Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Meer impact als Young professional

Maak je professionele en persoonlijke ambities waar

Young professionals zijn leergierig, ambitieus en willen écht impact maken in een rol of organisatie. Voor sommigen is het zelfs breder doordat ze een belangrijke bijdrage willen leveren aan de maatschappij en de sterk veranderende wereld. Op hun carrièrepad lopen veel Young professionals tegen persoonlijke vragen aan zoals: Wie ben ik eigenlijk? Waar liggen mijn waarden? Wat zijn mijn korte- en langetermijndoelen? En wat heb ik nodig om die doelen te bereiken? Als je jezelf hierin herkent, ben je zeker niet alleen! Het overgrote deel van medewerkers met 0-10 jaar werkervaring, loopt hier tegenaan.

Schrijf je in vóór 10 juli en ontvang een introductiekorting van €1.000,- op de trainingsprijs met kortingscode YOUNG1000.


Wij helpen je naar een concreet doel

Ons Young professional programma speelt in op deze persoonlijke thema’s. We helpen je in deze zoektocht naar een concreet doel. Je leert wat je talenten zijn en je ontwikkelt competenties en praktische vaardigheden om jouw persoonlijke en professionele ambities waar te maken. Wij begeleiden je bij deze stappen om gericht aan jouw persoonlijk groeiplan te werken. Of je nu aan het begin van je carrière staat of al enige ervaring hebt, ons programma is specifiek ontworpen om jou te helpen groeien zodat jij meer bereikt in jouw carrière.

Perfect afgestemd op jouw persoonlijke leerbehoefte

Dat maakt deze training écht uniek! We begrijpen namelijk dat deze behoefte niet voor iedereen hetzelfde is. Daarom is het programma flexibel en sluit het naadloos aan bij je eigen interesses en groeiplan.

 • Onderwerpen passend bij jouw interesses en talenten
 • Innovatieve en praktijkgerichte leermethoden die te personaliseren zijn
 • Verschillende keuzemodules: Leiderschap, Projectmanagement, Consultancy en Innovatie

Tips voor het financieren van je opleiding

Jouw werkgever kan mogelijk jouw opleiding (deels) financieren. Wij zien dit veel terug bij onze deelnemers. Zij krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een opleiding of training vergoed via hun opleidingsbudget vanuit de werkgever.

Wij snappen dat het lastig is om financiering aan je leidinggevende te vragen. Maar zeg eens eerlijk: heb je vooraf weleens echt stilgestaan bij wat je wil bereiken in het gesprek? En hoe je het gaat aanpakken? Of begin je gewoon en zie je wel waar je uitkomt? Belangrijk is dat je het gesprek goed voorbereid en weet wat je wil zeggen.

Kun je hierbij wat concrete tips gebruiken? Lees hier onze zeven tips om in gesprek te gaan met je leidinggevende. 

Wat je wil weten over het programma?

Lees hier de belangrijkste vragen en de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 • Wat kan je na het volgen van het Young professionals programma?

  Na het volgen van dit programma heb jij de handvatten om jouw persoonlijke en professionele ambities waar te maken. We starten met persoonlijke vragen, scans, gesprekken en trainingsdagen.

  Vervolgens werken we aan persoonlijke skills die essentieel zijn voor jou als Young professional, denk hierbij aan timemanagement, energiemanagement, assertiviteit en communicatie.

  In het laatste onderdeel ga je aan de slag op basis van je persoonlijke ambities en carrièreplanning door middel van keuzemodules, denk hierbij aan: Leiderschap, Projectmatig werken & Stakeholdermanagement, Adviesvaardigheden & Beïnvloeden en Creatief denken & Innovatie.

 • Wat is het verschil tussen een traineeship en ons Young professional programma?

  Het verschil tussen een traineeship en ons Young professional programma is dat een traineeship bijna altijd gepaard gaat met diverse functiewisselingen in de eerste paar jaar. Een Young professional programma is een aanvulling op de huidige functie waarbij de Young professional vaak, gedurende het programma in dezelfde functie blijft.

 • Op welk model of theorie speelt onze Young professional aanpak in?

  Onze Young professional aanpak komt voort uit (wetenschappelijk) onderzoek en jarenlange ervaring met het faciliteren van persoonlijke- en professionele groei, onder andere aan Young professionals. Schouten & Nelissen is in 1980 opgericht, door de jaren zijn tienduizenden Young professionals in aanraking gekomen met onze leermethodieken.

  Een belangrijk onderdeel van onze aanpak zijn de 21st century skills. Dit is een verzamelnaam voor competenties die jonge professionals nodig hebben om voorbereid te zijn op een toekomst die snel verandert door technologie en digitalisering. 

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Wieneke Wegeling

Opleidingsadviseur