Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Mindfulness

Ervaar je stress en vind je het moeilijk om te ontspannen?

Laat piekeren en stress niet langer de overhand nemen in je leven. Ontdek hoe je productiever kunt zijn en je relaties kunt verbeteren. Leer te leven met volle aandacht en geniet van elk kostbaar moment. Dit is wat een training mindfulness te bieden heeft, en het kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw leven. Iets voor jou?


Wat is mindfulness?

Wil jij met aandacht en zonder oordeel in het huidige moment leven? Dan is mindfulness iets voor jou. Het houdt in dat je je volledig bewust bent van je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en de omgeving om je heen, zonder te oordelen of te reageren. Door mindfulness te beoefenen, ervaar je meer innerlijke rust en welzijn, verminder je stress, verbeter je jouw concentratie en ga je beter om met moeilijke emoties. Het draait om het ontwikkelen van een open en accepterende houding ten opzichte van alles wat zich in het moment voordoet, waardoor je meer in contact komt met jezelf en de wereld om je heen.

Voor wie is een mindfulness training geschikt?

Mindfulness is waardevol voor iedereen die op zoek is naar manieren om stress te verminderen of die positiever in het leven willen staan. Het helpt bij mensen die worstelen met stressgerelateerde aandoeningen, angst, depressie of chronische pijn. Ook voor mensen die het leven bewuster willen ervaren, is een training of opleiding mindfulness relevant. Het is toepasbaar in zowel persoonlijke als professionele contexten. Mindfulness is een waardevolle vaardigheid voor iedereen die op zoek is naar innerlijke rust, veerkracht en een dieper begrip van zichzelf.

De voordelen van een mindfulness training

Mindfulness biedt talloze voordelen voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Na het volgen van een training mindfulness leer je stress te verminderen en beter om te gaan met angst en sombere gevoelens. Het vergroot je emotionele veerkracht, waardoor je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven. Bovendien verbetert mindfulness je concentratie en focus, wat leidt tot verhoogde productiviteit en betere prestaties, zowel op het werk als in je dagelijks leven. Een mindfulness opleiding helpt je om meer in het hier en nu te leven, waardoor je meer kunt genieten van de kleine momenten in het leven en je relaties kunt verdiepen.

Beheer stress en leef bewust

Ervaar je stress en vind je ontspanning moeilijk? Voel je je geleefd en wil je weer de controle over je werk en leven terugpakken? Ontdek hoe je in het moment leeft en bewuste keuzes maakt, zodat je niet steeds dezelfde fouten maakt. Mindfulness is de sleutel tot balans. Bekijk onze mindfulness trainingen en begin vandaag nog aan je reis naar een stressvrij en bewuster leven.

Welke oefeningen zijn er voor mindfulness?

Binnen mindfulness heb je veel verschillende oefeningen die je kunt gebruiken om bewustzijn en aandacht te ontwikkelen. Een veelvoorkomende oefening is de ademhalingsmeditatie, waarbij je je concentreert op je ademhaling en bewust in- en uitademt. Bodyscan-meditatie is een andere populaire oefening, waarbij je systematisch door je lichaam gaat om te ontspannen en aandacht geeft aan eventuele spanningen.

Mindful wandelen betekent in het moment zijn terwijl je wandelt, en je bewustzijn richt op elke stap en de omgeving om je heen. Daarnaast zijn er mindfulness-oefeningen gericht op het observeren van gedachten en emoties zonder oordeel, wat helpt bij het verminderen van piekeren en stress. Deze oefeningen kun je helemaal aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften en kun je dagelijks inzetten om je welzijn te verbeteren.

Een man staat in een bibliotheek en staat te lezen in een boek, onder zijn arm heeft hij een tablet

Boeken over Mindfulness

Mindfulness opleidingen bij SUAS

Ontdek de kracht van mindfulness en geef stress en hectiek geen kans meer in je leven. Leer bewust te leven, geniet van elk moment en verbeter je relaties. Met onze mindfulness opleidingen en trainingen bieden we je de sleutel tot een gebalanceerder en stressvrij leven. Start vandaag nog je reis naar een bewuster en gelukkiger leven.

Bekijk mindfulness trainingen

Blonde vrouw met wit t-shirt zit nadenkend aan houten tafel te werken met laptop

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Portretfoto van Kenneth Bernardina. Een man met dread locks, snor en een paarse blouse.

Kenneth Bernardina

Opleidingsadviseur