Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Master Bedrijfskunde specialisatie digitaal leiderschap en verandering

Master Bedrijfskunde specialisatie digitaal leiderschap en verandering

Versterk de digitale innovatie van organisaties.

 • Ontwikkel jouw eigen visie op digitale innovatie
 • Co-creëer nieuwe digitale oplossingen samen met klanten en stakeholders
 • Maak een veranderstrategie en stuur een complex veranderproces richting succes

 

Bekijk alle details

Een startmoment wordt met je afgestemd

Uitvoering
Master
Accreditaties
NVAO
Duur
26 dagen (2,5 jaar)
ECTS (studiepunten)
60 ECTS (studiepunten)
Startmoment
Start al in april
Onderwerpen
 • +4
  Nog 4 anderen

Dit ga je leren in Master Bedrijfskunde specialisatie digitaal leiderschap en verandering

Je wilt meebouwen aan de groei van je organisatie. Niet alleen begrijpen wat er speelt, maar jouw visie kunnen vertalen naar innovatieve strategieën, organisatiestructuren en discipline-overschrijdende samenwerkingen. In deze master Digitaal Leiderschap en Verandering onderzoek je digitale ontwikkelingen vanuit een integrale, bedrijfskundige blik. Deze vertaal je naar een toekomstbestendige innovatiestrategie voor jouw organisatie.

In verschillende modules leer je over de nieuwe economische werkelijkheid en hoe je je vaardigheden kunt inzetten om richting te geven bij het ontwerpen en leveren van waardeproposities. Hoe je niet alleen financieel rendement creëert voor een organisatie, maar ook maatschappelijk rendement. Je verdiept je in complexe en uitdagende vraagstukken uit de eigen werkomgeving, waar geen panklare oplossing voor is.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Hoofdfase:

 • Innovatiekracht
 • Ethisch leiderschap
 • Risicomanagement in verandering
 • Organisational design
 • Praktijkgericht onderzoek
 • Onderzoeksvaardigheden (met accent op actie-onderzoek)

Afstudeerfase:

 • Digitale Innovatie
 • Leidinggeven aan verandering
 • Examendossier

Resultaten

 • Je beschikt over actuele strategische bedrijfskundige inzichten en modellen
 • Je ontwikkelt een strategische visie op digitalisering
 • Je helpt jouw organisatie een stap verder in haar digitale transformatie
 • Je ontwikkelt innovatieve oplossingsrichtingen voor verandering
 • Je bent een stevige gesprekspartner bij complexe organisatievraagstukken
 • Je weet hoe je organisatieonderzoek verricht en complexe problemen oplost
 • Je ontvangt een SUAS diploma voor de Master Bedrijfskunde

Van welke digitale verandering word jíj de leider?

Voor wie?

Ben jij een ervaren professional of manager en wil je weten hoe je belangrijke elementen als digitale innovatie, duurzaamheid en veranderende organisatiestructuren verankert in de bedrijfsstrategie? Verzilver jouw kennis en vaardigheden op het gebied van bedrijfskunde dan naar masterniveau met deze module. Laat je voeden door de nieuwste wetenschappelijke inzichten, excellente docenten en best practices van collega-professionals.

Toelatingscriteria

Je bent in het bezit van een Bachelor in het hoger beroepsonderwijs of het wetenschappelijk onderwijs, en je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Beschik je niet over dit diploma en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je een toelatingsonderzoek ontvangen. Met deze procedure worden de zogenoemde Elders Verworven Competenties (EVC) beoordeeld. Deze kun je aantonen op basis van je CV. Zie bijgaand document  voor meer informatie over dit proces. Mail jouw aanvraag naar university@suas.nl.

Gedurende deze studie?ga je werken aan je eigen beroepsproducten. Het grote voordeel hiervan is dat je na afronding van elke module een concreet plan in handen hebt om impact mee te maken. Hiervoor dien je een praktijkopdracht, case of assessment in. Deze kan voor je eigen bedrijf zijn - of gebaseerd zijn op de functie die je vervult - en heeft de vorm van een analyse, advies of ontwerp. Heb je momenteel geen (vaste) baan? Dan mag je ook een praktijkopdracht namens of voor een bedrijf indienen.

Inhoud

Hoofdfase

Innovatiekracht

Organisaties zetten wereldwijd in op innovatie, om verschillende redenen. Door te innoveren creëer je waarde voor klanten én werknemers, waardoor je een voorsprong neemt op de concurrentie. Hoe wordt innovatie onderdeel van het realiseren van de strategie? Door te werken aan de ontwikkeling van het innovatie-ecosysteem in jouw bedrijf!

Ethisch leiderschap

Goed leiderschap is ethisch leiderschap. Ethische leiders zijn integer naar zichzelf en hun medewerkers. Ze vertonen voorbeeldgedrag en dragen hun waarden over op medewerkers en de organisatie. In deze mastermodule ontwikkel je een moreel kompas, dat je leert toepassen op zaken als risicobeheer, relatiemanagement en innovatie.

Risicomanagement in verandering

Risicomanagement biedt organisaties de mogelijkheid snel te anticiperen op risico’s en kansen in deze complexe en snel veranderende wereld. In deze mastermodule leer je interne en externe analyses maken, ontwikkel je een eigen visie en ontwerp je een overall Risk Management Framework voor jouw organisatie.

Organisational design

Hoe richt je een organisatie zo in dat cultuur en gedrag positief beïnvloed worden, met efficiënte processen en resultaten tot gevolg? Hoe creëer je een wendbare organisatie die continu in kan spelen op de veranderende context? Je krijgt actuele inzichten en leert ze toepassen op jouw eigen situatie.

Praktijkgericht onderzoek

In deze mastermodule krijg je onderzoeksmethoden en -vaardigheden aangereikt om te komen tot een onderbouwde implementatie en borging van innovatie. Met de reeds opgedane kennis rondom innovatievermogen, risicomanagement, organisatiestructuur en ethiek werk je aan een innovatieproject binnen je eigen organisatie.

Afstudeerfase

Digitale innovatie

Hoe ziet de toekomst van jouw organisatie eruit en wat is de rol van digitalisering hierin? In deze module werk je samen met anderen aan het ontwerp van een digitale innovatie, waarmee toegevoegde klantwaarde gerealiseerd wordt. Van waarden tot ethische dillema’s; het komt allemaal aan bod.

Leidinggeven aan verandering

Welke factoren kunnen verandering versterken en afremmen? Hoe formuleer je innovatieve oplossingsrichtingen? Na het volgen van deze module weet je draagvlak te creëren en ben je je meer bewust van je eigen rol als bedrijfskundige in het vormgeven van complexe veranderingen in vaak dynamische omgevingen.

Examendossier

Tijdens de afstudeerfase werk je aan de opbouw van een examendossier. Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt op het gebied van onderzoeksmethodologie en -rapportage. Je voert zelf een praktijkgericht onderzoek uit, deelt kennis en ervaringen met studiegenoten onder begeleiding van een expert en ontwikkelt jezelf tot een professional Master.

Kosten en financiering

Deze training kost in totaal € 22.500,00 btw-vrijgesteld en is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

Jouw investering in deze master bedraagt € 22500,00, wanneer je kiest voor betaling in één keer. Hierover wordt geen btw berekend. Kijk voor de andere betaalopties en financieringsmogelijkheden op www.suas.nl/praktische-informatie-masters.

Materiaal

Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van je studieboeken (ca. € 125,00 per mastermodule). Voor de start van de module ontvang je een modulebeschrijving inclusief literatuurlijst. De kosten voor het studiemateriaal zijn dus niet bij de prijs inbegrepen en worden niet vermeld op de factuur. Je kunt ze eventueel apart declareren bij je werkgever. Colleges zijn in het Nederlands. De literatuur kan naast Nederlands ook in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet zijn bij de prijs inbegrepen.

Programma

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider en je businesscoach bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de opleiding het beste kunt volgen.

Collegedagen

Doordat de Master Bedrijfskunde specialisatie digitaal leiderschap en verandering modulair is opgebouwd, kun je zelf jouw studietempo bepalen. De opleiding bestaat uit een persoonlijk doelstellend gesprek, 6 modules met een minimale doorlooptijd van 2,5 jaar en 1 thesis.

Een mastermodule bestaat uit 3 collegedagen of 6 dagdeelbijeenkomsten en 2 intervisiebijeenkomsten met een doorlooptijd van 14 weken. Je tijdsinvestering is circa 16 uur aan zelfstudie per week (inclusief collegedagen). Je kunt drie keer per jaar starten met de master: in januari, april en september.

Je kunt de modules maximaal 5 jaar combineren tot een complete master. Een complete master bestaat uit 60 ECTS: 48 ECTS voor de modules en 12 ECTS voor de thesis.

Module 1 t/m 6, colleges 1 t/m 3 + 2 intervisiebijeenkomsten:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur of
 • 1 dagdeelbijeenkomst

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze masteropleiding is 20 deelnemers.

Diploma

Elke module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarbij je het geleerde integraal op je eigen praktijk toepast. Bij voldoende resultaat ontvang je een deeldiploma. Heb je je Mastermodules én het examendossier succesvol afgrond, dan ontvang je het SUAS diploma voor Master Bedrijfskunde specialisatie Digitaal leiderschap en verandering. Na behalen van accreditatie mag het SUAS diploma omgezet worden in getuigschrift Master Digitaal leiderschap en verandering en mag je de NVAO erkende mastertitel Master of Science (MSc) voeren.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

STAP-budget

Het Stap-budget is een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- om een opleiding, training of cursus te volgen. Het is voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen vanaf 18 jaar tot aan de AOW leeftijd. Gebruik het als kans om je kennis te verdiepen binnen je loopbaan, of om eindelijk die omscholing te doen waar je al zo lang van droomt. 

STAP-budget aanvragen? Zo geregeld!

 1. Kies je opleiding en startdatum. Je moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.
 2. Meld je met STAP-budget aan voor je opleiding. Bewaar je bewijs van aanmelding. Die heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.
 3. Vraag je STAP-budget aan bij UWV met je bewijs van vooraanmelding. Binnen vier weken krijg je bericht.
 4. Is je aanvraag goedgekeurd? Start met je opleiding!

MEER LEZEN

Docenten

Docenten

SUAS werkt met verschillende hoogleraren en professionals met veel ervaring in zowel de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijk.

Dit worden je docenten

 • Mark Tissink MSc

  Secure IT is

  Mark Tissink is afgestudeerd als informatiekundige en IT-auditor, maar daadwerkelijk blij geworden van informatiebeveiliging, persoonlijk leiderschap, NLP en communicatie. Hij is Werkzaam geweest bij onder andere Drechtsteden, Apeldoorn, NVWA, Rabobank en KPMG. En hij is de auteur van het boek ‘Grip op informatiebeveiliging’. Op dit moment is hij docent, CISO-coach, strategisch informatiebeveiligingsadviseur en spreker.

 • dr. Sandra Doeze Jager - van Vliet MBA

  Avans Hogeschool

  Sandra Doeze Jager is bij Avans Hogeschool verbonden aan het expertisecentrum Sustainable Business. Als kenniskringlid en onderzoeker is zij actief op het snijvlak van duurzaamheid en wendbaarheid via People & Sustainability (duurzame inzetbaarheid, artificiële Intelligentie en zelfsturende teams). Ze werkte jarenlang in de commercie. De assessmentwereld kent ze door en door en in 2014 besloot ze om definitief het onderwijs in te gaan. Haar expertise beslaat vooral de drijfveren voor duurzaam wendbaarheidsgedrag en de vertaling hiervan naar communicatie, psychologische en HR-activiteiten en modellen. Dit sluit aan bij haar achtergrond in psychologie, communicatie en personeelswetenschap. Ze startte in december 2013 haar promotieonderzoek en promoveerde in december 2017 op proactieve en adaptieve wendbaarheid van medewerkers aan de Erasmus Universiteit.

 • dr. ir. Ton van Kollenburg

  Avans Hogeschool

  Ton van Kollenburg is trainer en consultant op het gebied van Lean Management, Six Sigma, Total Productive Management en Training Within Industry. Hij werkte voor organisaties zoals Heineken, Philips, GE, FrieslandCampina, Bosch, DSM, Rabobank en Reinier de Graaf Groep. Sinds 2015 is hij tevens lector Continu Verbeteren bij Avans Hogeschool. Het verspreiden van de kennis en ervaringen op het gebied van Lean Management gecombineerd met de toepassing ervan bij hedendaagse ontwikkelingen, zoals digitalisering en verduurzaming, behoren tot zijn belangrijkste aandachtspunten.

 • dr. Carolien Muijs-van Rijnsoever

  Hogeschool Utrecht

  Carolien is docent Farmakunde (Pharmaceutical Business Administration) aan de Hogeschool Utrecht. Ze is coördinator en docent van de leerlijn Praktijkgericht Onderzoek. Ze is verantwoordelijk voor de doorlopende lijn van de onderzoeksvaardigheden in het curriculum van de opleiding en geeft daarnaast ook les. Haar enthousiasme is een van haar belangrijkste eigenschappen en dit enthousiasme probeert ze ook over te dragen op haar studenten. Sinds september 2020 is ze voorzitster van de Instituutsraad van IPS (Instituut voor Paramedische Studies).

 • Witek ten Hove MA

  Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  Witek ten Hove is hoofddocent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en voorzitter van de R-User Group in Nijmegen. Na zijn studie aan de Universiteit van Maastricht heeft hij bij verschillende multinationals gewerkt als business analist, beurshandelaar en commodity trader. Zijn specialisaties zijn onder andere data science en online / blended learning.

 • Sander Koonings MSc CPC

  OpenToChange & Authentiek Leiderschap

  In 2011 is Sander Koonings afgestudeerd aan Nyenrode als Master of Science in Controlling. Meer dan 20 jaar is hij werkzaam geweest als consultant en (senior) leader in complexe verandertrajecten in het internationaal bedrijfsleven. Sinds een aantal jaar focust hij zich, als coach en adviseur, op talent- en leiderschapsontwikkeling. Daarnaast doceert hij in verschillende bedrijfskundige- en gelieerde domeinen.

 • drs. Nathalie Hazenberg MA

  ABN AMRO

  Nathalie Hazenberg is werkzaam bij ABN AMRO als HR expert op het gebied van organizational agility. Ook is Nathalie oprichter en eigenaar van Team & More, een coaching- en adviesbureau voor team- en organisatieontwikkeling. Ze studeerde bedrijfskundige economie en arbeidsstudies in Amsterdam. Zij heeft een achtergrond in systemisch coachen van teams en organisaties volgens het ORSC™ model. Daarnaast schrijft zij boeken en blogs over mens- en organisatie. Met haar enthousiasme en praktische aanpak heeft zij een zeer empowerende impact op mensen om hun persoonlijk leiderschap meer de ruimte te geven en in actie te komen vanuit waar zij in geloven.

 • Hans Ruinemans

  Meer info volgt z.s.m.

Nu starten met Master Bedrijfskunde specialisatie digitaal leiderschap en verandering

Master Bedrijfskunde specialisatie digitaal leiderschap en verandering

Versterk de digitale innovatie van organisaties.

 • Ontwikkel jouw eigen visie op digitale innovatie
 • Co-creëer nieuwe digitale oplossingen samen met klanten en stakeholders
 • Maak een veranderstrategie en stuur een complex veranderproces richting succes

 

Een aantal mensen zitten in een zaal, sommige hebben een notitieboekje. De mensen zijn aan het luisteren naar een lezing.

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou