Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Opleiding tot Professioneel Coach - Keurmerk NOBCO Coach

Opleiding tot Professioneel Coach - Keurmerk NOBCO Coach

Behaal je kwaliteitskeurmerk als Practitioner Coach

 • Verdiep je vaardigheden als professioneel coach
 • Vervolmaak je portfolio en leg je Proeve van Bekwaamheid af
 • Behaal het niveau van NOBCO Practitioner Coach

Bekijk alle details

Uitvoering
Beroepsopleiding
Accreditaties
NOBCO, EMCC, EQA
Duur
3 dagen (32 weken)
Startmoment
Start al in november
Onderwerpen
 • +2
  Nog 2 anderen

Dit ga je leren in Opleiding tot Professioneel Coach - Keurmerk NOBCO Coach

Je hebt de basis gelegd tot professioneel coach. Je wilt je nu verder professionaliseren tot Practitioner coach. In de opleiding ga je werken met het complete Competence Framework (CFW) van NOBCO. Je start met een zelf-assessment om te onderzoeken waar jij nu staat in jouw ontwikkeling als coach ten opzichte van de aan te tonen competenties op NOBCO Practitioner niveau.

Je krijgt hierdoor meteen een helder beeld van de belangrijkste punten in jouw persoonlijke ontwikkeling tot professioneel coach. Deze inzichten zijn ook het startpunt voor de intervisie en supervisie waarin je verder aan de slag gaat met jouw ontwikkeling.

En natuurlijk ga je ondertussen verder met coachen, hou je je logboek bij, geef en ontvang je feedback en bereid je je voor op het coachexamen. Dit alles onder vertrouwde begeleiding van een eigen supervisor. Aan het eind van de opleiding kun je je laten toetsen op Practitioner niveau en toewerken naar individuele certificering als Practitioner coach.

Resultaten

 • Je ontwikkelt een persoonlijke visie en kenmerkende stijl van coaching
 • Je bent een authentieke, transparante coach die ethisch verantwoord coacht
 • Je hebt de grondhouding, kennis en vaardigheden van een Practitioner coach

Ontwikkel jezelf verder als professioneel coach

Voor wie?

Je hebt het SUAS certificaat Professioneel Coach behaald en kiest er voor je nóg verder te professionaliseren. Je wilt opgaan voor het door NOBCO geaccrediteerde diploma ‘Professioneel Coach’ op Practitioner niveau én wellicht opgaan voor het keurmerk NOBCO Practitioner Coach.

 • Je bent in het bezit van minimaal een hbo-diploma
 • Je hebt het SUAS certificaat Professioneel Coach behaald
 • Je hebt minimaal 5 personen bereid gevonden om zich in een coachingstraject door jou te laten coachen

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De opleidingsprijs is € 2.000,00 (excl. 21% btw).

Betaal je de opleiding zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk géén 21% btw, maar slechts een toeslag van 10%. Je prijs is dan € 2.200,00.

Materiaal

Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van de literatuur van het opleidingstraject Leergang Coach. Overige materialen die gebruikt worden:

 • Succeskit SUAS NL
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie en koffie/thee is in totaal € 120,00 (excl. btw).

Programma

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Opleiding tot Professioneel Coach – Keurmerk NOBCO Coach bedraagt 8 maanden.

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 ochtend van 09:30 tot 13:00 uur

Examentape

De Examentape bestaat uit een coachgesprek van 30 minuten. Je maakt een video-opname van dit gesprek.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze opleiding is 10 deelnemers.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het door NOBCO geaccrediteerde diploma ‘Professioneel Coach’ op Practitioner niveau. Dit diploma vormt de basis voor je individuele certificering (EIA) als NOBCO coach op Practitioner niveau. De criteria voor het aanvragen van het EIA certificaat zijn: 10 cliënten, 100 coachingsuren en 3 jaar praktijkervaring.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Dit worden je docenten

 • Sylvia Verkroost

  Sylvia Verkroost werkt al sinds 2009 als ontwikkelingsgericht coach in uiteenlopende projecten. Met Sylvia werk je aan je persoonlijke project en tegelijkertijd aan je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Je leert inzien hoe en waarom je de dingen aanpakt zoals je nu doet. En ook wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zo goed mogelijk in kunt zetten om je doelen te realiseren. Je ontwikkelt daarnaast ook je eigen recept om succesvoller en/of gelukkiger door het leven te gaan. Die twee zijn namelijk niet per definitie hetzelfde.

 • Aveline Dijkman

  Aveline Dijkman werkt als coach in haar eigen praktijk DAT Coaching. Ze is Europees geaccrediteerd als Master Practitioner bij de NOBCO/EMCC en Certified Professional Co-Active Coach (CPCC). Dit maakt dat ze nauw betrokken is bij de ontwikkeling en uitvoering van de opleiding ‘Coachen van collega's’ en de ‘Opleiding tot Professioneel Coach’. Haar metafoor voor coaching is de tulpenbol. Wie zich wil ontwikkelen, bijvoorbeeld zich krachtiger presenteren of effectiever werken, kan uitgaan van een enorm potentieel. Het is al aanwezig, net als bij die bol. Tijd voor wat water en zonlicht.

 • Margreet Steenbrink

  Margreet Steenbrink heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, trainer en coach op het snijvlak van leiderschap, organisatieontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. In het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het onderwijs als opleider en supervisor van coaches. Ze publiceerde diverse artikelen over coaching en zat in de redactie van Tijdschrift voor Coaching. Tot voor kort zat ze in het bestuur van de Nederlands Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en namens Nederland in de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

 • Wies Bronkhorst

  Wies Bronkhorst is internationaal gecertificeerd coach. Ze volgde o.a. de door de International Coach Federation geaccrediteerde opleidingen Co-Active Coaching en Organization and Relationship Systems Coaching. Haar manier van trainen kenmerkt zich vooral door haar rustige, luchtige, serieuze, humorvolle en persoonlijke aanpak binnen een vertrouwelijke sfeer. Leren vereist vooral oefenen, doen, struikelen, vallen, opstaan én weer doorgaan. Met als belangrijk resultaat dat mensen gaan doen waarvoor ze gemaakt zijn en daardoor een rijk en zinvol leven kunnen leiden. Dat is haar drijfveer.

 • Marie-José Cremers

  Na jarenlang te hebben bijgedragen aan de opbouw van een van Nederlands bekendste trainings- en coachinginstituten, heeft Marie-José haar hart gevolgd en gekozen voor zelfstandigheid. Belangrijkste afwegingen hierbij waren de kwaliteit die zij continu wil blijven bieden, maar ook de flexibiliteit om vernieuwende ontwikkelingen binnen het vakgebied snel te adopteren in haar opleidings- en coachingpraktijk. Ze is sociaal psycholoog, coach en trainer en werkt vanuit de basisprincipes: ken je valkuilen én herinner je verlangen en sterktes. Dat geldt voor persoonlijk leiderschap als ook bijvoorbeeld voor burn-outcoaching. Inzichten vanuit de psychologie vormen de basis voor haar coaching en trainingen.

 • Sigrid Hoppener

  Sigrid Hoppener coacht, traint en adviseert individuen, teams, leidinggevenden en organisaties. Met warmte, humor en uitdaging brengt ze de coachee snel en diepgaand terug bij de eigen kracht. Haar nieuwsgierige en open blik brengt de innerlijke potentie tot leven. Als vuurtoren toont ze ruimte en mogelijkheden waar donkerte, complexiteit en turbulentie speelt. Ze zet de kracht van de coachee in het licht zodat deze het roer in eigen handen neemt en koerst naar de bewust gekozen stip op de horizon. Zo kan de coachee het eigen talent voor meerdere uitdagingen inzetten. Ze neemt diverse coachingmethoden en ruime kennis van organisatiedynamieken met zich mee.


Wat anderen over Opleiding tot Professioneel Coach - Keurmerk NOBCO Coach zeggen

Ervaringen

7,8 van de 10

7,8 uit 4 ervaringen

Bekijk alle ervaringen

)

Nu starten met Opleiding tot Professioneel Coach - Keurmerk NOBCO Coach

Opleiding tot Professioneel Coach - Keurmerk NOBCO Coach

Behaal je kwaliteitskeurmerk als Practitioner Coach

 • Verdiep je vaardigheden als professioneel coach
 • Vervolmaak je portfolio en leg je Proeve van Bekwaamheid af
 • Behaal het niveau van NOBCO Practitioner Coach

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Judith Hoogkamp

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou