Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Bachelor Bedrijfskunde

Bachelor Bedrijfskunde

Aanvraagproces NVAO-accreditatie is in afrondende fase.

 • Leer beter en van een afstand kijken naar de markt en je eigen organisatie
 • Kijk breder naar huidige en toekomstige bedrijfskundige vraagstukken
 • Word die daadkrachtige veranderaar die je organisatie futureproof maakt

Bekijk alle details

Een startmoment wordt met je afgestemd

Uitvoering
Bachelor
Duur
36 dagen (4 jaar)
Startmoment
Start al in maart
Onderwerpen
 • +9
  Nog 9 anderen

Dit ga je leren in Bachelor Bedrijfskunde

Met de Bachelor Bedrijfskunde in je zak ben je klaar de rol te vervullen van verbinder, veranderaar en innovator, in welke organisatie dan ook. En laat dat nu precies zijn waar de wereld van morgen om zit te springen. Als bedrijfskundige opereer je op het snijvlak van organisatie en buitenwereld. Visie, strategie, inrichting van processen en uitvoering? Helemaal jouw ding. 

Met deze opleiding verbreed je je inzicht in maatschappelijk ondernemen, verdienmodellen, marketing, financieel management, bedrijfsculturen en coaching. Power skills als samenwerken, effectief communiceren en verandermanagement.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Ondernemen in ecosystemen
 • Diversiteit en inclusie
 • Nieuwe verdienmodellen
 • Datagedreven business

Resultaten

 • Je kent de belangrijkste bedrijfskundige principes en modellen
 • Je begrijpt welke aanpak nodig is voor welk bedrijfskundig vraagstuk
 • Je weet hoe je organisatieonderzoek verricht en problemen oplost
 • Je bent een goede gesprekspartner bij complexe organisatievraagstukken
 • Je kunt bruggen slaan tussen vakgebieden, structuren, mensen en technologie
 • Je bent in staat de organisatie ook in de toekomst mee te laten bewegen
 • Je hebt toegang tot een uitgebreid alumni-netwerk

Word jij die verbinder waar de toekomst om vraagt?

Voor wie?

Wil jij je organisatie leren zichzelf opnieuw uit te vinden in tijden van verandering en omgevingen waar ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen? Na deze bedrijfskundige opleiding op Bachelor niveau kun je het. Je draagt op strategisch managementniveau bij aan het duurzaam succesvol zijn van mens en organisatie. Want waar vandaag om vraagt, kan morgen weer anders zijn.

Toelatingscriteria

Je kunt toegelaten worden tot de Bachelor Bedrijfskunde als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook starten met een 21+ toets, waarmee je laat zien dat je aan de vereisten voldoet die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding.

Voorbereiding

Gedurende deze hbo opleiding ga je werken aan je eigen beroepsproduct. Het grote voordeel hiervan is dat je na afronding van de module een concreet plan in handen hebt om impact mee te maken. Hiervoor dien je een praktijkopdracht, case of assessment in te brengen in de vorm van een analyse, advies of ontwerp. Deze kan voor je eigen bedrijf of gebaseerd zijn op de functie die je vervult. Heb je momenteel geen (vaste) baan? Dan volstaat het inbrengen van een praktijkopdracht namens of voor een bedrijf. 

Voor de start van de opleiding heb je een doelstellend gesprek met je studiebegeleider. Je kunt met hem/haar de uitvoering van je praktijkopdracht in je werk bespreken.

Inhoud

De Bachelor Bedrijfskunde kan in vier jaar worden afgerond en bestaat uit onderstaande acht fases.

Inleiding bedrijfskunde

Je leert over visie, strategie en marketing. Geeft richting aan wie je bent als professional, waar je staat en wat je wilt ontwikkelen. Daarnaast maak je een eerste organisatie-analyse.

Inzicht in organisaties

Hoe hangt het ene proces samen met het andere? Hoe analyseer je een probleem? In deze module krijg je inzicht in de strategische en operationele aspecten van organiseren: gedrag, processen en resultaten. 

Data driven kwaliteit in organisaties

Je verdiept je in hoe de organisatie invulling geeft aan haar bestaansreden en strategie. We gaan daarbij in op innovatie en technologie en het belang van data en kennis.

Inrichting van de organisatie

Deze module gaat over hoe je de organisatie zó inricht dat je van strategie tot executie komt. Wat vraagt dat van cultuur en ontwerp van organisaties, processen en producten?

Innovatiekracht in organisaties

Je leert wat er nodig is voor continue innovatie. Daarbij ga je in op duurzame waardecreatie door het toepassen van verschillende modellen en methodieken, zoals design thinking en doorbraakdenken.

Corporate Social Responsibility

Je leert hoe organisaties positief kunnen bijdragen aan hun (internationale) omgeving en toekomstige generaties. Daarbij onderzoek je bijvoorbeeld hoe de kernwaarden vertaald worden in de bedrijfsvoering en samenwerking met anderen.

Afstudeerrichtingen

Kies de richting waarin jij wilt afstuderen en door wilt groeien in de nieuwe economische werkelijkheid. Keuzerichting Management en Leiderschap, Commerciële Economie, Innovatie.

Afstudeerfase

Tijdens de hele Bacheloropleiding werk je aan onderdelen die je in je portfolio verzamelt. In de afstudeerfase werk je aan een praktijkgerichte afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt.

Kosten en financiering

Deze training kost in totaal € 18.995,00 btw-vrijgesteld en is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

Jouw investering in deze bachelor bedraagt € 18995,00, wanneer je kiest voor betaling in één keer. Hierover wordt geen btw berekend. Ook is het mogelijk de bachelor in maandelijkse termijnen te betalen. Je betaalt dan € 445,- per maand gedurende 48 maanden. Kijk voor financieringsmogelijkheden op www.suas.nl/praktische-informatie-bachelors.

Materiaal

De kosten voor het studiemateriaal zijn bij deze prijs inbegrepen. 

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet zijn bij de prijs inbegrepen.

Programma

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider en je businesscoach bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de opleiding het beste kunt volgen.

Collegedagen

Doordat de Bachelor Bedrijfskunde modulair is opgebouwd, kun je zelf jouw studietempo bepalen. De opleiding bestaat uit een persoonlijk doelstellend gesprek, voortgangsgesprekken, 34 modules met een minimale doorlooptijd van 4 jaar en 1 afstudeeronderzoek.

Een bachelormodule bestaat uit 3 collegedagen of 6 dagdeelbijeenkomsten en 2 intervisiebijeenkomsten met een doorlooptijd van 14 weken. Je tijdsinvestering is circa 16 uur aan zelfstudie per week (inclusief collegedagen). Je kunt twee keer per jaar starten met de bachelor: in januari en september.

Je kunt de modules maximaal 5 jaar combineren tot een complete bachelor. De complete bachelor bestaat uit 240 ECTS: 60 ECTS voor de propedeuse fase en 180 ECTS voor de hoofdfase.

Module 1 t/m 10, colleges 1 t/m 2 of 3 + 2 intervisiebijeenkomsten:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur of
 • 2 dagdeelbijeenkomst

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze bacheloropleiding is 20 deelnemers.

Diploma

Deze opleiding van SUAS bevindt zich in de laatste fase van accreditatie door de NVAO  als bachelorgraad met de titel Bachelor Bedrijfskunde en zal daarmee voldoen aan de Europese normen voor een bachelorpleiding.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

STAP-budget

Het Stap-budget is een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- om een opleiding, training of cursus te volgen. Het is voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen vanaf 18 jaar tot aan de AOW leeftijd. Gebruik het als kans om je kennis te verdiepen binnen je loopbaan, of om eindelijk die omscholing te doen waar je al zo lang van droomt. 

STAP-budget aanvragen? Zo geregeld!

 1. Kies je opleiding en startdatum. Je moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.
 2. Meld je met STAP-budget aan voor je opleiding. Bewaar je bewijs van aanmelding. Die heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.
 3. Vraag je STAP-budget aan bij UWV met je bewijs van vooraanmelding. Binnen vier weken krijg je bericht.
 4. Is je aanvraag goedgekeurd? Start met je opleiding!

MEER LEZEN

Docenten

Docenten

SUAS werkt met ruim 60 verschillende hoogleraren, professoren en professionals met een brede ervaring in zowel de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld.  Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw persoonlijke werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijk.

Businesscoach

Tijdens je studie maak je gebruik van een businesscoach. Hij of zij is een ervaren collega of manager in je organisatie. Met hem of haar voer je regelmatig een klankbordgesprek over de voortgang van je praktijkopdracht. Het is daarom belangrijk dat je voor de start van een module je businesscoach benaderd hebt.

Dit worden je docenten

 • Thomas van Andel

  Nadere informatie volgt z.s.m.

 • Marc B. do Amaral MSc

  SPUP

  Marc do Amaral heeft in 2012 een International MSc in Corporate Communication afgerond aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Gevolgde keuzevakken: Leadership & Communication, Advanced Reputation Management, Corporate Branding, Employee Communication, Organizational Identity en Corporate Social Responsibility. Zijn Master thesis omvat een literatuuronderzoek en case study over framing-technieken in issue management. Sinds 2013 heeft hij zijn eigen adviesbureau op het gebied van interne communicatie, organisatie-dialoog en communicatieklimaat.

 • Sander Koonings MSc CPC

  OpenToChange & Authentiek Leiderschap

  In 2011 is Sander Koonings afgestudeerd aan Nyenrode als Master of Science in Controlling. Meer dan 20 jaar is hij werkzaam geweest als consultant en (senior) leader in complexe verandertrajecten in het internationaal bedrijfsleven. Sinds een aantal jaar focust hij zich, als coach en adviseur, op talent- en leiderschapsontwikkeling. Daarnaast doceert hij in verschillende bedrijfskundige- en gelieerde domeinen.

 • dr. Carolien Muijs-van Rijnsoever

  Hogeschool Utrecht

  Carolien is docent Farmakunde (Pharmaceutical Business Administration) aan de Hogeschool Utrecht. Ze is coördinator en docent van de leerlijn Praktijkgericht Onderzoek. Ze is verantwoordelijk voor de doorlopende lijn van de onderzoeksvaardigheden in het curriculum van de opleiding en geeft daarnaast ook les. Haar enthousiasme is een van haar belangrijkste eigenschappen en dit enthousiasme probeert ze ook over te dragen op haar studenten. Sinds september 2020 is ze voorzitster van de Instituutsraad van IPS (Instituut voor Paramedische Studies).

 • Burcu Öztürk

  Saxion Enschede

  Burcu Öztürk is docent en onderzoeker Bedrijfskunde aan Saxion Enschede op het gebied van management, marketing en international business. Ook is zij schrijfster van het boek 'Verandermanagement', waarvan de 5e editie in 2020 verscheen.

 • Sandra Raaijmakers

  Sandra Raaijmakers heeft haar bachelor in International Business & Languages afgerond. Hierna is ze het bedrijfsleven in gegaan. Daarbij heeft ze 20 jaar in de internationale corporate wereld gewerkt in verschillende Europese rollen als Customer Service Manager, Vendor Managed Inventory en Credit Risk Manager. Naast leiding geven, heeft ze teams mogen opzetten, bedrijfsmatige veranderingen doorgevoerd, een Global Business Service Center in India mee opgezet op het gebied van credit risk en een nieuwe risicofilosofie mogen uitrollen in Europa. Nu is ze zzp’er en begeleidt ze bedrijven op vlakken van strategie, verandermanagement en besluitvorming en daarnaast is ze trainer op vlakken van verandermanagement, besluitvorming, strategisch denken en leiderschap.

 • Robert van Roermund

  Blue Omnia – Het Transitieteam - StreetCareCompany

  Robert van Roermund is ondernemer in diverse start-ups en scale ups. Voor het laatst (af)gestudeerd bij INSEAD, Finance for Executives en Strategic Alliances & Partnerships.

 • John Smits MBA

  John Smits inspireert al jaren studenten als het gaat om de regisseursrol op het snijvlak van IT & business. Het werken met nieuwe technieken, durven te pionieren en verandermanagement is voor John een tweede natuur. Met de krachtige combinatie van IT-trainingen, IT-ervaring en een afgeronde MBA en accountantsopleiding voorziet hij het bedrijfsleven van strategisch advies. John deelt graag zijn kennis en coacht, inspireert, prikkelt en enthousiasmeert studenten graag op het gebied van digitale transitie en datagedreven werken. Als innovator is John trainer en ontwikkelaar van onderwijsmateriaal op het gebied van Big Data, Business Intelligence, ICT, Data Analyse en FinTech.

 • drs. Jeroen Terpstra

  Jeroen Terpstra heeft o.a. Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, zijn Postgraduate Verandermanagement behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Lean Green Belt aan Cardiff University. Vanuit Liso Advies levert hij veranderkundig en operationeel interim management.

 • drs. Esther de Groot MSc

  Esther de Groot heeft 20 jaar in het ICT werkveld gewerkt als manager en procesmanager. Vijf jaar geleden heeft ze de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ze begeleidt projecten en geeft vakken als organisatiekunde, procesmanagement en onderzoeksvaardigheden. Naast haar werk houdt ze zich bezig met onderzoek in een academische werkplaats actieonderzoek. In haar vrije tijd geniet ze van alle cultuur die Amsterdam, Nederland en de wereld te bieden heeft. Ook wandelt ze graag en doet ze aan tai-chi.

 • drs. Remco Gaanderse

  Remco's werkervaring van meer dan 30 jaar heeft hij voornamelijk opgedaan in de financiële sector, als country manager, consultant, change manager en adviseur op het snijvlak van financiële dienstverlening, business en ondernemerschap met een focus op opkomende markten in Centraal Europa, Latijns Amerika, Azië, Afrika en het Midden Oosten. Daarnaast heeft hij gewerkt als trainer voor organisaties en als docent en studentencoach aan hogescholen in Nederland en aan een Business School in Vietnam. Hij is in het bezit van een masterdiploma van de universiteit van Utrecht en heeft aanvullende opleidingen gevolgd aan onder andere Harvard Business School en Insead.

 • Ronald van Tol

 • drs. Tony Laumen MBA

  Artemon

  Tony heeft na het afronden van een MBA, een opleiding gevolgd tot Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Na een carrière in commercie en human resources, is hij sinds 2012 actief als (kern)docent in het HBO-onderwijs (Bachelor/Master). Hij richt zich hierbij op het brede domein ‘bedrijfskunde - psychologie’. Tevens traint Tony (aankomende) professionals binnen diverse beroepsgroepen waaronder arbeidsdeskundigen, loopbaanprofessionals, ziekteverzuimspecialisten en jobcoaches.

Nu starten met Bachelor Bedrijfskunde

Bachelor Bedrijfskunde

Aanvraagproces NVAO-accreditatie is in afrondende fase.

 • Leer beter en van een afstand kijken naar de markt en je eigen organisatie
 • Kijk breder naar huidige en toekomstige bedrijfskundige vraagstukken
 • Word die daadkrachtige veranderaar die je organisatie futureproof maakt
Twee vrouwelijke collega's zitten aan een witte ronde tafel en overleggen met elkaar

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Susanne Beukes

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou