Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Zo word jij de T-Shaped Professional waar de toekomst om vraagt

Thema: Project- en procesmanagement
Rubriek
Artikel
Datum
4 juni 2024
4 minuten leestijd

T-Shaped professionals zijn de toekomst, als je het sommige HR-professionals, directeuren en bedrijfskundigen vraagt. Met hun diepgaande kennis op één gebied en brede kennis en vaardigheden op diverse andere gebieden, zijn ze van vele markten thuis en helpen ze je bedrijf richting samenwerking, groei en innovatie. Hoe jij jezelf van een specialist of generalist verandert in een T-shaped professial? We helpen je op weg.

Wat is een T-shaped professional?

Een T-shaped professional is iemand die én specialistische expertise heeft én breed ontwikkeld is op aanverwante gebieden. De specialisatie zie je terug in de verticale lijn van de hoofdletter T, de brede vaardigheden in de horizontale lijn. Een T-shaped marketeer is bijvoorbeeld een kei in content marketing en wordt daarnaast geroemd om zijn of haar SEO skills en vaardigheden op het gebied van grafische vormgeving. En hij of zij kan ook nog eens meepraten over conversie, SEA en copywriting, om maar eens wat onderwerpen te noemen. Een T-shaped professional is een specialist en generalist in één.

Een vrouw geeft een kleine presentatie aan vier ander mensen. Ze staan met z'n alle in een klein kantoortje

Voordelen van T-shaped professionals

Vroeger hoefde je als belastingadviseur alleen verstand te hebben van belastingen. En de IT-consultant? Die adviseerde puur over het IT-landschap. De laatste jaren worden functies en competentieprofielen echter breder. De financial kan niet meer zonder strategisch inzicht en de IT-er heeft ook sociale skills nodig om zijn of haar doel te bereiken.

Door T-shaped professionals aan te nemen, haal je mensen in huis die openstaan voor samenwerking en met hun combinatie van diepgaande en algemene kennis verbanden kunnen leggen tussen verschillende specialismen. Ze hebben een goede helicopterview, overzien meerdere processen en kunnen op die manier zorgen voor synergie en groei. Wat hard nodig is in tijden waarin de concurrentie hoog is, de arbeidsmarkt krap is en je continu moet innoveren om de concurrentie een stap voor te blijven.

Een vrouw zit achter een bureau en kijkt op haar laptop, voor haar staat een laptop open.

Zo word je een T-shaped professional

Dat jezelf in de breedte ontwikkelen een goed idee is, mag duidelijk zijn. Er is echter geen vaststaand traject of opleiding om een T-shaped persoon te worden, aangezien je jezelf op allerlei gebieden kunt ‘T-shapen’ en iedere situatie anders is. Wat je wel kunt doen, is bepalen op welk gebied je jezelf wilt specialiseren (als je nu een generalist bent) of op welke gebieden je je vaardigheden wilt uitbreiden (als je nu een specialist bent). Dit doe je door onderstaande vragen te beantwoorden:

  • Met welke vakgebieden heb je veel te maken?

Met wat en wie heb je veel van doen? Wat voor een professional haak je regelmatig aan omdat je zelf de kennis niet in huis hebt? Het kan ook zijn dat je vaak tegen conflicten of communicatieruis in je team aanloopt. Of merkt dat een bepaalde skills handig zou zijn in projecten, zoals agile werken of kennis van AI.

  • Wat vind je interessant?

Van welk onderwerp zou je meer willen weten? Wat zou je helpen om je werk(relaties)soepeler te laten verlopen? Je taken te versnellen? Tegen welk proces loop jij regelmatig aan dat je graag wilt verbeteren?

  • Welke specialismen of competenties ontbreken nog in je organisatie?

Werk je bijvoorbeeld op de HR-afdeling en heb je al twee collega’s die thuis zijn in loopbaanbegeleiding? Dan kun jij misschien beter kiezen voor talentontwikkeling of diversiteitsmanagement.

Heb je eenmaal helder op welk vlak jij je gaat verdiepen of bijspijkeren, kies dan de leer- of trainingsvorm die bij jou past. Het kan zijn dat je een specifieke training wilt volgen of een bepaalde skill wilt ontwikkelen door training on the job. Wellicht wil je samen deelnemen aan een in-company training. Het kan ook zijn dat je besluit je power skills een brede boost te geven en bijvoorbeeld meer wilt weten van psychologie en coaching én je gesprekstechnieken wilt verbeteren. Voor ieder doel is een passende leervorm te vinden.

Een paar mensen zitten in een cirkel en luisteren naar elkaar. Een vrouw lacht naar een man die naast haar zit.

Je kennis en vaardigheden verbreden?

De SUAS master kwaliteitsmanagement is een brede opleiding waarin je werkt aan de ideale combinatie van je ‘harde’ en je ‘zachte’ skills. Je leert in de modules meer over kwaliteit, risico’s, onderzoek, systematisch verbeteren en innoveren. Daarnaast heb je de keuze uit modules als Teamcoaching en groepsinterventies, Professioneel adviseren en Psychologie en verandermanagement. Deze kennis en vaardigheden helpen je om de processen en samenwerking binnen je organisatie zo efficiënt mogelijk laten verlopen. Maar ook om je eigen competenties te verbeteren. Dit maakt dat jij zelf beter presteert en daarnaast de organisatie soepeler en efficiënter functioneert.

Heb je een hart voor verbeteren en wil je jouw adviezen en acties baseren op een wetenschappelijke basis? Je krijgt hiervoor in de modules Kwaliteitsmanagement een stevige theoretische basis. Bovendien bekijk je kwaliteitsmanagement vanuit verschillende perspectieven en debatten. Ook worden ‘soft skills’ niet vergeten – omdat je in de praktijk harde én zachte skills nodig hebt om veranderingen en processen succesvol te begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van de juiste vragen en het betrekken van medewerkers bij het verbeteren van efficiëntie.

Daarom krijgen zowel je wetenschappelijke en theoretische als praktische en menselijke vaardigheden bij SUAS veel aandacht. Alles zodat jij jezelf breed kunt ontwikkelen.

Op naar een nieuwe titel met een hoofdletter T!

MEER OVER DE MASTEROPLEIDING
KWALITEITSMANAGEMENT

Een glimlachende vrouw heeft een notitieboekje voor haar en een pen in haar hand

Gerelateerde artikelen