Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
ORSC Fundamentals

ORSC Fundamentals

Organization and Relationship Systems Coach training

 • ORSC is een krachtig instrument dat je benadering van relaties opnieuw vorm geeft.
 • Leer transformatieve verandering te faciliteren in teams, organisaties en relaties.
 • De enige ICF-geaccrediteerde opleiding ter wereld voor relatie systeem coaches.

Bekijk alle details

Uitvoering
Training
Accreditaties
ICF
Duur
2 dagen
Startmoment
Start al in mei
Onderwerpen

Dit ga je leren in ORSC Fundamentals

Beheers de essentie van 'Organization and Relationship Systems Coaching' (ORSC) met de ORSC Fundamentals training. Je hebt de keuze om deze training als een op zichzelf staande workshop te volgen of te combineren met de ORSC Intermediate training. 

De Fundamentals training is het startpunt in de wereld van ORSC en zet je op een spoor naar het ORSC Intermediate level en het CRR Global ORSC Coaching Certification programma.

Deze tweedaagse training geeft je een goed inzicht in dit baanbrekende coachingsysteem. Je ontdekt de 5 belangrijkste ORSC tools, die je onmiddellijk kan toepassen in je werk. Deze tools zijn:

 • Coachen van de "derde entiteit": Uitoefenen van macht en invloed op relaties.
 • Het ontwerpen van partnerschapsallianties: Bouwen aan medeverantwoordelijkheid.
 • Afstemmingsvaardigheden: Grenzen stellen zonder gemeenschappelijke belangen uit het oog te verliezen.
 • Diepgaande democratie: Wat rollen je kunnen leren over relaties.
 • Het creëren van een relatiemythe: Het vormgeven van een betekenisvol verhaal voor verandering.

Resultaten

Na het afronden van de ORSC Fundamentals training, zal je klaar zijn om:

 • De diepere betekenis achter systemen te ontdekken
 • De wijsheid en kracht van systemen in te zetten om gemeenschappelijke doelen te bereiken
 • Transformatieve verandering te faciliteren in teams, organisaties en relaties
 • Afstemmingsvaardigheden te gebruiken om conflicten op te lossen
 • Cross-referral partnerships te begrijpen

Ontdek relatie systeem coaching

De ORSC Fundamentals training is voor elke ervaren coach die geïnteresseerd is in het uitbreiden van zijn coaching vaardigheden. De training vereist minstens een achtergrond of mentale bekwaamheid op bachelorniveau. 

ORSC Fundamentals deelnemers hebben diverse achtergronden, waaronder persoonlijke, executive en organisatiecoaches, leiders en managers, HR, L&D en therapeuten.

Trainingsvereisten

Deze training is bestemd voor alle ervaren leiders of coaches met minimaal een bachelor-opleiding of mentale bekwaamheid. Je moet ook in staat zijn om effectief in het Engels te kunnen communiceren.

Inhoud

ORSC Fundamentals

In deze training ontdekt je het baanbrekende ORSC model voor het coachen van teams, families, koppels en organisaties. Of je nu gespecialiseerd bent in personal coaching, gezinstherapie of business coaching, het ORSC model zal je manier van werken veranderen. 

De training stelt je open voor een geavanceerd veranderingsmanagement model, gebaseerd op systeemtheorie, proceswerk, familiesysteemtherapie, alternatieve geschillenbeslechting, kwantumfysica, Co-Active® Coaching en taoïsme. 

In deze unieke leiderschaps- en coachingsaanpak evolueren de principes van Emotionele Intelligentie (relatie met jezelf) en Sociale Intelligentie (relatie met anderen) om tot Relatie Intelligentie Systemen te komen. Leer hoe je de collectieve wijsheid van een groep, team of systeem kunt benutten.

Met het afronden van ORSC Fundamentals course verdien je 12 CCEUs (ICF).

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Training

De trainingsprijs is € 925,00 (excl. 21% btw). 

Betaal je de opleiding zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk geen 21% btw. Je prijs is dan € 925,00. 

Pakketaanbieding

Als je je in één keer aanmeldt voor de Fundamentals én Intermediate training ontvang je een aantrekkelijke korting van 10% op de totale trainingsprijs. In combinatie met eventuele andere kortingen geldt alleen de hoogste korting. Stuur een email naar info@competence.org of bel (0418) 682 938 voor meer informatie.

Betalingswijze

Jij of je organisatie ontvangt een digitale factuur van Competence Training Institute - a Schouten & Nelissen company, die betaald kan worden via een bank overschrijving. Of gebruik de betaallink in de e-mail voor een internet- of creditcardbetaling (Mastercard of Visa). Zorg je ervoor dat de betaling binnen 30 dagen na de factuurdatum is voldaan en uiterlijk voor de eerste lesdag?

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet is in totaal € 175,00 (excl. BTW). Je betaalt uiteraard geen arrangementskosten als je kiest voor de online variant in de ‘virtual class’.

Programma

Trainingsdagen 

ORSC Fundamentals is een tweedaagse training. Als voorbereiding voor dag 2, ben je verplicht een coachgesprek te houden met een relatie/partnerschap. Dit betekent het coachen van een relatie naar keuze, bestaande uit ten minste twee individuen. Je kunt kiezen voor twee zakenpartners, collega's, broers en zussen, vrienden of een koppel, zolang ze maar een bestaande relatie hebben. Deze afspraak van 45 minuten moet worden gemaakt vóór de start van de training. De trainers zullen je meer gedetailleerde informatie geven over deze opdracht tijdens de eerste dag van de training.

Aangezien deze training gebaseerd is op een dagtarief, ben je niet verplicht om op de locatie te overnachten. Je bent echter vrij om in het hotel te overnachten. Als je een of meer overnachtingen op de locatie en/of diners wilt boeken, neem dan rechtstreeks contact op te nemen met de locatie. Competence zal niet je overnachtingen en/of diners boeken.

Module 1:

 • Dag 1 van 9:30 tot 17:30 (lunch inbegrepen)
 • Dag 2 van 9:30 tot 17:30 (lunch inbegrepen)

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 26 deelnemers.

ICF-accreditatie

Het Competence Training Instituut is de officiële exclusieve licentiepartner van CRR Global, en daarmee van de ICF-geaccrediteerde Organisation and Relationship Systems Coaching (ORSC™) programma binnen Nederland. Dit is de enige ICF geaccrediteerd systeemtheorie gebaseerde training met bijbehorend certificeringsprogramma ter wereld.

Over de ICF

De wereldwijd toonaangevende International Coaching Federation (ICF) is opgericht in 1995. Dit instituut heeft als doel het beroep van coach naar een hoger niveau te tillen door strenge normen te stellen, onafhankelijke certificering aan te bieden en een mondiaal netwerk van erkende coaches te ontwikkelen.

Certificaat

Na afronding van de ORSC Fundamentals-cursus ontvang je een certificaat dat je hebt deelgenomen aan een ICF-geaccrediteerd trainingsprogramma, inclusief het aantal van 12 toegekende ICF-uren.

Incompany

Benut het potentieel van jullie organisatie

Willen jullie als team groeien? Of is er behoefte om met een groep collega's te werken aan dezelfde leerbehoeften? Wij kunnen onze trainingsprogramma's ook inhouse faciliteren. Bijvoorbeeld op jullie eigen locatie of volgens een door jullie gewenste planning. Samen met onze zusterorganisatie Relevance Learning kunnen we ook maatwerkoplossingen bieden die we in co-creatie met jullie afstemmen op jullie specifieke wensen en behoeften.

Voordelen van Incompany training:

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega’s staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

De trainers

De training wordt gegeven door twee leden van de ORSC™ Faculty. Deze professionals zijn gecertificeerd door CRR Global. Zij zijn opgeleid in de methoden die zijn ontwikkeld door ORSC™ bedenkers Faith Fuller en Marita Fridjhon.

)

Nu starten met ORSC Fundamentals

ORSC Fundamentals

Organization and Relationship Systems Coach training

 • ORSC is een krachtig instrument dat je benadering van relaties opnieuw vorm geeft.
 • Leer transformatieve verandering te faciliteren in teams, organisaties en relaties.
 • De enige ICF-geaccrediteerde opleiding ter wereld voor relatie systeem coaches.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Nathalie Sloos

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou