Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
HBO module Cybersecurity en privacy
9,0 van de 10

9 uit 1 ervaringen

Nieuw

HBO module Cybersecurity en privacy

Beveilig de waarde en kwaliteit van data in jouw organisatie

 • Betere beveiliging van informatie in jouw organisatie 
 • Meer zicht op het belang van informatiebeveiliging 
 • Meer begrip van het belang van privacy voor bedrijfsprocessen

Bekijk alle details

9,0 van de 10

9 uit 1 ervaringen

Uitvoering
HBO module
Duur
2 dagen (12 weken)
Startmoment
Start al in september
Onderwerpen

Dit ga je leren in HBO module Cybersecurity en privacy

Informatiebeveiliging gaat over gegevens en informatie en is dus relevant voor elke organisatie. Zodra deze gegevens en informatie waarde krijgen moet er sprake zijn van beveiliging en bij beveiliging komen we ook in aanraking met privacy. Welke uitdagingen bestaan er eigenlijk op dit gebied en hoe kun je de kwaliteit van informatie op het juiste niveau beveiligen? 

Om de bedrijfsprocessen in jouw organisatie beter te kunnen beveiligen moet je je eerst afvragen welke processen belangrijk zijn voor de producten en diensten die jouw organisatie levert en wat de invloed van privacy hierop is. Dan kun je de kwetsbaarheden, dreigingen en risico’s voor dit proces bepalen en een plan maken om deze risico’s aan te pakken.  

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Privacy en informatiebeveiliging in de maatschappij
 • Belangrijke processen en de invloed van privacy
 • Kwetsbaarheden, dreigingen en risico’s
 • Maatregelen om de risico’s aan te pakken
 • Verbetervoorstel voor het management

Resultaten

 • Je weet wat het belang van privacy is voor bedrijfsprocessen
 • Je begrijpt de urgentie van informatiebeveiliging
 • Je bedenkt maatregelen voor betere informatiebeveiliging
 • Je overtuigt het management van het belang van informatiebeveiliging

Beveiliging van informatie op het juiste niveau!

Voor wie?

Wil je de informatiebeveiliging van jouw organisatie goed regelen en de privacyregels naleven? In deze hbo-module leer je de kwaliteit van informatie te waarborgen door de bedrijfsprocessen te beveiligen. Overtuig jij het management van de urgentie van informatiebeveiliging?

Toelatingscriteria

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding

Gedurende deze hbo opleiding ga je werken aan je eigen beroepsproduct. Het grote voordeel hiervan is dat je na afronding van de module een concreet plan in handen hebt om impact mee te maken. Hiervoor dien je een praktijkopdracht, case of assessment in te brengen in de vorm van een analyse, advies of ontwerp. Dit kan voor je huidige functie of je eigen bedrijf zijn. Heb je momenteel geen (vaste) baan? Dan volstaat het inbrengen van een praktijkopdracht namens of voor een andere organisatie. Voor deze praktijkopdracht gelden de volgende voorwaarden:

 • De organisatie of het organisatieonderdeel is van enige omvang (heeft minimaal vijf medewerkers in dienst)
 • De organisatie kent een aantal bedrijfsprocessen zoals inkoop-, productie-, verkoop- of klantproces
 • De organisatie verzamelt actief data van markt en/of klant. Is er onvoldoende data aanwezig? Ook dan is er de mogelijkheid om de praktijkopdracht voor een andere organisatie te volbrengen.

Om je te begeleiden bij de praktijkopdracht kies je een eigen business coach. Hij of zij werkt in je organisatie en is beschikbaar en bereid om je te begeleiden bij het uitwerken van je praktijkopdrachten. Kijk voor meer informatie over de rol en taken van de business coach op www.suas.nl/opleidingen-en-trainingen/businesscoach.

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De prijs van de HBO module bedraagt € 1.445,00. Je profiteert bij ons automatisch van een supervoordelige regeling, namelijk dat je géén 21% btw betaalt voor hoger onderwijs.

Financiering

Wil je voordeliger studeren? Er zijn verschillende interessante mogelijkheden en wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Bekijk ze allemaal op www.suas.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

De prijs voor het lesmateriaal is € 72,43 (excl. btw). Je krijgt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Succeskit SUAS NL
 • Grip op informatiebeveiliging (boek)

Arrangement

De prijs voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet is in totaal € 160,00 (excl. btw).

Kies je voor de avondvariant? Dan is de arrangementsprijs per avond €30,00 (excl. btw) voor gebruik van de accommodatie en koffie/thee.

Programma

Business coach

Voor de start van je studie kies je je business coach. Hij of zij werkt in je organisatie en is beschikbaar en bereid om je te begeleiden bij het uitwerken van je praktijkopdrachten. Kijk voor meer informatie over de rol en taken van de business coach op https://www.suas.nl/opleidingen-en-trainingen/business-coach.

Persoonlijk leerpad

Na je inschrijving vind je op de online leeromgeving de uitleg en de stappen om je persoonlijk leerpad te formuleren. Waarin wil jij op persoonlijk gebied gegroeid zijn aan het einde van deze module? Wil je groeien in leiderschap, in zelfvertrouwen om complexe situaties kansen te blijven zien? 

Module-opdracht

De module rond je af door het opleveren van een praktijkopdracht. Dit is een specifieke oplossing of advies, gebaseerd op de theorie uit de module en onderzoek dat je in de praktijk uitvoert. Je kunt deze opdracht in je eigen organisatie uitvoeren. Heb je je eigen adviespraktijk of ben je in-between-jobs? Dan kun je de opdracht uitvoeren bij één van je opdrachtgevers of je zoekt een maatschappelijke organisatie die behoefte heeft aan jouw bedrijfskundige expertise. 

Voorbereidingsopdrachten 

Na je inschrijving start je met de voorbereidingsopdrachten zoals het online kennismaken met je medestudenten, het doorlezen van inleidende hoofdstukken en het inventariseren van de huidige situatie rondom je module-opdracht. Deze voorbereidingsopdrachten vind je in de online leeromgeving. Ze helpen je bij de voorbereiding op de eerste bijeenkomst.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de HBO module bedraagt 12 weken. De module bestaat uit een online kick-off en 2 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 12 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity. Wil je liever de avond variant volgen? Dat kan!

Dagvariant:

Bijeenkomst 1 en 2:

 • 1 dag van 09:30 tot 17:30 uur

Avond variant:

Bijeenkomst 1 t/m 4:

 • 1 avond van 18:30 tot 22:00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze HBO module is 20 deelnemers.

Certificaat

Deze module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarin je het geleerde integraal op jouw eigen praktijk toepast. Jijzelf en je organisatie hebben er direct baat bij! Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van SUAS.

)

Nu starten met HBO module Cybersecurity en privacy

HBO module Cybersecurity en privacy

Beveilig de waarde en kwaliteit van data in jouw organisatie

 • Betere beveiliging van informatie in jouw organisatie 
 • Meer zicht op het belang van informatiebeveiliging 
 • Meer begrip van het belang van privacy voor bedrijfsprocessen

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou