Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Praktische informatie Bachelors

Word een T-shaped professional

Onze Bachelor is zo opgebouwd dat deze van jou een ware T-shaped professional maakt, een specialist én generalist binnen je team. In welk vakgebied je ook werkzaam bent, als professional van de 21e eeuw volsta je niet meer met alleen diepgaande toewijding en specialistische kennis binnen je eigen expertise (verticale deel van de T). Je moet ook beschikken over vaardigheden en competenties om te kunnen samenwerken en verbinden met mensen uit andere disciplines (horizontale deel van de T).


Theoretische- en praktische kennis

Je kijkt niet alleen vanuit je eigen referentiekader naar de situatie, maar kan dit ook benaderen vanuit het referentiekader van andere disciplines. Innovatie vindt immers altijd plaats op het grensvlak van disciplines. Onze topdocenten gaan met jou in een groep van maximaal 20 professionals aan de slag om jouw theoretische achtergrond te verdiepen – met een praktische insteek. Daarbij stimuleren we dat je situaties uit je dagelijkse praktijk als oefenstof gebruikt, zodat je de opgedane kennis meteen kunt toepassen. Je gaat aan de slag met een analyse, advies of ander concreet eindproduct voor je eigen organisatie of afdeling.

Communicatieve- en beroepsvaardigheden

Verbindende vaardigheden zijn niet alleen het voor de hand liggende goed kunnen communiceren, maar bijvoorbeeld ook procesmatig en innovatief kunnen denken, inlevingsvermogen, analyseren en concretiseren. Met onze ervaren docenten train je deze communicatieve- en beroepsvaardigheden. Daarnaast is tijd en aandacht ingeruimd voor reflectie op jouw persoonlijke ontwikkeling in jouw professioneel functioneren.

Een man en een vrouw lopen over straat, de man heeft een rode fiets in de hand. De twee mensen lachen naar elkaar

Betaalopties en financiering

Je kunt bij de Bachelor Bedrijfskunde kiezen uit de volgende drie betaalopties:

  • Je schrijft je in voor de volledige bachelor en betaalt in één keer het volledige bedrag van € 18.995. 
  • Je schrijft je in voor de volledige bachelor en betaalt in 48 maandtermijnen van  € 445 per maand. 
  • Je schrijft je in per HBO module en betaalt € 2.835,39 per module. 

Je kunt gebruik maken van verschillende gunstige financieringsmogelijkheden en wettelijke regelingen. 

Ben je na het volgen van één of meerdere HBO modules zo enthousiast geworden dat je alsnog de hele bachelor wilt volgen? Leuk! Neem contact op met een adviseur voor de mogelijkheden.  

Een aantal collega's zitten rond een tafel met papieren. Een man leunt over de tafel en markeert iets op de papieren.

Geaccrediteerd en BTW vrij

De Bachelor Bedrijfskunde is NVAO geaccrediteerd. Je profiteert daardoor automatisch van het voordeel dat je géén 21% BTW betaalt. De hiervoor genoemde prijzen zijn inclusief inschrijfgeld, arrangementskosten, gebruik van de leeromgeving, online bibliotheek, de toets en één herkansing. 

Logo van Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)

Toelatingseisen 

Om de kwaliteit tijdens de opleiding te borgen hanteren we toelatingseisen. Voor een Bachelor, Associate degree of HBO-module moet je beschikken over een MBO niveau 4-, havo- of vwo-diploma en minimaal 2 jaar werkervaring. Daarnaast beschik je over een relevante werkomgeving, omdat de opdrachten die je in de bachelor krijgt betrekking hebben op je werkomgeving.

Kun je niet voldoen aan de toelatingseisen, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je de toelatingsprocedure doorlopen. 

Twee vrouwelijke collega's zitten aan een witte ronde tafel en overleggen met elkaar

Vrijstellingen

Heb je het gevoel dat je de stof uit een HBO-module al beheerst en heb je een getuigschrift waar dit uit blijkt? Dan is het mogelijk tot twee maanden voor aanvang van de HBO-module een vrijstelling aan te vragen. Denk je in aanmerking te komen voor een vrijstellingsverzoek, neem dan contact op met de studiebegeleider voor meer informatie over de vrijstellingsprocedure.

Studiebegeleiding

Tijdens de opleiding word je begeleid door een studiebegeleider, jouw eerste aanspreekpunt voor je studievoortgang en studieplanning. In een intakegesprek voor aanvang van je opleiding maak je kennis met jouw studiebegeleider en bespreek je je verwachtingen, je studiepad en je persoonlijk leerplan.

Presentie

Wij registreren aanwezigheid en adviseren je bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn, ook gezien de interactiviteit van de bijeenkomsten en het belang van ervaringsleren. Dat betekent dat je maximaal één bijeenkomst per module kunt missen.

Bibliotheek

Naast de verplichte literatuur zul je mogelijk andere literatuur gaan gebruiken, al dan niet op aanbeveling van de docent. Als student kun je gedurende je studie gebruik maken van onze wetenschappelijke bibliotheek. Dit geeft je toegang tot veel aanvullende bronnen. 

Toets

Je sluit iedere HBO module af met een tentamen in de vorm van een praktijkopdracht. De hele bachelor rond je tot slot af met een examen in de vorm van een praktijkgericht onderzoek.

Diploma

Na geslaagde afronding van de Bachelor Bedrijfskunde ontvang je het officiële erkende getuigschrift met vermelding van de graad Bachelor of Science (BSc). Wanneer je een HBO module met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat. 

Twee mannen in pak tegenover elkaar aan een bureau schudden elkaar de hand voor een deal.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Portretfoto van Susanne Beukes. Een vrouw met lang rossig haar met krullen en witte trui met daarover een zwarte blazer.

Susanne Beukes

Opleidingsadviseur