Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Master Bedrijfskunde

Master Bedrijfskunde

Versterk de maatschappelijke impact van organisaties.

 • Vergroot je impact, los complexe problemen op omtrent innovatie en duurzaamheid
 • Leer strategische digitaliserings- en organisatievraagstukken aan te pakken
 • Leer denken vanuit maatschappelijke relevantie en praat op niveau mee

Bekijk alle details

Een startmoment wordt met je afgestemd

Uitvoering
Master
Accreditaties
NVAO
Duur
26 dagen (2,5 jaar)
ECTS (studiepunten)
60 ECTS (studiepunten)
Startmoment
Start al in april
Onderwerpen
 • +12
  Nog 12 anderen

Dit ga je leren in Master Bedrijfskunde

Wil je als professional meebouwen aan de groei van een organisatie? Niet alleen begrijpen wat er speelt, maar je visie vertalen naar innovatieve strategieën, organisatiestructuren en discipline-overschrijdende samenwerkingen. In deze master ontwikkel je je kennis en vaardigheden zodat je verschillende perspectieven leert begrijpen en toepassen.

Je leert alles over de nieuwe economische werkelijkheid en hoe je je vaardigheden in kunt zetten om richting te geven bij het ontwerpen en leveren van toekomstbestendige waardeproposities. Hoe je niet alleen financieel rendement creëert voor een organisatie, maar ook maatschappelijk rendement. Je verdiept je in complexe en uitdagende vraagstukken uit de eigen werkomgeving waar geen panklare oplossing voor is.

In verschillende modules krijg je de nieuwste inzichten uit de wetenschap en de organisatiekunde aangereikt. Je laat je inspireren door excellente topdocenten en leert van de interactie met medestudenten. Reflecteer op je eigen gedrag en word je meer bewust van je eigen krachten, zodat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.  

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Hoofdfase:

 • Innovatiekracht 
 • Ethisch leiderschap 
 • Risicomanagement in verandering 
 • Organisational design
 • Praktijkgericht onderzoek
 • Onderzoeksvaardigheden (met accent op actie-onderzoek)

Afstudeerfase:

 • Psychologie in organisaties
 • Maatschappelijk ondernemen in ecosystemen
 • Thesis

Resultaten

 • Je beschikt over actuele strategische bedrijfskundige inzichten en modellen
 • Je leert om situaties ook vanuit andere referentiekaders te bekijken
 • Je toont ethisch leiderschap en leert het toepassen in de praktijk
 • Je helpt je organisatie met concrete impact op duurzaamheidsdoelen
 • Je kunt strategische bedrijfskundige interventies wetenschappelijk onderbouwen
 • Je bent een stevige gesprekspartner bij complexe organisatievraagstukken
 • Je ontvangt een NVAO-erkend getuigschrift voor de Master Bedrijfskunde

Word de strategische bedrijfskundige van de toekomst!

Voor wie?

Ben je een ervaren professional en toe aan een volgende stap in je carrière? Als je leergierig bent, openstaat voor nieuwe inzichten en graag wilt weten hoe je belangrijke elementen als innovatie, duurzaamheid en veranderende organisatiestructuren verankert in een bedrijfsstrategie, is dit de master voor jou. Vol met de nieuwste wetenschappelijke inzichten, excellente docenten en best practices van collega-professionals.

Toelatingscriteria

Je ben in het bezit van een Bachelorgetuigschrift in het hoger beroepsonderwijs of het wetenschappelijk onderwijs en je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Ook dien je te beschikken over een relevante (werk)plek waarin je de opdrachten van de opleiding (bijvoorbeeld analyse-, advies- of ontwerpopdrachten) kunt uitvoeren.

Beschik je niet over een afgeronde bachelor als vooropleiding, dan kun je in een toelatingsonderzoek aantonen dat je over het niveau beschikt om deze opleiding te kunnen doorlopen. Je dient daarvoor een actueel CV ter beoordeling te sturen. 

Inhoud

Hoofdfase:

Innovatiekracht 

Door te innoveren creëert een bedrijf waarde voor zijn klanten maar ook voor zijn werknemers, en neemt daardoor een voorsprong op de concurrentie. In deze mastermodule leer je hoe je innovatie een onderdeel maakt van de strategie en het behalen van de strategische doelen van de organisatie. 

Ethisch leiderschap

Goed leiderschap is ethisch leiderschap. Ethische leiders zijn integer naar zichzelf en naar hun medewerkers, vertonen voorbeeldgedrag en dragen zo hun waarden over op hun medewerkers en hun organisatie. In deze mastermodule werk je aan een moreel kompas dat je leert toepassen op zaken als risicobeheer, relatiemanagement en innovatie.

Risicomanagement in verandering

Risicomanagement biedt organisaties de mogelijkheid te anticiperen op risico’s in deze snel veranderende wereld, en maakt inzichtelijk waar de kansen liggen. In deze mastermodule leer je hoe je analyses maakt van alle facetten van risicomanagement. Je ontwikkelt een visie en ontwerpt een Risk Management Framework voor jouw organisatie.  

Organisational design

Hoe creëer je een wendbare organisatie die in staat is om continu in te spelen op de veranderende context? In deze mastermodule krijg je actuele inzichten op het gebied van het ontwerp van organisaties gepresenteerd, en je leert ze toepassen op jouw eigen situatie. 

Praktijkgericht onderzoek

Hoe zet je praktijkgericht onderzoek in bij innovatie in jouw organisatie? In deze mastermodule krijg je onderzoeksmethoden en -vaardigheden aangereikt om te komen tot een onderbouwde implementatie en borging van innovatie. Je werkt aan een concreet innovatieproject en gebruikt de opgedane kennis rondom innovatievermogen, risicomanagement, organisatiestructuur en ethiek. 

Afstudeerfase:

Psychologie in organisaties

Mensen bepalen het succes van een organisatie. Hun mogelijkheden om te veranderen, creatieve oplossingen te bedenken en samen te werken zijn cruciaal. In deze mastermodule leer je wat mensen drijft, hoe we de werking van ons brein optimaal kunnen benutten en hoe dit ons gedrag kan beïnvloeden. 

Maatschappelijk ondernemen in ecosystemen

In deze mastermodule leer je meer over de relevantie en de betekenis van duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulariteit. Maak kennis met het principe van meervoudige waardecreatie en het strategisch belang van duurzaam ondernemen voor de organisatie.

Examendossier

Tijdens de afstudeerfase werk je aan de opbouw van een examendossier. Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt op het gebied van onderzoeksmethodologie en -rapportage. Je voert zelf praktijkgericht onderzoek uit, rondom een complex bedrijfskundig probleem en ontwerpt een duurzame en impactvolle oplossing van het probleem vanuit een relevante werkcontext. 

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De prijs van de master is € 22.500,00, wanneer je kiest voor een betaling in één keer. Je profiteert bij ons automatisch van een supervoordelige regeling, namelijk dat je géén 21% btw betaalt voor hoger onderwijs.

Bekijk ook onze andere betaalopties.

Financiering

Wil je voordeliger studeren? Er zijn verschillende interessante mogelijkheden en wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Bekijk ze allemaal op www.suas.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

De kosten voor het studiemateriaal zijn bij de prijs inbegrepen. Colleges zijn in het Nederlands. De literatuur kan naast Nederlands ook in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet zijn bij de prijs inbegrepen.

Programma

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider en je businesscoach bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de opleiding het beste kunt volgen.

Module 1 t/m 6, colleges 1 t/m 3 + 2 intervisiebijeenkomsten:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur of
 • 1 dagdeelbijeenkomst

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze masteropleiding is 20 deelnemers.

Diploma

Elke module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarbij je het geleerde integraal op je eigen praktijk toepast. Bij voldoende resultaat ontvang je een deeldiploma. Heb je de hele hbo-master succesvol afgerond, dan ontvang je het getuigschrift Master Bedrijfskunde en mag je de NVAO erkende mastertitel Master of Science (MSc) voeren.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Docenten

SUAS werkt met verschillende hoogleraren, en professionals met een zeer rijke ervaring in zowel de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijk.

Dit worden je docenten

 • Marc Eilering

  Avans Hogeschool

  Marc Eilering is Business Coach voor studerende ondernemers bij Avans Ondernemerscentrum om ondernemerschap te stimuleren bij studenten. Daarnaast is hij docent Ondernemerschap en innovatie bij Avans Hogeschool en afstudeercoördinator Business Innovation. Zijn specialismen zijn ondernemerschap, innovatie, business development en denken in mogelijkheden.

 • Drs. Remco Gaanderse

  Drs. Remco Gaanderse heeft zijn werkervaring van meer dan 30 jaar voornamelijk opgedaan in de financiële sector. Hij was werkzaam als country manager, consultant, change manager en adviseur op het snijvlak van financiële dienstverlening, business en ondernemerschap met een focus op opkomende markten in Centraal Europa, Latijns Amerika, Azië, Afrika en het Midden Oosten. Daarnaast heeft hij gewerkt als trainer voor organisaties en als docent en studentencoach aan hogescholen in Nederland en aan een Business School in Vietnam. Hij is in het bezit van een masterdiploma van de universiteit van Utrecht en heeft aanvullende opleidingen gevolgd aan onder andere Harvard Business School en Insead.

 • Ronald van Tol

  Ronald van Tol MMC leest een jaarrekening als een roman en zoekt het verhaal van de onderneming achter de cijfers. Hij is afgestudeerd aan de post doctorale opleiding Management Consultant aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarvoor heeft hij onder andere bedrijfseconomie gestudeerd en is autodidact in andere vakken die voor organisatiekunde belangrijk zijn zoals biologie, psychologie en filosofie. Hij werkt als zelfstandige en organisatiekundige op het gebied van risicomanagement. Daarvoor werkte hij in ICT als management consultant en dáárvoor als bankier. Hij ziet het als en sport om zaken zo eenvoudig mogelijk uit te leggen en daarvoor is beheersing van een vak essentieel (vindt hij). Hij geeft les in risicomanagement en financieel management.

 • Witek ten Hove

  Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  Witek ten Hove is een ervaren professional op het gebied van datagestuurde bedrijfsoplossingen. Zijn expertise ligt in het snijvlak van business, wetenschap en data technologie. Met zijn combinatie van academische achtergrond en professionele ervaring, is hij een veelgevraagde consultant voor organisaties die streven naar digitale transformatie en optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. Zijn benadering van data science vraagstukken is zowel pragmatisch als innovatief, waarbij hij academische gedegenheid en real-world toepassing naadloos integreert. Hij is een open innovation practitioner die regelmatig zijn inzichten en artikelen deelt over thema's op het gebied van data driven business en digitale innovatie.

 • Drs. Tony Laumen MBA

  Drs. Tony Laumen MBA heeft na het afronden van een MBA, een opleiding gevolgd in Arbeids- en Organisatiepsychologie (Major) en Gezondheidspsychologie (Minor) en met als specialisatie de narratieve psychologie m.b.v. de Zelfkonfrontatiemethode (ZKM). Na een carrièrestart in marketing, communicatie, sales heeft hij zijn sporen verdiend in Human Resources, management en advies. Sinds 2012 is Tony actief als (kern)docent in het HBO-onderwijs (Bachelor/Master). Hij richt zich hierbij op het brede domein van bedrijfskunde tot psychologie. Tevens traint Tony aankomende (register) professionals binnen diverse beroepsgroepen waaronder arbeidsdeskundigen, loopbaanprofessionals, casemanagers, ziekteverzuimspecialisten (CROV/RCCM) en jobcoaches.

 • Sandra Raaijmakers

  Sandra Raaijmakers heeft haar bachelor in International Business & Languages afgerond. Hierna is ze het bedrijfsleven in gegaan. Daarbij heeft ze 20 jaar in de internationale corporate wereld gewerkt in verschillende Europese rollen als Customer Service Manager, Vendor Managed Inventory en Credit Risk Manager. Naast leiding geven, heeft ze teams mogen opzetten, bedrijfsmatige veranderingen doorgevoerd, een Global Business Service Center in India mee opgezet op het gebied van credit risk en een nieuwe risicofilosofie mogen uitrollen in Europa. Nu is ze zzp’er en begeleidt ze bedrijven op vlakken van strategie, verandermanagement en besluitvorming en daarnaast is ze trainer op vlakken van verandermanagement, besluitvorming, strategisch denken en leiderschap.

 • John Smits

  John Smits inspireert al jaren studenten als het gaat om de regisseursrol op het snijvlak van IT & business. Het werken met nieuwe technieken, durven te pionieren en verandermanagement is voor hem een tweede natuur. Met de krachtige combinatie van IT-trainingen, IT-ervaring en een afgeronde MBA en accountantsopleiding voorziet hij het bedrijfsleven van strategisch advies. Hij deelt graag zijn kennis en coacht, inspireert, prikkelt en enthousiasmeert studenten graag op het gebied van digitale transitie en datagedreven werken. Als innovator is hij trainer en ontwikkelaar van onderwijsmateriaal op het gebied van Big Data, Business Intelligence, ICT, Data Analyse en FinTech.

 • Drs. Esther de Groot

  Drs. Esther de Groot heeft 20 jaar in het ICT werkveld gewerkt als manager en procesmanager. Daarna heeft ze besloten de overstap te maken naar het onderwijs. Ze begeleidt projecten en geeft vakken als organisatiekunde, procesmanagement en onderzoeksvaardigheden. Naast haar werk houdt ze zich bezig met onderzoek in een academische werkplaats actieonderzoek. In haar vrije tijd geniet ze van alle cultuur die Amsterdam, Nederland en de wereld te bieden heeft. Ook wandelt ze graag en doet ze aan tai-chi.

 • Carolien Muijs-van Rijnsoever

  Hogeschool Utrecht

  Carolien is docent Farmakunde (Pharmaceutical Business Administration) aan de Hogeschool Utrecht. Ze is coördinator en docent van de leerlijn Praktijkgericht Onderzoek. Ze is verantwoordelijk voor de doorlopende lijn van de onderzoeksvaardigheden in het curriculum van de opleiding en geeft daarnaast ook les. Haar enthousiasme is een van haar belangrijkste eigenschappen en dit enthousiasme probeert ze ook over te dragen op haar studenten. Sinds september 2020 is ze voorzitster van de Instituutsraad van IPS (Instituut voor Paramedische Studies).

 • Drs. Gerard Berendsen

  Drs. Gerard Berendsen studeerde Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vandaag de dag is hij werkzaam als voorzitter van het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmangement (NNK), eigenaar en consultant van Twente Quality Centre (TQC) en bestuursvoorzitter van Our Common Future 2.0. Zijn expertise betreft kwaliteitsmanagement, procesverbetering, management van organisatienetwerken, duurzaam ondernemen en human resource management.

 • Drs. Nathalie Hazenberg MA

  Drs. Nathalie Hazenberg MA is gespecialiseerd in transitiemanagement, veranderkunde en HRM. Ze is afgestudeerd in Bedrijfskunde/Internationale Marketing (VU) en heeft een post-academische master in arbeidsstudies (Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (Universiteit van Amsterdam). Ze houdt zich actief bezig met intersectorale mobiliteit van bedrijfsleven naar onderwijs via publiek-private samenwerking en is betrokken bij het initiatief Cross Mentoring. Haar huidige functies zijn HR Innovator organisatie ontwikkeling en mobiliteit (ABN AMRO), Voorzitter Raad van Toezicht (STWT), programmaleider en lid werkveldraad (SUAS), systemisch (team)coach (ORSC), eigenaar en adviseur (Team&More) en auteur.

 • Sander Koonings MA CPC

  In 2011 is Sander Koonings afgestudeerd aan Nyenrode als Master of Science in Controlling. Meer dan 20 jaar is hij werkzaam geweest als consultant en (senior) leader in complexe verandertrajecten in het internationaal bedrijfsleven. Sinds een aantal jaar focust hij zich, als coach en adviseur, op talent- en leiderschapsontwikkeling. Daarnaast doceert hij in verschillende bedrijfskundige- en gelieerde domeinen.

 • Robert van Roermund

  Robert van Roermund heeft veel mooie uitdagingen mogen aangaan bij prachtige bedrijven. Van service dienstverlening tot financiële dienstverlening, van automotive tot zorg-gerelateerde activiteiten, van re-tail tot e-tail, van B2C tot B2B tot F2C. Kortom, van vele markten thuis. De laatste 5 jaar heeft hij zich vooral bezig gehouden met het opzetten en helpen uitbouwen van start-ups en scale-ups. “Ik heb erg veel zin om mede op basis van deze persoonlijke missie samen met mijn SUAS-collega's een relevante bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de SUAS-klanten en cursisten”. Hij is voor het laatst afgestudeerd bij INSEAD Fontainebleau onder andere in ‘Finance for Executives’ en ‘Strategic Alliances & Partnerships’.

 • Dr. Ir. Ton van Kollenburg

  Avans Hogeschool

  Dr. ir. Ton van Kollenburg is in 2003 gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven met als titel van zijn proefschrift: Taakgroepen, duurzaam verbeteren? Zijn proefschrift betrof een longitudinaal onderzoek over 10 jaar naar de implementatie en ontwikkeling van zelfsturende teams in de farmaceutische industrie. Momenteel is hij werkzaam als lector Improving Business bij Avans Hogeschool en sinds september 2022 als lector Digital Drivers for Circularity bij de Hogeschool Rotterdam. Hij heeft een aantal boeken geschreven, waaronder twee studieboeken over lean management.

 • Dr. Sandra Doeze Jager - van Vliet MBA

  Avans Hogeschool

  Dr. Sandra Doeze Jager - van Vliet MBA is bij Avans Hogeschool verbonden aan het expertisecentrum Sustainable Business. Als kenniskringlid en onderzoeker is zij actief op het snijvlak van duurzaamheid en wendbaarheid via People & Sustainability (duurzame inzetbaarheid, AI en zelfsturende teams). Ze werkte jarenlang in de commercie. De assessmentwereld kent ze door en door en in 2014 besloot ze om definitief het onderwijs in te gaan. Haar expertise beslaat duurzaam wendbaarheidsgedrag en de vertaling hiervan naar communicatie, psychologische en HR. Dit sluit aan bij haar achtergrond in psychologie, communicatie en personeelswetenschap. Ze promoveerde in 2017 op proactieve en adaptieve wendbaarheid van medewerkers aan de Erasmus Universiteit.

 • Gijsbert van der Aart

  Gijsbert is een ervaren manager op het gebied van investments, corporate finance, governance en risicomanagement. Hij heeft brede ervaring opgedaan als management consultant vanuit een internationale, big four consulting firm bij banken, investment managers en treasury afdelingen van corporates als Shell, Philips en Ikea. De afgelopen jaren is hij verantwoordelijk geweest voor Risk Management bij een groep van vastgoeddochters van Rabobank met de focus op financiering, investment management en grootschalige projectontwikkeling.

)

Nu starten met Master Bedrijfskunde

Master Bedrijfskunde

Versterk de maatschappelijke impact van organisaties.

 • Vergroot je impact, los complexe problemen op omtrent innovatie en duurzaamheid
 • Leer strategische digitaliserings- en organisatievraagstukken aan te pakken
 • Leer denken vanuit maatschappelijke relevantie en praat op niveau mee

Twijfel je nog? Kom dan naar onze gratis online proeverij!

Ontdek in een uur of dit de opleiding voor jou is

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou