Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Masterclassreeks Brein en gedrag in organisaties

Masterclassreeks Brein en gedrag in organisaties

Doorgrond én verbeter gedrag in organisaties

 • Zet je breinkennis in om gedrag te doorgronden en te beïnvloeden
 • Leer hoe je je concentratievermogen een boost kunt geven
 • Ontdek hoe aandacht, leren en veranderen in relatie tot het brein werken

Bekijk alle details

Uitvoering
Masterclass
Duur
3 dagen (12 weken)
Startmoment
Start al in juni
Onderwerpen

Dit ga je leren in Masterclassreeks Brein en gedrag in organisaties

In deze driedaagse Masterclassreeks staat het brein centraal. Er is op de werkvloer namelijk nogal wat te doen rondom ons meest wonderlijke orgaan. Deze reeks biedt uitkomst! Na afloop snap jij je eigen gedrag en dat van anderen beter, gaan jullie efficiënter te werk en weet je hoe deze groei bij gaat dragen aan verbetering en ontwikkeling van je organisatie.

Op dag 1 bij ‘Masterclass Het werkende brein’ ga je leren hoe je je hoofd erbij kunt houden om weerstand te bieden aan alle digitale verlokkingen in je werkomgeving. Dat zijn er namelijk nogal wat! Maken die het tegenwoordig zo lastig om je te concentreren? En waarom is al die afleiding op kantoor zo funest voor ons functioneren?

Dag 2 ‘Masterclass Breinkennis en veranderkracht’ staat in het teken van veranderingen het hoofd bieden en hoe dit zijn weerklank vindt in het brein. Dag 3 ‘Masterclass Breinvriendelijk leren en ontwikkelen‘ gaat over verbeteren van je eigen leervermogen, dat van anderen en je organisatie. Alhoewel tegenwoordig de druk hoog is, zijn er gelukkig oplossingen! Vooraf volg je een e-learning ‘neurowetenschappen’.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Basis neurowetenschappen (e-learning)
 • Aandacht en concentratievermogen 
 • Breinkennis en verandervermogen in organisaties
 • De werking van het lerende brein 
 • Breinprincipes voor breinvriendelijk leren
 • Toepassen van breinkennis op de werkvloer 

Resultaten

 • Je weet hoe aandacht en concentratie werkt
 • Je kunt het verandervermogen van mensen beïnvloeden
 • Je kent de leerprincipes die aansluiten bij de werking van het brein
 • Je kan breinkennis benutten in de praktijk 

Brein en gedrag, hoe zit dat in elkaar?

Voor wie?

Ben jij trainer, coach, L&D of HRD-er? Of andere professional geïnteresseerd in de werking van het brein en gedrag in organisaties? Wil jij met deze kennis je voordeel doen op de werkvloer? Leer wat de rol van het brein is bij leer- en ontwikkelvermogen, veranderkracht en concentratievermogen binnen organisaties. Deze Masterclassreeks laat jou zien hoe dit in goede banen te leiden.

Kies voor fysiek of online

Je kunt bij je inschrijving kiezen voor de fysieke variant op een van de locaties in het land of voor de online variant in de ‘virtual classroom’. Wat heeft je voorkeur? Via de ‘virtual class’ garanderen we dezelfde kwaliteit en resultaten. Je leest het op www.suas.nl/opleidingen-en-trainingen/virtual-classroom.

Toelatingscriteria

Je hebt minimaal een hbo werk -en denkniveau.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De prijs van de masterclass is € 1.485,00 (excl. 21% btw). 

Betaal je de opleiding zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk géén 21% btw, maar slechts een toeslag van 10%. Je prijs is dan € 1.633,50.

Materiaal

De prijs voor het lesmateriaal is € 59,85 (excl. btw). Je krijgt hiervoor:

  Arrangement

  De prijs voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet is in totaal € 240,00 (excl. BTW). Je betaalt uiteraard geen arrangementskosten als je kiest voor de online variant in de ‘virtual class’.

  Programma

  Collegedagen

  De masterclassreeks bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1 dag.

  Bijeenkomst 1 t/m 3:

  • 1 dag van 09.30 tot 17.30 uur

  Train je virtueel? Dan passen we het rooster aan: een masterclass die oorspronkelijk een dag duurt, verzorgen we virtueel in twee bijeenkomsten van 3,5 uur. Op die manier zorgen we ervoor dat je geen volle dagen achter je scherm zit en blijf je fris genoeg om de stof op te nemen. Bekijk het rooster voor je lesdagen en tijden.

  Deelnemers

  De maximale groepsgrootte van deze masterclass is 25 deelnemers.

  Certificaat 

  Na afronding van de masterclass ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van SUAS. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

  Incompany

  Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

  Pluspunten van Incompany

  • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
  • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
  • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
  • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
  • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

  Advies aanvragen

  Docenten

  Dit worden je docenten

  • Drs. Ria van Dinteren

   Drs. Ria van Dinteren is bedrijfskundige en onderwijskundige. Ze is thuis op inhoudelijke thema’s zoals anders leren leren, vitaliteit en innovatie. Sinds 2010 houdt zij zich bezig met de toepassingen van breinkennis in organisaties. Zij werkt als coach en begeleider van managementteams en heeft boeken over neurowetenschap op haar naam staan waaronder Brein@work (in 2011 genomineerd als managementboek van het jaar) en Breinopeners. Ze heeft een eigen organisatieadviesbureau Breinwerk, maakt deel uit van het valorisatiepannel van de VU over de toepassingen van neurowetenschappelijk onderzoek en zit in de Program Advisory Board van de ATD (American Association for Talent Development). In 2017 ontving ze de Lifetime Achievement award van de NVO2.

  • Dr. Surya Gayet

   Universiteit Utrecht

   Dr. Surya Gayet is universitair docent aan de Universiteit Utrecht. Hij onderzocht tijdens zijn promotie of (en hoe) het brein - uit alle informatie die onze ogen binnenkomt – een selectie maakt, zodat alleen informatie die relevant is voor ons gedrag uiteindelijk bewust waarneembaar wordt. In zijn huidige onderzoeksgroep, als universitair docent in de cognitieve neurowetenschappen, onderzoekt hij in bredere zin hoe onze waarneming beïnvloedt wordt door kennis, context, en het doel van de waarnemer.

  • Dr. Ilja Sligte

   Universiteit van Amsterdam

   Dr. Ilja G. Sligte is een cognitieve neurowetenschapper en een hooggeprezen docent aan de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zijn passie voor het onderwijs blijkt uit de innovatieve methoden die hij in zijn lessen integreert, wat hem diverse onderwijsprijzen heeft opgeleverd. In zijn onderzoek richt hij zich op het ontrafelen van de complexe processen van het menselijk brein. Hij maakt gebruik van geavanceerde technieken zoals functionele MRI en transcraniële magnetische stimulatie om inzicht te krijgen in hoe het brein cognitieve functies mogelijk maakt. Naast zijn academische carrière medeoprichter van het innovatieve bedrijf BrainsFirst.

  • Drs. Corline van Reenen

   Drs. Corline van Reenen is afgestudeerd Sociaal Econoom en Sociaal Psycholoog. Ze heeft haar carriere gericht op het ontwikkelen van organisatie-culturen, opdat deze nog beter passen bij de mensen die er werken. Leiderschap en Duurzaamheid, leidinggeven aan verandering, verandervermogen, lerende organisaties zijn onderwerpen waar zij haar aandacht op richt. Dit deed ze eerder bij ABN AMRO, Rabobank, Schouten Global en KPMG. Momenteel werkt ze als Group Leadership Development Manager voor BAM waar ze verantwoordelijk is voor de leiderschapsontwikkeling van de Senior Leaders. Daarnaast werkt ze als trainer en coach vanuit haar eigen praktijk.

  )

  Nu starten met Masterclassreeks Brein en gedrag in organisaties

  Masterclassreeks Brein en gedrag in organisaties

  Doorgrond én verbeter gedrag in organisaties

  • Zet je breinkennis in om gedrag te doorgronden en te beïnvloeden
  • Leer hoe je je concentratievermogen een boost kunt geven
  • Ontdek hoe aandacht, leren en veranderen in relatie tot het brein werken

  Vragen of advies nodig?

  Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

  Ditty van der Elst

  Opleidingsadviseur

  )

  Gerelateerde opleidingen

  Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou