Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Hoe haal jij als docent het beste uit jezelf?

Leerlingen en studenten worden dag in dag uit nieuwsgierig gemaakt en leren om zichzelf te blijven prikkelen. Maar hoe zit dat met de docent?


Professionalisering van docenten in het primaire onderwijs

Als docent ben je enthousiast en wil je je graag inzetten voor jouw leerlingen en de hele school. Je wil trots zijn op jouw werk, op iedere kleine of grote vooruitgang die een kind in jouw klas maakt. Dat je ze weer een stapje verder hebt geholpen en daar intens van geniet.  Met de enorm hoge werkdruk van tegenwoordig is dat geen koud kunstje. Dit vraagt om energie die je ergens anders vandaan moet halen. Dit is de gelegenheid om even voor jezelf te kiezen.

Kies voor jezelf én jouw leerlingen

Eén keer in de twee weken op vrijdag even ontspannen in de collegebanken van SUAS om daar nieuwe kennis op te doen die je die maandag daarop direct in praktijk kunt brengen. Je kiest daarmee eigenlijk niet eens zozeer enkel voor jezelf, maar ook voor jouw leerlingen, jouw collega’s en de directie. Je laat zien dat je hart hebt voor het vak en graag in ontwikkeling wil blijven. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Wist je dat?

  • Als docent in het primair onderwijs moet je je vanaf 2017 registeren in het Lerarenregister. Door een module of master te volgen kun je op die manier al thema’s van de (her)registratie afdekken.
  • De schoolleider mag 10% van zijn werktijd (1.659 uur) besteden aan deskundigheidsbevordering.
  • Sinds 2015 krijgen docenten meer studietijd voor een master: voorheen 4 uur en nu 8 uur.
Een vrouw in zakelijke kleding fietst op het fietspad, naast het pad ligt een grasveldje met bosjes.

Professionalisering van docenten in het voortgezet onderwijs

Als docent in het voortgezet onderwijs wil je liever dingen verbeteren dan problemen oplossen. Je wil de beste versie van jezelf zijn. Een bevlogen docent, die bruist van energie, zich sterk en fit voelt, lang en onvermoeibaar door kan werken en beschikt over veel doorzettingsvermogen.

Neem tijd en ruimte voor ontwikkeling van jezelf

Met plezier ga je om de vrijdag naar Zaltbommel om daar een mastermodule te volgen in de collegebanken van SUAS. De opgedane kennis kun je de maandag daarop direct in de praktijk toepassen. Je kiest hiermee dus eigenlijk niet alleen voor jouw eigen ontwikkeling, maar ook voor die van jouw leerlingen, jouw collega’s en de directie. Je laat zien dat je hart hebt voor het vak en graag bij wil blijven. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Wist je dat?

  • Je krijgt als docent per jaar ten minste €600 voor professionalisering
  • Je hebt recht op de lerarenbeurs
  • Sinds 2015 krijgen docenten meer studietijd voor een master: voorheen 4 uur en nu 6 uur
Een man staat in een bibliotheek en staat te lezen in een boek, onder zijn arm heeft hij een tablet

Professionalisering van docenten in het HBO

Als docent ben je enthousiast en wil je je graag inzetten voor jouw studenten. Om de nieuwsgierigheid van de studenten te blijven wekken, vraagt dit van jou om continu in ontwikkeling te zijn. SUAS biedt jou nieuwe inzichten en instrumenten om deze ontwikkeling zo optimaal mogelijk te maken.

Kies voor jezelf én je studenten

Eén keer in de twee weken op vrijdag even ontspannen in de collegebanken van Schouten & Nelissen of Applied Sciences in Zaltbommel om daar nieuwe kennis op te doen die je die maandag daarop direct in de praktijk kunt inzetten. Je kiest dus eigenlijk niet eens zozeer enkel voor jezelf, maar ook voor jouw studenten, jouw collega’s en de directie. Je laat zien dat je hart hebt voor het vak en graag in ontwikkeling wil blijven. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Wist je dat?

  • 80% van de docenten moet een mastertitel hebben
  • Je hebt recht op de lerarenbeurs

Voorwaarden lerarenbeurs

Zaal vol mensen die luisteren naar een presentatie

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Joost Verbeek

Opleidingsadviseur