Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Master Bedrijfskunde specialisatie management, cultuur en transformatie

Nieuw

Master Bedrijfskunde specialisatie management, cultuur en transformatie

Ontwikkel de organisatie door collectieve veranderkracht

 • Ontdek hoe de organisatiecultuur bijdraagt aan ontwikkeling
 • Creëer een meer lerende en wendbare organisatie voor de toekomst
 • Ontwikkel jezelf als ethisch leider en verbinders

Bekijk alle details

Een startmoment wordt met je afgestemd

Uitvoering
Master
Accreditaties
NVAO
Duur
26 dagen (2,5 jaar)
ECTS (studiepunten)
60 ECTS (studiepunten)
Startmoment
Start al in september
Onderwerpen
 • +3
  Nog 3 anderen

Dit ga je leren in Master Bedrijfskunde specialisatie management, cultuur en transformatie

Een verandering werd in het verleden vaak gezien als een lineair proces van A naar B, met een vaststaande oplossing. Maar de wereld is continu in verandering en organisaties en hun omgeving ontwikkelen voortdurend. Voor een toekomstbestendige organisatie is het kunnen aanpassen, leren en verbeteren, cruciaal.

In deze specialisatie gaan we in op jouw verbindende rol in het organisatiesysteem. Als verbinder sta je open voor anderen en wil je van hen leren. Je doet nieuwe inzichten op en werkt aan nieuwe vaardigheden op het gebied van leiderschapsstijlen, adaptief organiseren en verandermanagement.

Concreet leer je in deze uitstroomrichting om de organisatie en haar culturen te analyseren. Je stelt een diagnose van factoren die veranderingen kunnen versterken en afremmen. Daarnaast formuleer je aanbevelingen voor vervolgstappen en interventies. Een reflectie op jouw eigen aanpak is ook een belangrijk onderdeel van deze specialisatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Innovatiekracht
 • Ethisch leiderschap
 • Risicomanagement in verandering
 • Organisational design
 • Leidinggeven aan verandering
 • Transformatie en organisatiedynamiek

Resultaten

 • Je beschikt over actuele strategische bedrijfskundige inzichten en kennis
 • Je ontwikkelt een strategische visie op organisatiecultuur en verandering
 • Je formuleert aanbevelingen voor een adaptieve organisatie
 • Je ontwikkelt innovatieve oplossingsrichtingen voor verandering
 • Je bent een stevige gesprekspartner bij complexe organisatievraagstukken

Bouw aan een adaptieve, wendbare organisatiecultuur

Voor wie?

Wil jij grip krijgen op dynamieken in de organisatiecultuur om duurzaam te veranderen en adaptief te organiseren? Verzilver jouw kennis op het gebied van bedrijfskunde dan naar masterniveau met deze opleiding. Laat je voeden door de nieuwste wetenschappelijke inzichten, excellente docenten en best practices van collega-professionals.

Toelatingscriteria

Je ben in het bezit van een Bachelor in het hoger beroepsonderwijs of het wetenschappelijk onderwijs, en je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Beschik je niet over dit diploma en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je een toelatingsprocedure doorlopen. Met deze procedure wordt beoordeeld of je met jouw ervaringen toch in aanmerking komt voor toelating tot de opleiding. Voor meer informatie mail je naar university@suas.nl.

Inhoud

Hoofdfase 

Innovatiekracht

Organisaties zetten wereldwijd in op innovatie, om verschillende redenen. Door te innoveren creëer je waarde voor klanten én werknemers, waardoor je een voorsprong neemt op de concurrentie. Hoe wordt innovatie onderdeel van het realiseren van de strategie? Door te werken aan de ontwikkeling van het innovatie-ecosysteem in jouw bedrijf!  

Ethisch leiderschap

Goed leiderschap is ethisch leiderschap. Ethische leiders zijn integer naar zichzelf en hun medewerkers. Ze vertonen voorbeeldgedrag en dragen hun waarden over op medewerkers en de organisatie. In deze mastermodule ontwikkel je een moreel kompas, dat je leert toepassen op zaken als risicobeheer, relatiemanagement en innovatie.

Risicomanagement in verandering

Risicomanagement biedt organisaties de mogelijkheid snel te anticiperen op risico’s en kansen in deze complexe en snel veranderende wereld. In deze mastermodule leer je interne en externe analyses maken, ontwikkel je een eigen visie en ontwerp je een overall Risk Management Framework voor jouw organisatie. 

Organisational design

Hoe richt je een organisatie zo in dat cultuur en gedrag positief beïnvloed worden, met efficiënte processen en resultaten tot gevolg? Hoe creëer je een wendbare organisatie die continu in kan spelen op de veranderende context? Je krijgt actuele inzichten en leert ze toepassen op jouw eigen situatie.

Impact door innovatie

In deze mastermodule krijg je onderzoeksmethoden en -vaardigheden aangereikt om te komen tot een onderbouwde implementatie en borging van innovatie. Met de reeds opgedane kennis rondom innovatievermogen, risicomanagement, organisatiestructuur en ethiek werk je aan een innovatieproject binnen je eigen organisatie. 

Afstudeerfase

Leidinggeven aan verandering

Welke factoren kunnen verandering versterken en afremmen? Hoe formuleer je innovatieve oplossingsrichtingen? Na het volgen van deze module weet je draagvlak te creëren en ben je je meer bewust van je eigen rol als bedrijfskundige in het vormgeven van complexe veranderingen in vaak dynamische omgevingen.

Transformatie en organisatiedynamiek

Je leert wat de relatie is tussen de organisatie, structuur en cultuur. Ook leer je meer over welke rol cultuur speelt bij ontwikkeling. Daarnaast ontdek je aan welke knoppen jij kunt draaien om de aspecten uit de cultuur en de structuur te benutten om zo bij te dragen aan het oplossen van een bedrijfskundig probleem.

Examendossier

Tijdens de afstudeerfase werk je aan de opbouw van een examendossier. Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt op het gebied van onderzoeksmethodologie en -rapportage. Je voert zelf een praktijkgericht onderzoek uit, deelt kennis en ervaringen met studiegenoten onder begeleiding van een expert en ontwikkelt jezelf tot een professional Master.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De prijs van de master is € 22.500,00, wanneer je kiest voor een betaling in één keer. Je profiteert bij ons automatisch van een supervoordelige regeling, namelijk dat je géén 21% btw betaalt voor hoger onderwijs.

Bekijk ook onze andere betaalopties.

Financiering

Wil je voordeliger studeren? Er zijn verschillende interessante mogelijkheden en wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Bekijk ze allemaal op www.suas.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

Je schaft voor de start van elke mastermodule zelf je studieboeken aan (ca. € 125,00 per module). Je ontvangt hiervoor van ons een literatuurlijst. Omdat de materiaalkosten niet bij de prijs van de master zijn inbegrepen, zullen ze ook niet op de factuur staan. Declareer ze dus, indien mogelijk, separaat bij je werkgever.

Je volgt de colleges altijd in het Nederlands. De literatuur kan wel deels in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet zijn bij de prijs inbegrepen.

Programma

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider en je businesscoach bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de opleiding het beste kunt volgen.

Collegedagen

Doordat de Master Bedrijfskunde specialisatie management, cultuur en transformatie modulair is opgebouwd, kun je zelf jouw studietempo bepalen. De opleiding bestaat uit een persoonlijk doelstellend gesprek, 6 modules met een minimale doorlooptijd van 2,5 jaar en 1 thesis.

Een mastermodule bestaat uit 3 collegedagen of 6 dagdeelbijeenkomsten en 2 intervisiebijeenkomsten met een doorlooptijd van 14 weken. Je tijdsinvestering is circa 16 uur aan zelfstudie per week (inclusief collegedagen). Je kunt drie keer per jaar starten met de master: in januari, april en september.

Je kunt de modules maximaal 5 jaar combineren tot een complete master. Een complete master bestaat uit 60 ECTS: 48 ECTS voor de modules en 12 ECTS voor de thesis.

Module 1 t/m 6, colleges 1 t/m 3 + 2 intervisiebijeenkomsten:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur of
 • 1 dagdeelbijeenkomst

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze masteropleiding is 20 deelnemers.

Diploma

Elke module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarbij je het geleerde integraal op je eigen praktijk toepast. Bij voldoende resultaat ontvang je een deeldiploma. Heb je je Mastermodules én het examendossier succesvol afgrond, dan ontvang je het getuigschrift Master Bedrijfskunde specialisatie management, cultuur en transformatie en mag je de NVAO erkende mastertitel Master of Science (MSc) voeren.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Dit worden je docenten

 • Marc Eilering

  Avans Hogeschool

  Marc Eilering heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit waarna hij verschillende functies in Corporate Finance heeft bekleed. Hierna heeft hij als ondernemer een eigen uitgeverij opgericht en gedurende 10 jaar geleid. Momenteel is hij als docent ondernemerschap en innovatie verbonden aan Avans Hogeschool en brengt hij als business developer van start-ups zijn kennis en ervaring op het gebied van waardepropositie en business model innovatie dagelijks in de praktijk. Hij heeft speciale aandacht voor de meervoudige waardecreatie en impact ondernemerschap en deelt zijn uitgebreide ervaring graag met studenten.

 • Drs. Remco Gaanderse

  Drs. Remco Gaanderse heeft zijn werkervaring van meer dan 30 jaar voornamelijk opgedaan in de financiële sector. Hij was werkzaam als country manager, consultant, change manager en adviseur op het snijvlak van financiële dienstverlening, business en ondernemerschap met een focus op opkomende markten in Centraal Europa, Latijns Amerika, Azië, Afrika en het Midden Oosten. Daarnaast heeft hij gewerkt als trainer voor organisaties en als docent en studentencoach aan hogescholen in Nederland en aan een Business School in Vietnam. Hij is in het bezit van een masterdiploma van de universiteit van Utrecht en heeft aanvullende opleidingen gevolgd aan onder andere Harvard Business School en Insead.

 • Hans Ruinemans

  Hans Ruinemans is een gedreven ondernemer. Hij studeerde bewegingswetenschappen, psychologie en politicologie. En rondde zijn Master of Business Administration af met een 9,5. Hij richtte onder meer het bedrijf Business Tales B.V. op. Als DGA en strateeg denkt hij mee met corporate bestuurders en voorziet hij directeuren van zakelijke en persoonlijke adviezen. Hij wordt vaak gevraagd als boardroom monk, business mentor en secret strategist. Zowel door gelouterde CEO’s als jonge start-uppers. Op zijn YouTube kanaal staan 350 insight video’s. Op Spotify 31 podcasts.

 • John Smits

  John Smits inspireert al jaren studenten als het gaat om de regisseursrol op het snijvlak van IT & business. Het werken met nieuwe technieken, durven te pionieren en verandermanagement is voor hem een tweede natuur. Met de krachtige combinatie van IT-trainingen, IT-ervaring en een afgeronde MBA en accountantsopleiding voorziet hij het bedrijfsleven van strategisch advies. Hij deelt graag zijn kennis en coacht, inspireert, prikkelt en enthousiasmeert studenten graag op het gebied van digitale transitie en datagedreven werken. Als innovator is hij trainer en ontwikkelaar van onderwijsmateriaal op het gebied van Big Data, Business Intelligence, ICT, Data Analyse en FinTech.

 • Drs. Nathalie Hazenberg MA

  Drs. Nathalie Hazenberg MA is gespecialiseerd in transitiemanagement, veranderkunde en HRM. Ze is afgestudeerd in Bedrijfskunde/Internationale Marketing (VU) en heeft een post-academische master in arbeidsstudies (Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (Universiteit van Amsterdam). Ze houdt zich actief bezig met intersectorale mobiliteit van bedrijfsleven naar onderwijs via publiek-private samenwerking en is betrokken bij het initiatief Cross Mentoring. Haar huidige functies zijn HR Innovator organisatie ontwikkeling en mobiliteit (ABN AMRO), Voorzitter Raad van Toezicht (STWT), programmaleider en lid werkveldraad (SUAS), systemisch (team)coach (ORSC), eigenaar en adviseur (Team&More) en auteur.

 • Sander Koonings MA CPC

  In 2011 is Sander Koonings afgestudeerd aan Nyenrode als Master of Science in Controlling. Meer dan 20 jaar is hij werkzaam geweest als consultant en (senior) leader in complexe verandertrajecten in het internationaal bedrijfsleven. Sinds een aantal jaar focust hij zich, als coach en adviseur, op talent- en leiderschapsontwikkeling. Daarnaast doceert hij in verschillende bedrijfskundige- en gelieerde domeinen.

 • Dr. Sandra Doeze Jager - van Vliet MBA

  Avans Hogeschool

  Dr. Sandra Doeze Jager - van Vliet MBA is bij Avans Hogeschool verbonden aan het expertisecentrum Sustainable Business. Als kenniskringlid en onderzoeker is zij actief op het snijvlak van duurzaamheid en wendbaarheid via People & Sustainability (duurzame inzetbaarheid, AI en zelfsturende teams). Ze werkte jarenlang in de commercie. De assessmentwereld kent ze door en door en in 2014 besloot ze om definitief het onderwijs in te gaan. Haar expertise beslaat duurzaam wendbaarheidsgedrag en de vertaling hiervan naar communicatie, psychologische en HR. Dit sluit aan bij haar achtergrond in psychologie, communicatie en personeelswetenschap. Ze promoveerde in 2017 op proactieve en adaptieve wendbaarheid van medewerkers aan de Erasmus Universiteit.

)

Nu starten met Master Bedrijfskunde specialisatie management, cultuur en transformatie

Master Bedrijfskunde specialisatie management, cultuur en transformatie

Ontwikkel de organisatie door collectieve veranderkracht

 • Ontdek hoe de organisatiecultuur bijdraagt aan ontwikkeling
 • Creëer een meer lerende en wendbare organisatie voor de toekomst
 • Ontwikkel jezelf als ethisch leider en verbinders

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Susanne Beukes

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou