Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Lerarenbeurs

Een leven lang leren. Ook van een docent en schoolleider vraagt dit om in continue ontwikkeling te zijn. Te streven naar de beste versie van jezelf. Wil jij je vakkennis verbreden of specialiseren? Maak gebruik van de lerarenbeurs en studeer met subsidie.


Wat houdt de lerarenbeurs voor scholing in?

Met de lerarenbeurs voor scholing worden de kosten voor een masteropleiding flink vergoed. Denk aan de kosten voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Maar ook jouw werkgever kan een vergoeding krijgen om vervanging te bekostigen tijdens studieverlof. Dat maakt het werken aan jouw professionalisering een stuk aantrekkelijker!

Aanvragen kan jaarlijks van 1 april t/m 15 mei.

Het toekennen van de beurzen gaat op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je er snel bij bent!

Top 5 opleidingen lerarenbeurs

Bekijk alle opleidingen met lerarenbeurs


Hoe vraag ik de lerarenbeurs voor scholing aan?

Je vraagt de lerarenbeurs aan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 15 mei. DUO kent de beurs toe per onderwijssector en op volgorde van binnenkomst. Er is een beperkt budget. Zorg dus dat je er snel bij bent! Hoe eerder je aanvraagt, hoe groter de kans dat je subsidie krijgt.

Aanvragen lerarenbeurs


Jouw partner voor onderwijsprofessionalisering

Je wilt werk maken van je ambitie en bent op zoek naar een opleiding die te combineren is met je baan. De geaccrediteerde master Human Development, master Kwaliteitsmanagement en losse mastermodules (te stapelen tot een volledige master) bieden de inhoudelijke verdieping om je vak nog beter uit te kunnen oefenen.

Voorwaarden lerarenbeurs

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Joost Verbeek

Opleidingsadviseur