Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Masterclassreeks Leiderschap in een nieuwe wereld

Masterclassreeks Leiderschap in een nieuwe wereld

Volg 4 masterclasses voor de prijs van 3

 • Wat is de rol van leiderschap in organisatie verandering 
 • Hoe geef je leiding aan zelfsturende teams
 • Hoe stuur je op ondernemerschap, innovatiekracht en paradoxen

Bekijk alle details

Uitvoering
Masterclass
Duur
4 dagen (16 weken)
Startmoment
Start al in mei
Onderwerpen
 • +4
  Nog 4 anderen

Dit ga je leren in Masterclassreeks Leiderschap in een nieuwe wereld

De masterclass Leiderschap is een vierdaagse reeks. Iedere masterclass heeft een eigen, uniek programma.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Dag 1: Leiderschap en verandering

 • Wat is de impact van de wendbare organisatie op leiderschap en vice versa?
 • Hoe krijgt de leider mensen in beweging tijdens een verandering?
 • 'New leadership' theorieën als authentiek leiderschap, dienend ('servant') leiderschap, charismatisch leiderschap, ethisch en gedeeld leiderschap.

Dag 2: Leiderschap en zelfsturing

 • Hoe geef je leiding aan zelfsturende professionals en vind je de balans tussen sturen en loslaten?
 • Van hiërarchie naar op zelfsturing gebaseerde organisatievormen

Dag 3: Leiderschap en innovatie

 • Leiding geven aan het organiseren van technologische en sociale innovatie
 • Effectieve leiderschapsstijlen bij het bouwen van een innovatieve cultuur
 • Reflectie op het vakgebied innovatie en jouw persoonlijke leiderschapsstijl

Dag 4 Leiderschap en paradoxen 

 • Een nieuw perspectief om je werk te bekijken, dat van paradoxen
 • Effectief omgaan met tegenstrijdige verwachtingen en ontwikkelingen
 • Denken en handelen vanuit paradoxen en deze verzoenen

Resultaten

 • Je hebt kennis van de nieuwste inzichten op het gebied van leiderschap
 • Je weet hoe je vertrouwen en verbinding creëert, terwijl je op afstand stuurt
 • Je kunt de motivatie en zelfsturend vermogen van medewerkers aanspreken
 • Je kunt innovatie bevorderen, zonder daar zelf een formele rol in te spelen
 • Je kunt vanuit je leiderschap paradoxaal handelen en interveniëren

Leiderschap is wat je bent, niet wat je doet

Voor wie?

Je leidinggevende rol verandert. Je wilt – op afstand – kunnen sturen op ieders autonome inzet én op verbinding. Je wilt medewerkers kunnen inspireren en aansporen tot creativiteit en innovatie. Je hebt behoefte aan een nieuwe, eigen visie op leiderschap. Je wilt ontdekken hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen als leider in een dynamische en complexe wereld. Je hebt hbo werk- en denkniveau.

Kies voor fysiek of online

Je kunt bij je inschrijving kiezen voor de fysieke variant op een van de locaties in het land of voor de online variant in de ‘virtual classroom’. Wat heeft je voorkeur? Via de ‘virtual class’ garanderen we dezelfde kwaliteit en resultaten. Je leest het op www.suas.nl/opleidingen-en-trainingen/virtual-classroom.

Toelatingscriteria

Je hebt minimaal een hbo werk -en denkniveau.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De prijs van de masterclass is € 1.485,00 (excl. 21% btw). 

Betaal je de opleiding zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk géén 21% btw, maar slechts een toeslag van 10%. Je prijs is dan € 1.633,50.

Materiaal

De prijs voor het lesmateriaal is € 79,80 (excl. btw). Je krijgt hiervoor:

 • Succeskit SUAS NL
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet is in totaal € 320,00 (excl. BTW). Je betaalt uiteraard geen arrangementskosten als je kiest voor de online variant in de ‘virtual class’.

Programma

Collegedag

De masterclass bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 dag.

Bijeenkomst 1 t/m 4:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur

Train je virtueel? Dan passen we het rooster aan: een masterclass die oorspronkelijk een dag duurt, verzorgen we virtueel in twee bijeenkomsten van 3,5 uur. Op die manier zorgen we ervoor dat je geen volle dagen achter je scherm zit en blijf je fris genoeg om de stof op te nemen. Bekijk het rooster voor je lesdagen en tijden.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze masterclass is 20 deelnemers.

Certificaat 

Na afronding van de masterclass ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van SUAS. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Dit worden je docenten

 • Marit Engelsma

  Marit Engelsma is een praktische, verbindende en resultaatgerichte veranderaar die zowel de ambitie van de organisatie als de medewerkers als uitgangspunt neemt. Na de studie Psychologie heeft ze zich toegelegd op mensen in ontwikkeling in veranderende organisaties, o.a. als opleidingsadviseur, adviseur organisatieontwikkeling en consultant. Al haar opgedane ervaring op het gebied van management- & vaardigheidstrainingen, (cultuur)veranderingstrajecten, leiderschapstrajecten en MD-trajecten heeft ze gebundeld in haar eigen bedrijf ProcesKRACHT. Aanvullend heeft ze veranderkundige opleidingen afgerond en coachingsvaardigheden opgedaan.

 • Margreet Steenbrink

  Margreet Steenbrink heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, trainer en coach op het snijvlak van leiderschap, organisatieontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. In het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het onderwijs als opleider en supervisor van coaches. Ze publiceerde diverse artikelen over coaching en zat in de redactie van Tijdschrift voor Coaching. Tot voor kort zat ze in het bestuur van de Nederlands Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en namens Nederland in de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

 • Hilda van de Bree

  Hilda heeft ruim 15 jaar ervaring in het trainen en begeleiden van groepen op de thema's leiderschap, samenwerking, cultuur en communicatie, variërend van eendaagse workshops tot meerjarige programma’s, zowel in de profit en non-profit sector. De rode draad in haar trajecten vormt een gezonde balans tussen zakelijkheid en zingeving. Daardoor beleven mensen meer plezier en motivatie in hun werk en werken ze beter samen.

 • Drs. Anke van Luijt

  Drs. Anke van Luijt heeft in 1997 haar eigen trainingsbureau opgericht vanuit de oprechte behoefte mensen prettiger te laten samenwerken vanuit onze gezamenlijk psychologische basisbehoefte verbondenheid. Daarnaast werkt ze in opdracht van SUAS. Ze is afgestudeerd als psycholoog aan de VU in Amsterdam en volgde daarnaast vele opleidingen en trainingen op het gebied van leiderschap, neuropsychologie en persoonlijke effectiviteit. Antropologie, Sociale- en Psychologische Veiligheid zijn haar favoriete aandachtsgebieden. Anke is met regelmaat te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1 en werkt mee aan publicaties voor o.a. het AD en de Volkskrant. Hoewel steeds veel onderzoek verwerkt is om tot verantwoorde uitspraken te komen, waarderen de deelnemers haar persoonlijke, toegankelijke en vooral humorvolle stijl van trainen.

 • Marianne Vijsma

  Marianne Vijsma heeft Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ze is eigenaar van Marianne Vijsma en Partners en adviseur in organisatie ontwikkeling, senior trainer voor management development en coach op Jungiaanse leest.

 • Jeroen Bruijns

  Jeroen heeft eind 2021 de jaaropleiding Professioneel Communiceren bij Raafwerk succesvol afgerond. Voornamelijk middels systemisch zelfinzicht vergroot. Leervraag kan ik de ander ontmoeten en bij mezelf blijven. Jeroen is als trainer en coach actief voor Suas, New Dawn en Relevance. Jeroen is sinds 2014 als freelancer actief voor S&N. Gezien zijn ervaring is hij als coach hoofdzakelijk actief als employability en performance coach. Als trainer wordt hij gezien zijn achtergrond voornamelijk ingezet op het gebied van leiderschap en communicatie en kan daarbij gebruik maken van diverse methodieken en instrument.

 • Angélique Berbé

  Angélique Berbe is afgestudeerd als trainer Omgangskunde aan de Hogeschool van Utrecht en heeft diverse coachingsopleidingen gevolgd. Jarenlang heeft ze coaches opgeleid bij de Alba-Academie en Academie voor Coaching en werkt als coach voor Schouten & Nelissen. Door haar werk in het bedrijfsleven, retail en bij de overheid, heeft ze veel ervaring opgedaan op het gebied van leiderschap, marketing, communicatie, netwerken, opzetten van een bedrijf, visie vorming op directieniveau, veranderprocessen en teamprocessen. Dit zijn dan ook veelal de coach-trajecten die ze begeleidt.

 • Drs. Alwin Sixma

  Drs. Alwin Sixma studeerde af in de praktische filosofie aan de Universiteit Utrecht. Zijn afstudeerrichting was politieke ethiek. Hij is de schrijver van het boek de Motivatieparadox dat zich richt op de kracht van motivatie in organisaties. Alwin is werkzaam bij Strategiesmid, een bedrijf dat op ambachtelijke wijze werkt aan strategische en verandervraagstukken in organisaties.

)

Nu starten met Masterclassreeks Leiderschap in een nieuwe wereld

Masterclassreeks Leiderschap in een nieuwe wereld

Volg 4 masterclasses voor de prijs van 3

 • Wat is de rol van leiderschap in organisatie verandering 
 • Hoe geef je leiding aan zelfsturende teams
 • Hoe stuur je op ondernemerschap, innovatiekracht en paradoxen

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou