Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

3 boeken van THEMA in de race voor Managementboek van het Jaar

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
22 februari 2017
2 minuten leestijd

Op 21 februari maakte Managementboek de longlist van Managementboek van het Jaar 2017 bekend. Drie boeken van THEMA, de uitgeverij van Schouten & Nelissen, zijn genomineerd voor deze prijs: 'Mensenorganisatie: 24 evoluties onder de loep', 'De weg naar excellent leiderschap' en 'De weg naar Bruto Mondiaal Geluk'.

De longlist van 52 titels wordt teruggebracht naar een shortlist van 5 boeken. Het Managementboek van het Jaar 2017 wordt 18 april tijdens het Managementboekgala bekendgemaakt.

Over de genomineerden

Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep

Een van de genomineerde auteurs is Janneke Schenning, directeur van Schouten & Nelissen University. Samen met Robert-Jan Simons en Tijs Besieux vormde zij de redactie van het boek ‘Mensenorganisaties’. In het boek nemen maar liefst 40 experts je mee in 24 HRD-evoluties van nu en de toekomst voor het individu, het team en de organisatie.

Het boek gaat in op alles wat je wilt weten over leiderschap, duurzame inzetbaarheid, zelfsturende teams en meer. ‘Mensenorganisaties’ is daarmee een must voor iedereen die in organisaties betrokken is bij de ontplooiing van mensen en bij de relatie tussen mensen en organisatieontwikkeling.

De weg naar excellent leiderschap

Tijdens de vele workshops en leiderschapstrajecten die Anja Hilgers en Charlotte Staats verzorgden, stelden zij de deelnemers de vraag: ‘Wie was voor jou ooit een inspirerende leidinggevende? Iemand bij wie jij meer presteerde dan je zelf voor mogelijk hield?’

Zij kregen zulke bijzondere verhalen te horen dat zij besloten deze leiders op te zoeken en te interviewen. Wat doen deze personen anders dan andere leidinggevenden? Hoe gaan zij om met de dilemma’s waarmee we allemaal worstelen? In hun zoektocht ontdekten de auteurs dat excellente leidinggevenden zich onderscheiden op vijf thema’s, die zij uitgebreid bespreken in hun boek.

De weg naar Bruto Mondiaal Geluk

Leontine van Hooft neemt je mee in Ubuntu, de wijdverspreide Afrikaanse filosofie die verbondenheid en humaniteit als grootste kracht en waarde ziet. Deze eeuwenoude filosofie heeft zijn weg gevonden naar hedendaagse organisatieculturen en managementstijlen. Het is de ruggengraat geworden van een enorm sociaal-economisch ontwikkelingsmodel dat de Afrikaanse Renaissance heeft ingeluid en wereldwijd respect verdient en navolging krijgt.

Dit universele model kan ook het Westen begeleiden in de zoektocht van Bruto Nationaal Product naar Bruto Mondiaal Geluk. Door gebruik te maken van deze eeuwenoude kennis en wijsheden krijg je een organisatie waarin business, bezieling en spiritualiteit met elkaar verbonden zijn.

Schouten & Nelissen feliciteert de auteurs met deze nominatie.

Over de verkiezing

De eerste verkiezing van het Managementboek van het Jaar vond plaats in 2003. Sinds 2004 wordt het jaarlijkse Managementboekengala georganiseerd.Tijdens deze feestelijke avond komen auteurs, uitgevers en lezers van boeken bij elkaar en wordt de prijs van Managementboek van het Jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint.

De boekenwinkel van Thema.

Gerelateerde artikelen

  • Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand relevante artikelen, nuttige tips, leuke testjes en onderzoeken, inspirerende quotes en meer.