Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Bedrijfskunde opleidingen

Verdiep je in bedrijfskunde en verruim je blik.

Jij ruikt kansen in de organisatie en wilt je richten op vernieuwing en verbetering. De wereld wacht immers niet. Jouw doel: alle uitdagingen, onzekerheden en managementvraagstukken vakkundig het hoofd bieden. Maar hoe? In onze bedrijfskunde opleidingen leer je precies wat je nodig hebt om mee te praten op het hoogste niveau. 


Algemene bedrijfskunde

Kijk breder en bouw bruggen! Vertaal bedrijfskundige inzichten door naar oplossingen voor jouw organisatie.

Innovatie

Reis naar onbekende bestemmingen, doorbreek routines en wakker je creativiteit en die van anderen aan. Leer creativiteit in goede banen te leiden. Selecteer de beste ideeën en werk ze uit tot innovaties in een bachelor bedrijfskunde of bedrijfskunde masterprogramma.

Management

Jij wilt veranderingen sturen, de organisatie richting bepalen en een innovatieve koers inzetten. Veranderingen moeten immers verbeteringen zijn. Blijf wendbaar en stuur bedrijfs- en teamprestaties op weg naar verbetering en meer succes met onze bedrijfskunde opleidingen!

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Ontdek de toekomst met bedrijfskunde

Binnen het domein van bedrijfskunde leer je hoe je complexe uitdagingen omvormt tot kansen. Of het nu gaat om het efficiënter maken van processen, het analyseren van markttrends of het optimaliseren van klanttevredenheid; met een bedrijfskunde opleiding heb je de tools in handen om deze vaardigheden te ontwikkelen. Je leert niet alleen problemen te identificeren, maar deze ook vakkundig te tackelen met doordachte oplossingen.

Twee mannen en een vrouw drinken koffie en leunen op de leuning van een rekje, de vrouw is hard aan het lachen

Wat is bedrijfskunde?

Bedrijfskunde combineert kennis uit verschillende vakgebieden om organisatieproblemen op te lossen. In de nieuwe economische werkelijkheid richten we ons niet alleen op het maken van winst, maar ook op het creëren van een positieve maatschappelijke impact en het bereiken van langdurig succes voor zowel mensen als organisaties. In de bedrijfskunde opleidingen van SUAS leer je over jouw rol als bedrijfskundige professional, het belang van zelfreflectie en het ontwikkelen van een visie die je kunt toepassen binnen zowel persoonlijke als professionele leven. Daarnaast verbeter je je kennis in gebieden zoals marketing en financieel beheer en ontwikkel je belangrijke vaardigheden voor een goede samenwerking en communicatie.

Organisatieontwikkeling

Een belangrijk onderdeel van bedrijfskunde is organisatieontwikkeling. In elke onderneming is continue verbetering ten slotte essentieel. Als bedrijfskundige speel je een actieve rol in het leiden van strategische veranderingen die organisaties in een competitieve markt laten groeien. Daarom leer je tijdens onze bedrijfskunde opleidingen hoe je organisaties van binnenuit transformeert. Je leert nauwkeurig kijken naar hoe je organisaties kunt herstructureren. Zo besteden we in onze ‘Bachelor en Master Bedrijfskunde’ en de ‘Masterclass Strategisch Management’ aandacht aan hoe je een bedrijf helpt die groei te bewerkstelligen. Zo zijn ze niet alleen vandaag succesvol, maar zijn ze ook goed voorbereid op toekomstige uitdagingen.

Deze organisatieontwikkeling, met name in de vorm van nieuwe producten, diensten en bedrijfsmodellen, wordt gedreven door innovatie. Leer hoe je deze innovatie kunt stimuleren en begeleiden met onze opleidingen ‘Mastermodule Innovatiekracht’ of ‘Design Thinking’. Van het idee tot de uitvoering, je wordt de katalysator die creativiteit omzet in commercieel succes.

Samenwerking en verbetering

Bedrijfskunde is een veelzijdig vak. Buiten het feit dat je een innovatieve kracht bent die verandering en groei stimuleert, zijn persoonlijke skills zoals goed kunnen samenwerken van essentieel belang. Het persoonlijke ontwikkelingstraject binnen onze opleidingen bedrijfskunde moedigt jou daarom aan tot zelfreflectie over je professionele identiteit en waarden. Hierbij scherpen we jouw 'power skills' aan – vaardigheden die essentieel zijn voor de hedendaagse bedrijfskundige professional.

Je leert met onze opleidingen bovendien hoe je met verschillende disciplines en stakeholders binnen en buiten een organisatie effectief samenwerkt om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Je ontdekt hoe je teams kunt bouwen en leiden, hoe je effectief kunt communiceren en hoe je de kracht van diversiteit kunt benutten om tot verbeteringen te komen die het geheel ten goede komen.

Daarbij komen managementvaardigheden natuurlijk ook uitgebreid aan bod. In onze bedrijfskunde opleidingen, zoals ‘Organisational Design’ en ons ‘Masterprogramma Verandermanagement’, wordt aandacht besteed aan managementstijlen, besluitvormingsprocessen en leiderschapskwaliteiten. Je leert om niet alleen te managen, maar ook te inspireren en te motiveren. Op deze manier geef je leiding met visie en duidelijkheid.

Bedrijfskunde en de Betekeniseconomie

In al onze bedrijfskundige opleidingen is er aandacht voor de Betekeniseconomie. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het hier om betekenis, om kwalitatieve in plaats van kwantitatieve groei. Een economie waarin financieel rendement minder belangrijk wordt en sociale en ecologische waarden belangrijker. Minder maakt gelukkiger. Dat is samengevat waar deze economie, oftewel de Purpose economy, om draait. Met de opleidingen bedrijfskunde willen we onze studenten opleiden tot impactmakers in de organisaties waarvoor zij werken. Je leert bijvoorbeeld over nieuwe verdienmodellen waarbij je onderzoekt welke systemen en platformen voor duurzaam resultaat zorgen, ofwel ‘fair pricing’.

Jouw carrièrekansen

Een opleiding in bedrijfskunde biedt een stevig fundament voor jou als bedrijfskundig professional. Wanneer je een hbo-bedrijfskunde of een bachelor bedrijfskunde afrondt, ben je vaak gewild in diverse functies binnen verschillende sectoren – van commerciële bedrijven tot overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Bedrijfskundigen zijn gekwalificeerd voor rollen als projectleider, productmanager, organisatieadviseur, beleidsmedewerker, verandermanager, business analist, HR-businesspartner, en ga zo maar door. Wil je verder studeren voor een bedrijfskunde masteropleiding? Dan kun je je specialiseren en vaak hogere management- of adviesrollen op je nemen.

Waarom een opleiding bedrijfskunde?

Het antwoord is simpel. Kies voor bedrijfskunde als je een dynamische carrière ambieert waar geen enkele dag hetzelfde is, die je uitdaagt om buiten de gebaande paden te denken en waar je een positieve impact hebt op de wereld. Of je nu interesse hebt in een erkende bachelor bedrijfskunde of je ambities liggen bij de erkende masteropleiding in bedrijfskunde, bij SUAS vind je een opleiding of losse module die aansluit bij jouw professionele doelen.

Bedrijfskunde begint bij SUAS

Bedrijfskunde opent de deuren naar een breed scala aan loopbaanmogelijkheden. Van financieel adviseur tot marketing expert, van HR-manager tot consultant, de kennis en vaardigheden die je opdoet zijn inzetbaar in vrijwel elke industrie. Bij SUAS verdiep je jezelf niet alleen in inhoudelijke thema's, zoals maatschappelijk ondernemen, verdienmodellen, marketing en financieel management. Je ontwikkelt ook essentiële persoonlijke vaardigheden, waaronder interpersoonlijke competenties zoals samenwerken en effectief communiceren. Deze vaardigheden zijn onmisbaar voor de bedrijfskundige professional van de toekomst. Gedurende het traject groei je in je rol als een solide gesprekspartner in complexe organisatievraagstukken. Tijdens de opleidingen word je niet alleen een deskundige op het gebied van bedrijfskundige vraagstukken, maar ook een krachtige veranderaar, een effectieve verbinder, een bedreven ontwikkelaar en een innovatieve denker. Ontdek waar jouw kansen liggen!

Twee vrouwen en een man op een kantoor, de twee vrouwen kijken op een laptop