemeenschappelijk doel.

Een man met papieren in zijn hand legt iets uit aan drie andere mensen.

Power skills voor succesvol leiderschap en management

In leiderschap en management staan de persoonlijke groei van de leider en de ontwikkeling van het team centraal. Het begrijpen en toepassen van de juiste leiderschaps- en managementcompetenties kan een enorme invloed hebben op de effectiviteit van een organisatie. Een cursus management of leiderschap biedt inzicht in het verbeteren van deze vaardigheden en het ontwikkelen van een ondersteunende leiderschaps- en managementstijl.

  • Inspireren: Als leidinggevende speel je een cruciale rol in het motiveren en enthousiasmeren van je team. Het is jouw taak om een toekomstvisie te schetsen die niet alleen inspirerend is, maar ook aanzet tot actie. Inspireren gaat hand in hand met authentiek leiderschap. Dit kun je verder ontwikkelen met management trainingen en leiderschap opleidingen zoals 'Persoonlijke overtuigingskracht'.
  • Aanmoedigen: Het herkennen en stimuleren van talent is een kunst. Daarbij draagt het geven en ontvangen van positieve feedback en het creëren van kansen bij aan een sfeer waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen. Door de diversiteit in leiderschapsstijlen te behandelen – van autoritair tot participatief – wordt in de nadruk gelegd op het belang van aanpassingsvermogen aan verschillende situaties en mensen. Dit aspect van leiderschap en managen kun je verdiepen met een cursus leiderschap zoals 'Beginnen met leidinggeven' en 'Leiderschap en teamcoaching'.
  • Een duidelijke visie hebben: een heldere en overtuigende visie biedt richting en zorgt voor een gezamenlijk doel. Je kunt je capaciteit om een krachtige visie te ontwikkelen en te delen versterken door middel van een managementcursus of leiderschapstraining, zoals 'Professioneel leiderschap' of 'Essentials of leadership'.
  • Sturen op resultaat: Doelgericht leiderschap vereist dat je heldere doelen stelt en het team motiveert deze te bereiken. Dit element van leiderschap ontwikkel je verder door je te richten op een cursus leidinggeven, zoals 'Verandermanagement'.
  • Verbinden: Het vermogen om mensen te verbinden, om saamhorigheid te creëren en  hun talent te ontsluiten, versterk je met trainingen en opleidingen, zoals Authentiek leiderschap door vrouwen en 'Team leadership'.

De rol van coaching in leiderschap

In het hedendaagse bedrijfsleven worden de rollen van leiderschap en coaching steeds meer geïntegreerd, wat de relevantie van trainingen in leiderschap en management onderstreept. Als leider wil je niet alleen een visie en richting bieden, maar wil je ook individuele en teamontwikkeling te stimuleren. Hierdoor groeit de behoefte aan management- en leiderschapstrainingen, die zich richten op het ontwikkelen van een coaching stijl binnen leiderschap.

Grondslagen van leiderschaps- en managementcursussen

Het vermogen om flexibel en adaptief te zijn is belangrijk. Met onze leiderschaps- en managementcursussen ontwikkel je daarom vaardigheden in besluitvorming en probleemoplossing. Maar onze opleidingen zijn niet enkel bedoeld voor het verwerven van vaardigheden; ze vormen de ruggengraat van effectief leiderschap.

Denk aan het ontwikkelen van strategisch denken, het uitvoeren van operationeel management, het integreren van duurzame doelen in je bedrijfsvoering, het optimaliseren van processen, het waarborgen van kwaliteit en productiviteit, en het leren hoe je efficiënt teams leidt en motiveert. Alles staat in het teken van het creëren vaneen emotioneel intelligent en empathisch leiderschap, waarbij teamleden voelen dat hun ontwikkeling centraal staat.

Jezelf blijven uitdagen

Het aanleren van leiderschap is niet beperkt tot het volgen van een cursus leidinggeven; het is een voortdurende reis van zelfontdekking, teamontwikkeling en strategisch denken. Managers en leidinggevenden die zichzelf blijven ontwikkelen, zijn in staat om hun teams te leiden naar nieuwe hoogten van succes en voldoening. In een wereld die steeds verandert, is de capaciteit om te leren en te evolueren wellicht de meest waardevolle competentie die een leidinggevende kan bezitten.