Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Zomer, tijd voor bezinning: 5 tips voor reflectie

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
15 augustus 2021
2 minuten leestijd

Nu de zomer daar is, hopen wij dat je wat welverdiende vrije tijd hebt om te ontspannen en te genieten. En als we een suggestie mogen doen: neem de tijd voor bezinning. Misschien bij een gezellig kampvuur, of tijdens een wandeling op het strand. Onze CEO Camiel Gielkens deelt graag zijn 5 tips voor reflectie deze zomer.

Er zijn altijd nieuwe dingen aan de horizon

"We hebben de laatste tijd allemaal te maken gehad met veel veranderingen. Nu in de zomer, wanneer op veel plaatsen weer meer dingen mogelijk zijn, zoals face-to-face ontmoetingen, zet dat mij aan tot nadenken en vooruitkijken. Waar gaan we mee door, waar stoppen we mee en wat gaan we anders doen?

Ik denk dat de hamvraag is hoe we relevant kunnen blijven in een snel veranderende wereld. Voor mij is dat echte vooruitgang; wanneer je als individu of als organisatie relevant blijft voor je klanten en voor de samenleving. Als je niet meer relevant bent, sta je aan de zijlijn. En we hebben echt ieders hulp nodig om de uitdagingen waar we voor staan samen aan te pakken."

Hoe blijf je relevant?

"Als je relevant wilt blijven, moet je je blijven verbeteren. Alert zijn, en vooruitkijken. Relevant zijn betekent ook dat je heel goed aanvoelt waar je mee bezig bent en waarom die dingen belangrijk voor je zijn. Ik hoop dat deze vijf tips je zullen helpen bij je zomeroverpeinzingen:

  1. Vind je 'waarom'. Wat drijft je? Wat zijn je persoonlijke waarden en worden die in je leven en werk vervuld?

  2. Gebruik je volledige potentieel. Wat zijn je sterke punten? Het is bewezen dat het nog verder ontwikkelen daarvan effectiever is dan het verzachten van je zwakkere punten.

  3. Verander beperkende gedachtepatronen. Wat zijn jouw metale sabboteurs? Iedereen heeft ze, die gedachten die je tegenhouden. Word je ervan bewust en vind een effectievere mindset.

  4. Versterk je vaardigheden. Door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, word je een nog sterkere versie van jezelf. Nieuwe dingen leren stimuleert de hersenen, brengt vreugde en nieuwe kansen!

  5. En 'last but not least', besteed veel aandacht aan je fysieke en mentale gezondheid. We hebben allemaal gezien hoe belangrijk welzijn voor ons is. Hoe kun je balans in je leven brengen?

Een perfect moment om over deze dingen na te denken is tijdens de zomerperiode. Voor mij is relevant blijven een continu proces, een reis die nooit eindigt. Het was tenslotte Coelho die in zijn boek 'De alchemist' zei dat de ervaring van het reizen belangrijker is dan het bereiken van je eindbestemming..."

Geniet van je zomer!
Camiel

Camiel Gielkens, een man met bruine haren in een blauw pak, wandelend in het park.