Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Nederlandse werkzoekenden vinden eerder een baan

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
19 februari 2016
2 minuten leestijd

Vandaag publiceerde het Europese statistiekbureau Eurostat goed nieuws voor en over werkzoekenden in Nederland: Nederlanders komen vaker weer aan de bak dan onze Europese collega’s. In het derde kwartaal van 2015 heeft gemiddeld 17,9 procent van de werkzoekenden in Europa een nieuwe baan gevonden. In Nederland was dat bijna 5 procent meer.

Dat is een hart onder de riem voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan. Hoor jij daarbij? We gunnen je een plek die bij je past, waar je kunt groeien en je talenten optimaal kunt inzetten. We helpen je dus graag!

Profiteer van onze sollicitatietips:

  • Onderzoek wat je kracht is. Daarmee maak je het verschil en kun je potentiële werkgevers overtuigen.
  • Vraag ook je (oud)leidinggevende, collega’s en andere mensen die jou goed kennen wat ze in je waarderen. Misschien krijg je dan verrassende inzichten over jezelf.
  • Reageer alleen op banen waar je echt enthousiast van wordt. Dat straalt door in je sollicitatie. En die passie is ook heel belangrijk om te schitteren in je baan.
  • Blijf in jezelf geloven. Je hebt een mooie set talenten en vaardigheden. Ergens zit een werkgever met smacht op jou te wachten.

Meer tips? Kijk dan hier eens naar van onze uitgeverij Thema:

Een blonde vrouw met een kopje koffie in haar hand. De vrouw luistert naar haar collega en lacht.

Gerelateerde artikelen