Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Best beoordeeld

Opleiding tot loopbaancoach

Investeer in een sterke fundering als loopbaancoach

 • Opleiding loopbaancoaching op post hbo niveau
 • Wetenschappelijk bewezen methodes en aanpak
 • Werken met de vragenlijsten en assessments van testprovider IXLY

Bekijk alle details

Uitvoering
Vakopleiding
Duur
8 dagen (32 weken)
Startmoment
Start al in september
Onderwerpen
 • Foto van Ilse Reijs. Een vrouw met donker bruine haren en bruine ogen.

Dit ga je leren in Opleiding tot loopbaancoach

De opleiding tot loopbaancoach volgt het loopbaanproces; we starten met de intakefase, waarin de leervraag helder wordt. Vervolgens besteden we per bijeenkomst aandacht aan onderwerpen zoals wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. We ronden af met het vinden van een nieuwe baan op de arbeidsmarkt of als ondernemer, waarbij sociale media goed kan worden ingezet.

Aan de orde komen thema’s zoals het combineren van werk en gezin, ziek worden, de huidige arbeidsmarktontwikkelingen, ontslag, levensloop, adviseren versus coachen en jouw eigen professionele groei. Je leert interventies die je kunt inzetten in het begeleidingsproces, zoals vormen die bijdragen aan ontspanning, concentratie of creativiteit, het nemen van beslissingen en het maken van een plan van aanpak.

Je ontwikkelt de coachingsvaardigheden die je nodig hebt om dit ontwikkelproces te begeleiden. Als je al ervaring hebt als coach leer je hier de specifieke coachmethodes die goed werken voor het loopbaancoachingsvak. Omdat er veel persoonlijke begeleiding, feedback en intervisie is kan elke deelnemer vanuit zijn eigen start- niveau een grote groei maken als coach.

Onderwerpen 

 • De start van een traject en het in beweging krijgen van een cliënt
 • Verschillende levensfases vragen om een andere aanpak
 • Ambities, interesses en drijfveren met de levensloop en carrière ankers
 • Kwaliteiten, vaardigheden en competenties met beroepenschatkist, Ofman en MBTI
 • Beroepen, en blokkerende overtuigingen verhelpen met Voice Dialogue
 • Proces (‘omgaan met weerstand’) en positionering in een organisatie
 • Arbeidsmarkt verkennen, ondernemerschap, sociale media en afscheid nemen

New Heroes

Tijdens deze opleiding krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt.

Resultaten

 • Je kunt professionele trajecten als loopbaancoach uitvoeren
 • Je hebt een toolbox met methodes, assessments en vragenlijsten
 • Je hebt een sterke positie als coach in loopbaan en leven
 • Je kent de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt
 • Je hebt een netwerk in loopbaancoaching opgebouwd
 • Je ontvangt het SUAS diploma Loopbaancoach
 • Je hebt een belangrijke basis voor de NOLOC certificering

Coachen waar kan, adviseren waar nodig

Voor wie?

Wil je leren om anderen te coachen bij het maken van loopbaankeuzes die passen bij wie ze echt zijn? Dan is deze loopbaancoach opleiding geschikt voor jou!

Voor iedereen die wil groeien als loopbaancoach. Je bent een coach met een eigen praktijk of je werkt als HR-manager, P&O adviseur of re-integratie medewerker in een organisatie.

Je hebt hbo werk-/denkniveau.

Kosten en financiering

Deze training kost in totaal € 5.285,33 exclusief btw en is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

Jouw investering in deze opleiding bedraagt € 4395,00 (exclusief 21% btw).

Volg je de opleiding particulier of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen, maar slechts een toeslag van 10% over de opleiding en datgene wat onlosmakelijk aan de opleiding is verbonden. De investering bedraagt dan € 4834,50. Dit kun je aangeven bij je inschrijving (online of telefonisch).

Financiering en STAP-budget

Wil je voordeliger studeren? Er zijn verschillende interessante mogelijkheden en wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Bekijk ze allemaal op www.suas.nl/financieringsmogelijkheden.

Wil je gebruik maken van de STAP-budget subsidieregeling? Dan kunnen er afwijkende gunstige prijzen en startdata gelden. Alle informatie hierover en de regeling zelf vind je op www.suas.nl/stap-budget.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 330,33 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Lopen doe je zelf (boek)
 • Succeskit SUAS NL
 • Gezocht: een baan die bij me past! (boek)
 • HOE boek voor de coach (boek)
 • Het complete loopbaanboek (boek)
 • Jobmarketing 3.0 (boek)
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Syllabus

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee, een uitgebreid lunchbuffet en hoofdgerecht betaal je in totaal € 560,00 (exclusief btw). Indien een lesdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Optioneel

Je kunt optioneel een overnachting bijboeken voor € 115,00 (exclusief 9% btw). Dit kun je na je inschrijving telefonisch of per mail aan ons doorgeven.

Programma

Doelstellende vragenlijst

Voorafgaand aan de opleiding vul je online een competentiescan en vragenformulier in. Jouw leerwensen en verwachtingen worden met de trainer besproken tijdens het online kennismakingsgesprek. Daarna krijg je vaak al studiemateriaal of een voorbereidende opdracht, zodat je direct aan de slag kunt.

Leerdagen

De opleiding tot loopbaancoach duurt in totaal 8 maanden. Je begint met een kennismakingsgesprek om jouw leerdoel te bepalen. Daarna starten de 8 gezamenlijke bijeenkomsten. Tussendoor zijn er vier intervisiebijeenkomsten zodat je leert van elkaar. Want je gaat aan de slag met twee proef-cliënten uit je eigen netwerk. Daarover schrijf je reflectieverslagen en krijg je persoonlijke en schriftelijke supervisie. Je bent ongeveer 1 dagdeel per week kwijt aan zelfstudie en oefening. De studielast van deze opleiding is 5 ECTS. De opleiding sluit je af met een eindgesprek met de trainer, zodat je heel gericht jouw leerdoel kan behalen.

Bijeenkomst 1:

 • dag 1 van 09.30 tot 20.00 uur
 • dag 2 van 09.30 tot 17.00 uur

Bijeenkomst 2 t/m 7:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur

Nagesprek

Enkele maanden na de training heb je een telefonisch nagesprek. In het gesprek bespreek je jouw persoonlijke leerervaringen. Je stemt af hoe je deze ervaringen optimaal blijft inzetten in de praktijk en hoe je je verder kunt ontwikkelen, zodat je ook na de training 'bij de les' blijft.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze opleiding is 12 deelnemers.

Certificaat

Na afronding van de opleiding ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van SUAS. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

STAP-budget

Het Stap-budget is een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- om een opleiding, training of cursus te volgen. Het is voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen vanaf 18 jaar tot aan de AOW leeftijd. Gebruik het als kans om je kennis te verdiepen binnen je loopbaan, of om eindelijk die omscholing te doen waar je al zo lang van droomt.

Let op: meld je nog dit jaar aan!

Want vanaf 2024 wordt de STAP-regeling beëindigd.

 

STAP-budget aanvragen? Zo geregeld!

 1. Kies je opleiding en startdatum. Je moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.
 2. Meld je met STAP-budget aan voor je opleiding. Bewaar je bewijs van aanmelding. Die heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.
 3. Vraag je STAP-budget aan bij UWV met je bewijs van vooraanmelding. Binnen vier weken krijg je bericht.
 4. Is je aanvraag goedgekeurd? Start met je opleiding!

MEER LEZEN

Docenten

Dit worden je docenten

 • Ilse Reijs

  Foto van Ilse Reijs. Een vrouw met donker bruine haren en bruine ogen.

  Ilse Reijs is een rustige, open, sensitieve en betrokken coach en docent psychologie. Het is haar drijfveer om mensen volledig tot bloei te brengen, zowel privé als op het werk. Ze heeft Arbeid, Gezondheid & Organisatie Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en als loopbaan- en selectieadviseur gewerkt voor de Belastingdienst. Brede arbeidsmarktkennis deed ze vervolgens op bij het Executive Search Bureau Amrop voor topmanagers. Voor ze haar eigen adviespraktijk in 2009 begon werkte ze jaren als Talent Manager bij ING. Ze heeft de post-HBO beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gevolgd en later de Leergang tot Activerend Opleiden.


Wat anderen over Opleiding tot loopbaancoach zeggen

Ervaringen

9,2 van de 10

9,2 uit 6 ervaringen

Bekijk alle ervaringen

Nu starten met Opleiding tot loopbaancoach

Opleiding tot loopbaancoach

Investeer in een sterke fundering als loopbaancoach

 • Opleiding loopbaancoaching op post hbo niveau
 • Wetenschappelijk bewezen methodes en aanpak
 • Werken met de vragenlijsten en assessments van testprovider IXLY
Een vrouw met blonde haren en blauwe ogen kijkt in de camera, de vrouw staat voor een zwarte achtergrond.

Corine over de Opleiding tot loopbaancoach

Lees haar ervaring. "Van nature ben ik een reiziger. Datzelfde probeer ik in mijn werk te doen.”

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Portretfoto van Kenneth Bernardina. Een man met dread locks, snor en een paarse blouse.

Kenneth Bernardina

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou