Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Wat is stress?

Stress betekent spanning of druk en is niet per definitie ongezond. Een beetje gezonde spanning zorgt ervoor dat je goed kunt functioneren. Denk maar aan de spanning of stress die je voelt voor een sollicitatiegesprek, examen of andere spannende gebeurtenis. Het zorgt ervoor dat je extra alert reageert en geconcentreerd kunt werken. Zodra dit voorbij is, neemt de spanning weer af.


Omgaan met stress

Heb je ook het gevoel dat je teveel moet doen in te weinig tijd? Heb je behoefte aan rust en overzicht? En wil je goed kunnen omgaan met stress en je deadlines halen? Als je ontdekt wat jouw persoonlijke stressfactoren zijn, kun je leren overeind te blijven in moeilijke situaties. En als je werkgever zich bewust is van jouw stressfactoren, kan hij die beïnvloeden.

Ongezonde stress

Je lichaam moet wel herstellen van de stress. Als je te lang, te vaak of te heftige stress hebt, heeft je lichaam tussendoor niet genoeg tijd om te herstellen. Dan is er sprake van ongezonde stress. Waar ligt jouw grens tussen onderspanning en overspanning? Leer goed omgaan met stress, herken de symptomen van stress en zet de eerste stap met onze tips tegen stress

Blijf overeind in stressvolle situaties

In onze trainingen leer je hardnekkige gewoontepatronen doorbreken. Zo krijg je weer gip op je werk.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Portretfoto van Kenneth Bernardina. Een man met dread locks, snor en een paarse blouse.

Kenneth Bernardina

Opleidingsadviseur