Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Behaal je kwaliteitskeurmerk als coach

 • Professionaliseer je vaardigheden als coach van collega’s
 • Leer verdiepende methoden en technieken
 • Behaal het niveau van NOBCO Foundation Coach

Bekijk alle details

Uitvoering
Vakopleiding
Accreditaties
NOBCO
Duur
4 dagen (28 weken)
Startmoment
Start al in juni
Onderwerpen
 • Foto van Sarah Hendriks. Een vrouw met blonde haren en blauwe ogen.
 • Foto van Aveline Dijkman. Een blonde vrouw met een zwarte bril en bauwe ogen.
 • Een foto van Angela van Son. Een vrouw met zwarte krullen en bruine ogen.
 • Foto van Susan Theunissen. Een vrouw met korte blonde krullen, bruine ogen en een licht groen topje.
 • Foto van Sylvia Verkroost. Een vrouw met blonde haren, blauwe ogen en een zwarte trui aan. +1
  Nog 1 anderen

Dit ga je leren in Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Iedereen kan een bord in de tuin zetten met “Ik ben coach”. Dat kunnen heel goede coaches zijn. Maar hoe weet een client of een HR-medewerker van een bedrijf dat? Het is, nu er zoveel coaches in Nederland zijn, steeds belangrijker geworden om je te onderscheiden en je kwaliteit te tonen met bijvoorbeeld een keurmerk van NOBCO/EMCC.

In deze opleiding kun je je laten toetsen als coach op Foundation niveau (NOBCO EQA-keurmerk) en toewerken naar individuele certificering (NOBCO EIA-keurmerk) op Foundation niveau.

Met het EIA-keurmerk toon je aan dat je als professionele coach werkt, over het juiste niveau van deskundigheid beschikt en dit effectief toepast in je beroepsuitoefening. Coachingspools van bedrijven en opleidingen vragen steeds vaker dit niveau van coaches. Je vergroot er dus naast je coachingsvaardigheden ook je carrièremogelijkheden mee.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het vergroten van veranderkracht
 • Ladder Bateson als coachingstechniek
 • Positieve Intelligentie
 • Belemmeringen en emoties benutten voor groei
 • Je coachee out-of-the-box krijgen

Resultaten

 • Je bent een authentieke, transparante coach die ethisch verantwoord coacht
 • Je weet hoe je belemmeringen kunt benutten voor groei
 • Je leert méér beweging creëren: van inzicht naar gecommitteerde actie
 • Je coacht op basis van respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen
 • Je voldoet aan de Europese kwaliteitseisen voor coaching

Verdiep je coachingsvaardigheden

Voor wie?

Je hebt het SUAS certificaat Coach van Collega’s behaald en kiest ervoor je nóg verder te professionaliseren. Je wilt opgaan voor het door NOBCO geaccrediteerde diploma ‘Coach van collega’s’ op Foundation niveau én wellicht opgaan voor het keurmerk NOBCO Foundation Coach.

Toelatingscriteria

 • Je bent in het bezit van minimaal een mbo-diploma.
 • Je hebt het SUAS certificaat ‘Coachen van Collega’s’ behaald.
 • Je hebt minimaal 3 collega’s bereid gevonden om zich in een coachingstraject door jou te laten coachen.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Training

De trainingsprijs is € 1600,00 (excl. 21% btw).

Betaal je de training zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk géén 21% btw, maar slechts een toeslag van 10%. Je prijs is dan € 1760,00.

Materiaal

De prijs voor het lesmateriaal is € 88,06 (excl. btw). Je krijgt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Succeskit SUAS NL
 • Coachen en Hoe (waaier)
 • Positive Intelligence (boek)

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet is in totaal € 120,00 (excl. btw).

Programma

Online kick-off

In de kick-off op de digitale leeromgeving MijnSN vul jij de coachscan in om je ontwikkelpunten en groei in kaart te brengen. Een aantal weken voor de aanvang van de training start je met de je eerste online opdrachten. Deze opleiding heeft vier bijeenkomsten waarvan de eerste bijeenkomst de online kick-off is, en de overige drie zijn fysieke bijeenkomsten op een trainingslocatie.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de opleiding bedraagt ruim 7 maanden. De opleiding bestaat uit een online bijeenkomst en 3 fysieke bijeenkomsten van 1/2 dag. Bij deze bijeenkomsten krijg je echt de gelegenheid om samen een onderwerp verder te doorgronden.

Tussendoor neem je deel aan intervisie- en supervisiebijeenkomsten, voer je coachingsgesprekken en vul je jouw portfolio verder aan.

Voor een optimaal resultaat is, naast de bijeenkomsten, ongeveer 2 uur zelfstudie per week nodig.

Aan het einde van de opleiding ontvang je het NOBCO diploma ‘Coach van collega’s’. Dit diploma vormt de basis voor je individuele certificering als NOBCO coach op Foundation niveau.

Bijeenkomst 1

 • 1 online bijeenkomst van 09.00 tot 12.30 uur

Bijeenkomst 2 t/m 4

 • 1 dagdeel van 09.30 tot 13.00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 12 deelnemers.

Certificaat

Als je alle onderdelen van deze opleiding hebt volbracht ontvang je het NOBCO EQA diploma Coach van collega’s op Foundation niveau. Met dit diploma kun je opgaan voor individuele certificering (EIA-keurmerk) NOBCO Coach op Foundation niveau. De criteria voor het aanvragen van het EIA certificaat zijn: 5 cliënten, 50 coachingsuren en 1 jaar praktijkervaring.

Docenten

Dit worden je docenten

 • Sarah Hendriks

  Foto van Sarah Hendriks. Een vrouw met blonde haren en blauwe ogen.

  Sarah Hendriks is een betrokken en bevlogen Coach en Trainer vanuit haar eigen praktijk De Groeistudio. Zij werkt vanuit het vertrouwen in het potentieel dat in elk mens aanwezig is aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Dit leidt tot het volledig benutten van talent, het maken van krachtige keuzes en een betere balans tussen werk en privé. Met een Master en achtergrond in Communicatie heeft Sarah ruim 17 jaar ervaring in diverse (leidinggevende) functies in het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en als zelfstandig ondernemer.

 • Aveline Dijkman CPCC

  Foto van Aveline Dijkman. Een blonde vrouw met een zwarte bril en bauwe ogen.

  Aveline Dijkman werkt als coach in haar eigen praktijk DAT Coaching. Ze is Europees geaccrediteerd als Master Practitioner bij de NOBCO/EMCC en Certified Professional Co-Active Coach (CPCC). Haar metafoor voor coaching is de tulpenbol. Wie zich wil ontwikkelen, bijvoorbeeld zich krachtiger presenteren of effectiever werken, kan uitgaan van een enorm potentieel. Het is al aanwezig, net als bij die bol. Tijd voor wat water en zonlicht.

 • Angela van Son CPCC

  Een foto van Angela van Son. Een vrouw met zwarte krullen en bruine ogen.

  Angela van Son is Certified Professional Co-Active Coach. Ze geeft trainingen over beïnvloeden, adviseren, communiceren en presenteren. Bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze anderen beter kunnen bereiken, om meer effect te hebben. De rode draad in haar trainingen zijn invloed en vertrouwen. Invloed op jezelf en op anderen. Vertrouwen op je eigen kunnen, je eigen wijsheid en je eigen kwaliteiten. Ze is besmettelijk enthousiast, lacht graag, kan goed luisteren en is allergisch voor mooipraterij. Ze vindt het belangrijk dat dingen écht zijn, dat iemand waar voor zijn geld krijgt en ze beloofd niks wat ze niet waar kan maken.

 • Susan Theunissen

  Foto van Susan Theunissen. Een vrouw met korte blonde krullen, bruine ogen en een licht groen topje.

  Susan werkt voornamelijk met vrouwen en mannen tussen de 25 en 45 jaar die hard aan het werk zijn, die vaak de motor van een organisatie vormen en in een fase van het leven zitten waar grote beslissingen worden genomen. Dit is de fase van o.a. samenwonen/trouwen/single blijven, wel of geen gezin stichten, scheidingen, carrière maken, parttime werken. Keuzes waarvoor je staat, beslissingen die je neemt en vervolgens het dagelijkse leven met die beslissingen. En dat valt niet altijd mee. Ze gelooft dat juist deze groep met zo af en toe een steuntje in de rug en wat nieuwe inzichten werk en privé beter kan combineren en daardoor gemotiveerder, meer betrokken en enthousiaster in het leven staat. Dat heeft ze zelf ervaren en dat gunt ze een ander ook.

 • Sylvia Verkroost

  Foto van Sylvia Verkroost. Een vrouw met blonde haren, blauwe ogen en een zwarte trui aan.

  Sylvia Verkroost werkt al sinds 2009 als ontwikkelingsgericht coach in uiteenlopende projecten. Met Sylvia werk je aan je persoonlijke project en tegelijkertijd aan je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Je leert inzien hoe en waarom je de dingen aanpakt zoals je nu doet. En ook wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zo goed mogelijk in kunt zetten om je doelen te realiseren. Je ontwikkelt daarnaast ook je eigen recept om succesvoller en/of gelukkiger door het leven te gaan. Die twee zijn namelijk niet per definitie hetzelfde.

Nu starten met Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Behaal je kwaliteitskeurmerk als coach

 • Professionaliseer je vaardigheden als coach van collega’s
 • Leer verdiepende methoden en technieken
 • Behaal het niveau van NOBCO Foundation Coach

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou