Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Masterclass Learning & Development

Masterclass Learning & Development

Ontdek de sleutel tot betere en meer creatieve leerprestaties

 • Laat je inspireren door de nieuwste ontwikkelingen in L&D en veranderen
 • Geef leren en veranderen binnen je organisatie vorm met o.a. het HILL model 
 • Kies de voor jou beste strategie met High Impact Learning en hoog rendement

Bekijk alle details

Uitvoering
Masterclass
Duur
1 dag
Startmoment
Start al in mei
Onderwerpen

Dit ga je leren in Masterclass Learning & Development

In deze masterclass gaan we eerst dieper in op de theorie. Je maakt kennis met de belangrijkste trends en ontwikkelingen in L&D en verkent de nieuwste L&D methoden, waaronder het High Impact Learning (HILL- model). Verschillende mindsets zijn fundamenteel veranderd. Het gaat om groeimindset, nieuwsgierigheid, formatief evalueren en geëngageerd onlineleren. 

Opleiden wordt steeds vaker gemengd met werkplekleren en ontwikkeling. De rol van toetsen is fundamenteel veranderd: van beoordeling naar formatief toetsen en zelftoetsing. Vervolgens ga je dit toepassen op je eigen werksituatie en bedrijfsproblematiek. In een teamopdracht experimenteer je met de nieuw opgedane inzichten, beoordeel je kritisch de nieuwste strategieën doe je inspiratie op voor de aanpak binnen je organisatie.

Na de masterclass zie je L&D als een kans voor vernieuwing en een must voor elke competitieve organisatie. Je hebt inspiratie opgedaan voor je eigen praktijksituatie en weet hoe je jouw organisatie verder kan helpen! Hoe ga jij impact maken met de juiste L&D strategie? Je wil er direct mee aan de slag gaan!

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

 • Effectief leren op de werkplek
 • Leidinggeven aan leren 
 • Demografie en de toekomst van leren 
 • Lerend vermogen van jongeren en ouderen vergroten
 • Leerklimaat in je organisatie 
 • Impact meten (transfer of learning)
 • Continue feedbackdialoog en feedback seeking 
 • Informeel leren 
 • Engagement in online leren

Resultaten

 • Je hebt kennis van de nieuwste L&D trends
 • Je kent de risico’s van verouderde leerstrategieën
 • Je weet hoe High Impact Learning werkt en hoe je L&D strategieën optimaliseert
 • Je kan je organisatie verder helpen met implementatie van nieuwe leermodellen
 • Je hebt de know-how om een leerklimaat te versterken
 • Je hebt de know-how om je branding te optimaliseren

Leer succesvol een L&D strategie veranderen

Voor wie?

Kennis en markten veranderen steeds sneller. Continu en impactvol leren, wendbaarheid en flexibiliteit worden daardoor steeds belangrijker. L&D is de sleutel tot het behouden van competitief voordeel en sterkere branding. De nieuwste modellen en strategieën uit deze masterclass focussen daarop. Voor jou als professional, coach, consultant, trainer, L&D of HR expert een must wanneer je  verbetering van concentratie- en prestatievermogen en werk-privé balans hoog in het vaandel hebt staan.

Kies voor fysiek of online

Je kunt bij je inschrijving kiezen voor de fysieke variant op een van de locaties in het land of voor de online variant in de ‘virtual classroom’. Wat heeft je voorkeur? Via de ‘virtual class’ garanderen we dezelfde kwaliteit en resultaten. Je leest het op www.suas.nl/opleidingen-en-trainingen/virtual-classroom.

Toelatingscriteria

Je hebt minimaal een hbo werk -en denkniveau.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De prijs van de masterclass is € 695,00 (excl. 21% btw). 

Betaal je de opleiding zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk géén 21% btw, maar slechts een toeslag van 10%. Je prijs is dan € 764,50.

Materiaal

De prijs voor het lesmateriaal is € 19,95 (excl. btw). Je krijgt hiervoor:

 • Succeskit SUAS NL
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet is in totaal € 80,00 (excl. BTW). Je betaalt uiteraard geen arrangementskosten als je kiest voor de online variant in de ‘virtual class’.

Programma

Collegedag

De masterclass bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 dag.

Bijeenkomst 1:

 • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur

Train je virtueel? Dan passen we het rooster aan: een masterclass die oorspronkelijk een dag duurt, verzorgen we virtueel in twee bijeenkomsten van 3,5 uur. Op die manier zorgen we ervoor dat je geen volle dagen achter je scherm zit en blijf je fris genoeg om de stof op te nemen. Bekijk het rooster voor je lesdagen en tijden.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze masterclass is 25 deelnemers.

Certificaat 

Na afronding van de masterclass ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van SUAS. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Docent

Prof. dr. P. Robert-Jan Simons is Emeritus Professor aan de Universiteit Utrecht.  Hij is de afgelopen 40 jaar toonaangevend geweest op het gebied van leren en ontwikkelen. Hij schreef meer dan 250 artikelen en was één van de eindredacteuren van de Canon van leren en ontwikkelen. Simons schreef samen met Sanneke Bolhuis het boek “Leren en werken” en met Monique Boekaerts het boek “Leren en instructie”. Recent richt hij zich (weer) op lerende organisaties. Zijn hoofdthema is “leidinggeven aan leren”: hoe kunnen leidinggevenden processen en uitkomsten van leren faciliteren en sturen. Naast onderzoek verzorgt hij opleidings- en adviesprojecten op het gebied van leren, ontwikkelen, werkplekleren, self-directed learning, nieuwsgierigheid, mindsets, lerende organisaties en digitale didactiek. Zie zijn website: visieopleren.nl

Dit worden je docenten

 • Drs. Ria van Dinteren

  Drs. Ria van Dinteren is bedrijfskundige en onderwijskundige. Ze is thuis op inhoudelijke thema’s zoals anders leren leren, vitaliteit en innovatie. Sinds 2010 houdt zij zich bezig met de toepassingen van breinkennis in organisaties. Zij werkt als coach en begeleider van managementteams en heeft boeken over neurowetenschap op haar naam staan waaronder Brein@work (in 2011 genomineerd als managementboek van het jaar) en Breinopeners. Ze heeft een eigen organisatieadviesbureau Breinwerk, maakt deel uit van het valorisatiepannel van de VU over de toepassingen van neurowetenschappelijk onderzoek en zit in de Program Advisory Board van de ATD (American Association for Talent Development). In 2017 ontving ze de Lifetime Achievement award van de NVO2.

 • Prof. Robert-Jan Simons

  Prof. Dr. Robert-Jan Simons was eerst hoogleraar Onderwijs- en Opleidingspsychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en daarna tot 2014 hoogleraar aan de Universiteit Utrecht (Leerstoel Didactiek in digitale context). Zijn onderzoek richtte zich op digitale didactiek, leervoorkeuren, lerende organisaties, professionele ontwikkeling, feedback, metacognitieve vaardigheden en nieuwsgierigheid. Van 2010 tot 2014 was hij ook directeur van de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement (NSO) in Amsterdam. Vanaf 2014 werkt hij als adviseur en opleider vanuit zijn bureau Visie op leren. Daarnaast is Robert-Jan Simons lid van de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) van het Schoolleidersregister PO.

 • Drs. Corline van Reenen

  Drs. Corline van Reenen is afgestudeerd Sociaal Econoom en Sociaal Psycholoog. Ze heeft haar carriere gericht op het ontwikkelen van organisatie-culturen, opdat deze nog beter passen bij de mensen die er werken. Leiderschap en Duurzaamheid, leidinggeven aan verandering, verandervermogen, lerende organisaties zijn onderwerpen waar zij haar aandacht op richt. Dit deed ze eerder bij ABN AMRO, Rabobank, Schouten Global en KPMG. Momenteel werkt ze als Group Leadership Development Manager voor BAM waar ze verantwoordelijk is voor de leiderschapsontwikkeling van de Senior Leaders. Daarnaast werkt ze als trainer en coach vanuit haar eigen praktijk.

)

Nu starten met Masterclass Learning & Development

Masterclass Learning & Development

Ontdek de sleutel tot betere en meer creatieve leerprestaties

 • Laat je inspireren door de nieuwste ontwikkelingen in L&D en veranderen
 • Geef leren en veranderen binnen je organisatie vorm met o.a. het HILL model 
 • Kies de voor jou beste strategie met High Impact Learning en hoog rendement

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou