Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclasses

Een dag vol nieuwe inspiratie, kennis en kansen om te netwerken.

Snel op de hoogte van de laatste trends zonder tijdrovende studietrajecten 

Heb je geen tijd voor intensieve studietrajecten en wil je toch snel en effectief je kennis bijspijkeren? Kom dan naar een van onze masterclasses. In één dag tijd nemen we je mee in de nieuwste wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Je krijgt les van top academici en praktijk professionals. Er zijn masterclasses rondom thema’s als HRM, Psychologie, Leiderschap en Verandermanagement.


Ben je op zoek naar een andere masterclass?

Bekijk alle masterclasses

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Portretfoto van Ditty van der Elst. Vrouw met donkere opgestoken haren, blauwe blouse met witte verticale streepjes.

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Masterclasses: de sleutel tot professionele groei

Even uit de waan van de dag én tegelijkertijd in korte tijd je kennis boosten. Masterclasses bieden je daarvoor een mooie mogelijkheid. Tijdens een masterclass verdiep je jouw kennis over een bepaald thema en kom je in contact met andere experts en professionals. Tijdens onze inspirerende masterclasses doe je waardevolle inzichten op en leg je ook meteen de link met de praktijk. Gun jij jezelf ook zo’n leerzame interactieve dag, waar je blij en geïnspireerd van terugkomt?

Wat zijn masterclasses?

Een masterclass is een intensieve training die zich richt op een bepaald vakgebied of vaardigheid. Zo’n sessie, geleid door onze kundige docenten, is speciaal ontworpen om jou in korte tijd mee te nemen in een specifiek thema. Tijdens een masterclass verdiep je in één dag jouw kennis over dit thema en doe je nieuwe inzichten op. Je stapt even uit jouw dagdagelijkse bezigheden om je onder te dompelen in nieuwe kennis en vaardigheden.

De voordelen van een masterclass

Waarom zou je een masterclass willen volgen? Meedoen aan een masterclass biedt tal van voordelen. Je krijgt de kans om even uit de dagelijkse routine te komen en jouw kennis over een bepaald thema uit te diepen. Dit geeft een flinke impuls aan zowel je professionele als persoonlijke leven. De interactie met gelijkgestemden en het sparren met docenten bieden je een unieke leerervaring. Bovendien krijg je toegang tot een persoonlijke online omgeving met studiemateriaal en de mogelijkheid om contact te houden met docenten en medestudenten.

Blijven groeien met nieuwsgierigheid

SUAS biedt een breed aanbod masterclasses, die speciaal ontworpen zijn voor jou als werkende professional. Bij SUAS geloven we dat je met de juiste kennis en vaardigheden sterker wordt in je werk. Die ideale combinatie van kennis en vaardigheden noemen we power skills. Wil je jouw kennis blijven ontwikkelen en in beweging blijven, dan is nieuwsgierigheid essentieel. In onze masterclass Nieuwsgierigheid maak je bijvoorbeeld kennis met de zeven verschillende soorten nieuwsgierigheid. Je ontdekt wat er nodig is om actiever te werken met nieuwsgierigheid én leren en ontwikkelen te stimuleren. Zo kun je als mens en organisatie blijven groeien, leren en aanpassen aan een steeds veranderende wereld. Onze masterclass 'Nieuwsgierigheid' is een verdieping in de theorie rondom nieuwsgierigheid én een praktische gids om nieuwsgierigheid in de werkplek te integreren.

Wat leer je in de masterclass Nieuwsgierigheid?

  • Het belang van nieuwsgierigheid in het werk: We verkennen waarom nieuwsgierigheid essentieel is voor het maken van betere keuzes en het verbeteren van de organisatieprestaties.
  • De zeven soorten nieuwsgierigheid: Leer elke soort herkennen en hoe je je aanpak hierop kunt baseren.
  • Stimuleren van nieuwsgierigheid: Ontdek werkvormen om nieuwsgierigheid te bevorderen en stel de juiste vragen die tot denken aanzetten.
  • Nieuwsgierigheid als persoonlijkheidseigenschap: Begrijp hoe je nieuwsgierigheid kunt cultiveren als een blijvend aspect van iemands persoonlijkheid.

Visie voor de toekomst

Nieuwsgierig zijn betekent ook nieuwsgierig zijn naar jezelf én een open blik hebben naar de toekomst. Hoe kun je als leider een grotere positieve impact hebben op de organisatie en de wereld? Dit is een complexe, maar actuele uitdaging die leiderschap vereist dat verder gaat dan de status quo. Duurzaam leiderschap is een power skill die toekomstgericht is en de kracht heeft om verandering te realiseren. Onze masterclass 'Sustainable Leadership' is er speciaal voor leiders die een bijdrage willen leveren aan een duurzame organisatie en wereld.

De kernpunten van de masterclass Sustainable Leadership

  • Definitie en belang van duurzaamheid: Een grondig begrip van duurzaamheid als fundament voor effectief leiderschap.
  • Globale en Europese invloeden: Inzicht in de krachten die duurzame ontwikkeling vormgeven.
  • Sociaalecologische problematiek: Analyseren van de huidige problemen en het formuleren van duurzame oplossingen.
  • Inspirerende voorbeelden: Leren van strategisch duurzame bedrijven en het toepassen van hun succesvolle strategieën.
  • Praktische tools: Het gebruik van tools die een directe impact hebben op de duurzaamheid van je organisatie.
Twee blonde vrouwen die op een lapotop kijken die op een bureau staat, een van de vrouwen zit en de andere staat

De verbinding met andere masterclasses

Natuurlijk zijn nieuwsgierigheid en duurzaam leiderschap slechts het topje van de ijsberg als het gaat om power skills. Of het nu gaat om strategisch management, verandermanagement, big data en procesmanagement, effectieve teamgesprekken, pragmatisch veranderen, of innovatiemanagement – elk van deze gebieden vereist bepaalde power skills om te excelleren.

Tijdens onze masterclasses krijg je niet alleen waardevolle kennis over het onderwerp. Ook de ontmoeting met cursisten verbreedt je inzichten. Daarom zijn onze masterclasses heel geschikt voor gedreven professionals die op zoek zijn naar professionele verdieping. Benieuwd naar alle masterclasses? Je vindt ze hier.

Waar theorie en praktijk samenkomen

Het volgen van een masterclass is een investering in jezelf. Wanneer nam je voor het laatst de tijd en ruimte om je te verdiepen in een bepaald onderwerp? Door deel te nemen aan onze masterclasses kom je in een andere omgeving, wordt je opnieuw geprikkeld en krijg je praktische tools om mee aan de slag te gaan. Je zet daarmee een belangrijke stap naar het versterken van jezelf als professional. Bovendien krijg je na het voltooien van elke masterclass een certificaat als erkenning van je nieuwverworven vaardigheden en kennis.

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop en neem de leiding over je eigen toekomst. Ontdek hoe onze masterclasses je kunnen uitrusten met power skills waarmee je sterk én in beweging blijft.