Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Best beoordeeld

Training Mindfulness MBSR

Leer gezond omgaan met stress, veranderingen en uitdagingen

 • Leer bewust te leven in het hier en nu
 • Herken stresssignalen en ga er goed mee om
 • (Deel)vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk

Bekijk alle details

Uitvoering
Training
Duur
8 dagen (10 weken)
Startmoment
Start al in september
Onderwerpen

Dit ga je leren in de training Mindfulness MBSR

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je leert om effectiever om te gaan met stress, veranderingen en uitdagingen. Door dagelijks drie kwartier thuis inzichts- en aandachtsoefeningen te doen, ontwikkel je mindfulness. Hiermee integreer je de krachtige principes van mindfulness, zodat je ze kunt toepassen in zowel je professionele als persoonlijke leven.

In deze MBSR Mindfulness training hanteren we de principes van de positieve psychologie, waarbij de focus ligt op je mogelijkheden in plaats van je beperkingen. Je ontwikkelt je zelfbewustzijn, veerkracht en het natuurlijke vermogen om met meer kalmte en creativiteit stressvolle situaties te benaderen.

Belangrijk om te weten: deze MBSR mindfulness training voldoet aan de kwaliteitscriteria die door zorgverzekeraars worden gehanteerd voor het (deels) vergoeden van mindfulness trainingen. Indien je voor vergoeding in aanmerking wilt komen, vermeld dit dan bij je aanmelding. Wij zorgen ervoor dat je factuur aan alle noodzakelijke vereisten voldoet, zodat je deze bij je zorgverzekeraar kunt declareren. Wil je zelf checken of jouw zorgverzekeraar deze training vergoedt? Kijk dan op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness.

Resultaten

 • Je ervaart in de dagelijkse drukte meer rust en ontspanning
 • Je herkent je automatische patronen en stresssignalen
 • Je gaat beter om met stress en stressvolle situaties
 • Je kunt je beter concentreren en handelt effectiever en doelbewuster
 • Je krijgt meer energie 
 • Je hebt meer plezier in je werk en leven

Voor wie met minder stress wil leven en werken

Voor wie?

Genoeg van stress en weet je niet goed hoe je dit in je dagelijks leven kunt verminderen? Laat je niet langer gek maken door veranderingen, prikkels en de druk van werk en prestaties. Leer omgaan met dagelijkse drukte en vind je plezier en energie in het leven terug. Deze wetenschappelijk ondersteunde MBSR mindfulness training is ook erg passend als je momenteel bezig bent met re-integratie.

Kies voor fysiek of online

Je kunt bij je inschrijving kiezen voor de fysieke variant op een van de locaties in het land of voor de online variant in de ‘virtual classroom’. Wat heeft je voorkeur? Via de ‘virtual class’ garanderen we dezelfde kwaliteit en resultaten. Je leest het op www.suas.nl/opleidingen-en-trainingen/virtual-classroom.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Training

De trainingsprijs is € 1.295,00 (excl. 21% btw).

Betaal je de training zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk géén 21% btw, maar slechts een toeslag van 10%. Je prijs is dan € 1.424,50.

Materiaal

De prijs voor het lesmateriaal is € 144,95 (excl. btw). Je krijgt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Succeskit SUAS NL

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie en koffie/thee is in totaal € 320,00 (excl. btw).

Programma

Start- en eindmeting

Deze training maakt jou sterker. Hoe we dat kunnen garanderen? Voor aanvang vul je een Ontwikkeldoelenscan in en ontvang je een persoonlijk rapport. Hierdoor weet je precies: Waar sta je? Wat zijn je doelen? En wat heb je nodig om daar te komen? Met hulp van de trainer ga je heel gericht en gefocust aan de slag met jouw ontwikkeling. En haal je er dus het maximale uit. Na afloop volgt een eindmeting. Deze Persoonlijke Ontwikkelingsscan geeft opnieuw een uitgebreid rapport. Zo is glashelder hoe je bent gegroeid, maar ook op welke punten je jouw ontwikkeling (zelfstandig) kunt vervolgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 10 weken. De training bestaat uit een online kick-off en 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Je tijdsinvestering is circa 3 kwartier per dag aan zelfstudie: bestaande uit dagelijks beoefenen van inzichts- en aandachtsoefeningen.

Bijeenkomst 1 t/m 8:

 • 1 dagdeel van 13.30 tot 16.00 uur

Train je virtueel? Dan passen we het rooster aan: een training die oorspronkelijk een dag duurt, verzorgen we virtueel in twee bijeenkomsten van 3,5 uur. Op die manier zorgen we ervoor dat je geen volle dagen achter je scherm zit en blijf je fris genoeg om de stof op te nemen. Bekijk het rooster voor je lesdagen en tijden.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 14 deelnemers.

Mentor

Je leert pas echt als je het geleerde toepast in de praktijk. Voor aanvang van de eerste bijeenkomst ga je binnen jouw eigen organisatie aan de slag met diverse praktijkopdrachten. En kies je een mentor die je begeleidt en stimuleert bij jouw leerproces. Dit kan je leidinggevende of een (senior) collega zijn. Op www.suas.nl/opleidingen-en-trainingen/mentor vind je meer informatie over de rol van de mentor. Drie weken later neem je je ervaringen mee naar de volgende bijeenkomst.

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van SUAS. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen


Wat anderen over de training Mindfulness MBSR zeggen

Ervaringen

8,8 van de 10

8,8 uit 92 ervaringen

Bekijk alle ervaringen

)

Nu starten met de training Mindfulness MBSR

Mindfulness MBSR

Leer gezond omgaan met stress, veranderingen en uitdagingen

 • Leer bewust te leven in het hier en nu
 • Herken stresssignalen en ga er goed mee om
 • (Deel)vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Meta Mosel

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou