Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Lerarenbeurs

Een leven lang leren. Ook van jou als leraar vraagt dit om in continue ontwikkeling te zijn. Te streven naar de beste versie van jezelf. Wil jij je vakkennis verbreden of specialiseren? Maak gebruik van de lerarenbeurs en studeer met subsidie.


Wat houdt de lerarenbeurs in en voor wie is het?

Werk je als leraar binnen het po, (v)so, vo, mbo of hbo? En wil je een bachelor- of masteropleiding volgen? Dan is de lerarenbeurs er voor jou! Met de lerarenbeurs worden je studiekosten flink vergoed. Denk aan het collegegeld, de studiemiddelen en je reiskosten. Maar ook kan je werkgever een vergoeding krijgen om vervanging te bekostigen tijdens je studieverlof. Dat maakt het werken aan je eigen professionalisering een stuk aantrekkelijker.

Aanvragen kan jaarlijks van 1 april t/m 15 mei.

Bij het indienen van je aanvraag heb je de BRIN-code van de onderwijsinstelling nodig. De BRIN-code van SUAS is 29VH. Het toekennen van de beurzen gaat op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je er snel bij bent!

Een vrouw zit aan een tafel en heeft een pen in haar hand. Er liggen meerdere papieren op tafel.

Top 5 opleidingen met lerarenbeurs

Bekijk alle opleidingen met lerarenbeurs


Hoe vraag ik de lerarenbeurs aan?

Je vraagt de lerarenbeurs aan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs loopt erlk jaar van 1 april tot en met 15 mei. DUO kent de beurs toe per onderwijssector en op volgorde van binnenkomst. Er is een beperkt budget. Zorg dus dat je er snel bij bent! Hoe eerder je aanvraagt, hoe groter de kans dat je subsidie krijgt.

Aanvragen lerarenbeurs


Wat zijn de voorwaarden?

Met de lerarenbeurs kunnen bevoegde leraren in het primair onderwijs tot en met het hoger beroepsonderwijs een bachelor- of masteropleiding volgen. Ook leraren zonder vast contract kunnen aanspraak maken op de lerarenbeurs. Dit geldt dus ook voor leraren die werken in een invalpool. Zo vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. 

Voorwaarden lerarenbeurs

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Joost Verbeek

Opleidingsadviseur