Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Best beoordeeld

Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Behaal je kwaliteitskeurmerk als coach

 • Professionaliseer je vaardigheden als coach van collega’s
 • Leer verdiepende methoden en technieken
 • Behaal het niveau van NOBCO Foundation Coach

Bekijk alle details

Uitvoering
Beroepsopleiding
Accreditaties
NOBCO
Duur
4 dagen (28 weken)
Startmoment
Start al in september
Onderwerpen
 • +1
  Nog 1 anderen

Dit ga je leren in Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Je wilt je verder professionaliseren als coach van collega’s. Tijdens themabijeenkomsten leer je nieuwe technieken toepassen, je leert hoe je anders kunt omgaan met voor jou moeilijke coachees en hoe je je coachend kunt opstellen in complexe situaties.

Aan het eind van de opleiding weet je hoe je zelfstandig kan werken aan blijvende professionele ontwikkeling.

Met het NOBCO-keurmerk toon je aan dat je als professionele coach werkt, over het juiste niveau van deskundigheid beschikt en dit effectief toepast in je beroepsuitoefening. Coachingspools van bedrijven en opleidingen vragen steeds vaker dit niveau van coaches. Je vergroot er dus naast je coachingsvaardigheden ook je carrièremogelijkheden mee.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het vergroten van veranderkracht
 • Ladder Bateson als coachingstechniek
 • Positieve Intelligentie
 • Belemmeringen en emoties benutten voor groei
 • Je coachee out-of-the-box krijgen

Resultaten

 • Je bent een authentieke, transparante coach die ethisch verantwoord coacht
 • Je weet hoe je belemmeringen kunt benutten voor groei
 • Je leert méér beweging creëren: van inzicht naar gecommitteerde actie
 • Je coacht op basis van respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen
 • Je voldoet aan de Europese kwaliteitseisen voor coaching

Verdiep je coachingsvaardigheden

Voor wie?

Je hebt het SUAS certificaat Coachen van Collega’s behaald en kiest ervoor je nóg verder te professionaliseren. Je wilt opgaan voor het door NOBCO geaccrediteerde diploma ‘Coach van collega’s’ op Foundation niveau én wellicht opgaan voor het keurmerk NOBCO Foundation Coach.

Toelatingscriteria

 • Je bent in het bezit van minimaal een mbo-diploma.
 • Je hebt het SUAS certificaat ‘Coachen van Collega’s’ behaald.
 • Je hebt minimaal 3 collega’s bereid gevonden om zich in een coachingstraject door jou te laten coachen.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Training

De trainingsprijs is € 1.600,00 (excl. 21% btw).

Betaal je de training zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk géén 21% btw, maar slechts een toeslag van 10%. Je prijs is dan € 1.760,00.

Materiaal

De prijs voor het lesmateriaal is € 88,06 (excl. btw). Je krijgt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Succeskit SUAS NL
 • Coachen en Hoe (waaier)
 • Positieve intelligentie (boek)

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet is in totaal € 120,00 (excl. btw).

Programma

Online kick-off

In de kick-off op de digitale leeromgeving MijnSN vul jij de coachscan in om je ontwikkelpunten en groei in kaart te brengen. Een aantal weken voor de aanvang van de training start je met de je eerste online opdrachten. Deze opleiding heeft vier bijeenkomsten waarvan de eerste bijeenkomst de online kick-off is, de overige drie zijn fysieke bijeenkomsten op een trainingslocatie.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de opleiding bedraagt ruim 7 maanden. De opleiding bestaat uit een online bijeenkomst en 3 fysieke bijeenkomsten van 1/2 dag. Bij deze bijeenkomsten krijg je echt de gelegenheid om samen een onderwerp verder te doorgronden.

Tussendoor neem je deel aan intervisie- en supervisiebijeenkomsten, voer je coachingsgesprekken en vul je jouw portfolio verder aan.

Voor een optimaal resultaat is, naast de bijeenkomsten, ongeveer 2 uur zelfstudie per week nodig.

Bijeenkomst 1

 • 1 online bijeenkomst van 09.00 tot 12.30 uur

Bijeenkomst 2 t/m 4

 • 1 dagdeel van 09.30 tot 13.00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 12 deelnemers.

Certificaat

Als je alle onderdelen van deze opleiding hebt volbracht ontvang je het NOBCO EQA diploma Coach van collega’s op Foundation niveau. Met dit diploma kun je opgaan voor individuele certificering (EIA-keurmerk) NOBCO Coach op Foundation niveau. De criteria voor het aanvragen van het EIA certificaat zijn: 5 cliënten, 50 coachingsuren en 1 jaar praktijkervaring.

Docenten

Dit worden je docenten

 • Sylvia Verkroost

  Sylvia Verkroost werkt al sinds 2009 als ontwikkelingsgericht coach in uiteenlopende projecten. Met Sylvia werk je aan je persoonlijke project en tegelijkertijd aan je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Je leert inzien hoe en waarom je de dingen aanpakt zoals je nu doet. En ook wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zo goed mogelijk in kunt zetten om je doelen te realiseren. Je ontwikkelt daarnaast ook je eigen recept om succesvoller en/of gelukkiger door het leven te gaan. Die twee zijn namelijk niet per definitie hetzelfde.

 • Aveline Dijkman

  Aveline Dijkman werkt als coach in haar eigen praktijk DAT Coaching. Ze is Europees geaccrediteerd als Master Practitioner bij de NOBCO/EMCC en Certified Professional Co-Active Coach (CPCC). Dit maakt dat ze nauw betrokken is bij de ontwikkeling en uitvoering van de opleiding ‘Coachen van collega's’ en de ‘Opleiding tot Professioneel Coach’. Haar metafoor voor coaching is de tulpenbol. Wie zich wil ontwikkelen, bijvoorbeeld zich krachtiger presenteren of effectiever werken, kan uitgaan van een enorm potentieel. Het is al aanwezig, net als bij die bol. Tijd voor wat water en zonlicht.

 • Sarah Hendriks

  Sarah Hendriks is een betrokken en bevlogen Coach en Trainer vanuit haar eigen praktijk De Groeistudio. Zij werkt vanuit het vertrouwen in het potentieel dat in elk mens aanwezig is aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Dit leidt tot het volledig benutten van talent, het maken van krachtige keuzes en een betere balans tussen werk en privé. Met een Master en achtergrond in Communicatie heeft Sarah ruim 17 jaar ervaring in diverse (leidinggevende) functies in het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en als zelfstandig ondernemer.

 • Susan Theunissen

  Susan werkt voornamelijk met vrouwen en mannen tussen de 25 en 45 jaar die hard aan het werk zijn, die vaak de motor van een organisatie vormen en in een fase van het leven zitten waar grote beslissingen worden genomen. Dit is de fase van o.a. samenwonen/trouwen/single blijven, wel of geen gezin stichten, scheidingen, carrière maken, parttime werken. Keuzes waarvoor je staat, beslissingen die je neemt en vervolgens het dagelijkse leven met die beslissingen. En dat valt niet altijd mee. Ze gelooft dat juist deze groep met zo af en toe een steuntje in de rug en wat nieuwe inzichten werk en privé beter kan combineren en daardoor gemotiveerder, meer betrokken en enthousiaster in het leven staat. Dat heeft ze zelf ervaren en dat gunt ze een ander ook.

 • Sigrid Hoppener

  Sigrid Hoppener coacht, traint en adviseert individuen, teams, leidinggevenden en organisaties. Met warmte, humor en uitdaging brengt ze de coachee snel en diepgaand terug bij de eigen kracht. Haar nieuwsgierige en open blik brengt de innerlijke potentie tot leven. Als vuurtoren toont ze ruimte en mogelijkheden waar donkerte, complexiteit en turbulentie speelt. Ze zet de kracht van de coachee in het licht zodat deze het roer in eigen handen neemt en koerst naar de bewust gekozen stip op de horizon. Zo kan de coachee het eigen talent voor meerdere uitdagingen inzetten. Ze neemt diverse coachingmethoden en ruime kennis van organisatiedynamieken met zich mee.

)

Nu starten met Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Coachen van collega's - Keurmerk NOBCO Coach

Behaal je kwaliteitskeurmerk als coach

 • Professionaliseer je vaardigheden als coach van collega’s
 • Leer verdiepende methoden en technieken
 • Behaal het niveau van NOBCO Foundation Coach
)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou