Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Toelatingsprocedure

Wat geweldig dat je een masteropleiding bij SUAS wilt gaan volgen!

Je hebt van ons een brief ontvangen over de toelatingsprocedure voor je masteropleiding. Omdat een master zorgt voor een officieel diploma en bijbehorende mastertitel, vraagt dit om een hoogwaardig niveau van de opleiding, maar ook van jou als student. Ook als je slechts een enkele module uit een erkende master volgt. Om ervoor te zorgen dat iedereen over de juiste achtergrond beschikt qua werk- en denkniveau doorloopt elke student de toelatingsprocedure. Hoe dat in z'n werk gaat, lees je stap voor stap op deze pagina.


Je doorloopt de volgende stappen

Voor een volledige afronding van je toelatingsprocedure doorloop je de volgende vier stappen:

 1. Je stuurt je CV toe
  Voor alle masteropleidingen heb je een hbo-achtergrond nodig, aangevuld met twee jaar relevante werkervaring. Op basis van je CV, toetsen we of je voldoet aan deze toelatingseisen. Vul daartoe bijgaand document volledig in en mail het naar university@suas.nl.

 2. Je doet het toelatingsonderzoek EVC’s (optioneel)
  Beschik je niet over een hbo-bachelor of wo-diploma, maar heb je wel aantoonbaar minimaal hbo werk- en denkniveau? Dan kun je een toelatingsonderzoek aanvragen. Met dit toelatingsonderzoek worden je zogenoemde Elders Verworven Competenties (EVC) beoordeeld. Deze kun je aantonen in je CV. Hoe je dat doet? Zie hiervoor bijgaand document. Mail jouw informatie naar university@suas.nl.

 3. Je voert een doelstellend gesprek
  Indien je voldoet aan de toelatingseisen volgt een doelstellend gesprek. Wanneer je een enkele mastermodule gaat volgen, neemt de studiebegeleider telefonisch contact met je op. Tijdens dit gesprek stemmen we jouw en onze verwachtingen op elkaar af. Wanneer je een gehele master gaat volgen, nodigt de studiebegeleider je uit voor een persoonlijk gesprek in Zaltbommel. In dit gesprek gaan we dieper in op je studiepad en persoonlijk studieplan. Voor dit gesprek neem je de originele diploma’s mee. We vragen je dit gesprek voor te bereiden met bijgaand document.

 4. Je wordt definitief ingeschreven
  Na het doelstellend gesprek word je definitief ingeschreven. Je ontvangt een bevestigingsbrief van je definitieve plaatsing. Hierin staat de gedetailleerdere informatie over de (eerste) module die je gaat volgen. Zodra de module is vastgesteld ontvang je de factuur voor de lesgelden en jouw inloggegevens voor onze digitale leeromgeving. Hierop vind je de opleidingsinformatie, het actuele rooster, literatuur et cetera. Ook kun je hier contacten onderhouden en samenwerken met je collega-studenten.

Na jouw inschrijving verwachten we dus ten minste een CV met bijbehorende documenten (kopieën). Mogelijk aangevuld met extra informatie over EVC's voor het toelatingsproces. Je bespoedigt het proces wanneer je alles in één keer samen met jouw inschrijfformulier digitaal toezendt aan university@suas.nl.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur