Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Lerarenbeurs

Een leven lang leren. Ook van een docent en schoolleider vraagt dit om in continue ontwikkeling te zijn. Te streven naar de beste versie van jezelf. Wil jij je vakkennis verbreden of specialiseren? Maak gebruik van de lerarenbeurs en studeer met subsidie.


Wat houdt de lerarenbeurs voor scholing in?

Met de lerarenbeurs voor scholing worden de kosten voor een masteropleiding flink vergoed. Denk aan de kosten voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Maar ook jouw werkgever kan een vergoeding krijgen om vervanging te bekostigen tijdens studieverlof. Dat maakt het werken aan jouw professionalisering een stuk aantrekkelijker!

Aanvragen kan jaarlijks van 1 april t/m 15 mei.

Bij het indienen van de aanvraag heb je de BRIN-code van je onderwijsinstelling nodig. De BRIN-code van SUAS is 29VH. Het toekennen van de beurzen gaat op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je er snel bij bent!

Top 5 opleidingen lerarenbeurs

Bekijk alle opleidingen met lerarenbeurs


Hoe vraag ik de lerarenbeurs voor scholing aan?

Je vraagt de lerarenbeurs aan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 15 mei. DUO kent de beurs toe per onderwijssector en op volgorde van binnenkomst. Er is een beperkt budget. Zorg dus dat je er snel bij bent! Hoe eerder je aanvraagt, hoe groter de kans dat je subsidie krijgt.

Aanvragen lerarenbeurs


Wat zijn de voorwaarden om voor een lerarenbeurs in aanmerking te komen?

Met de Lerarenbeurs kunnen bevoegde leraren in het primair onderwijs tot en met het hoger beroepsonderwijs een bachelor- of masteropleiding volgen. Ook leraren zonder vast contract kunnen aanspraak maken op de Lerarenbeurs. Dit geldt dus ook voor leraren die werken in een invalpool. Zo vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. 

Voorwaarden lerarenbeurs

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Portretfoto van Joost Verbeek. Man met donkere korte haren, een bril en een licht groene polo.

Joost Verbeek

Opleidingsadviseur