Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Wil jij focussen op je doel? 10 slimme manieren

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
14 september 2016
2 minuten leestijd

Een doel vaststellen is één. Maar hoe houd je dat doel vast in de dagelijkse drukte? Dit blijkt in de praktijk vaak lastig. Daarom geven we je 10 reminders waarmee jouw doel top of mind blijft. Zo voorkom je dat de waan(zin) van de dag regeert. En jouw mooie plannen niet van de grond komen.

#1. Draai de volumeknop omhoog

Uit onderzoek blijkt dat muziek je aanmoedigt en voor betere prestaties zorgt. Een speciale playlist voor jouw doel motiveert je dus om ervoor te gaan.

#2. Hang er een luchtje aan

Naast geluid werkt ook geur stimulerend. Een nieuw luchtje kan je associëren met jouw droom. Haal bijvoorbeeld geurkaarsen of parfum in huis als geheugensteuntje.

#3. Ga door naar start

Zonder dat je het misschien doorhebt, kijk je er tientallen keren per dag naar: het startscherm van je telefoon. Dat kan je slim gebruiken door een inspirerende achtergrondfoto te uploaden.

#4. Laat de dichter in jou los

Met een zelfgeschreven rijmpje op een strategische plek weet je weer waar je het allemaal voor doet. Een motiverende spreuk van jou of iemand anders doet ook de trick.

#5. Doe alsof je op het erepodium staat

Werkt echt: je inbeelden dat je de finish haalt, breed lachen en je armen in de lucht gooien. Voor maximaal resultaat doe je elke dag een power pose.

#6. Neem er een bakje koffie bij

Je drinkt vast dagelijks een bakje koffie of thee. Waarom schaf je geen speciale mok aan die jouw droom uitbeeldt voor een shot cafeïne + gratis reminder?

#7. Roep hulp in

Natuurlijk kan je jezelf herinneren aan jouw doel, maar je kan ook een medeplichtige vragen om jou onverwachts scherp te stellen met bijvoorbeeld een kaartje.

#8. Visualiseer je doel

Wie een moodboard maakt, heeft altijd iets om op terug te vallen. Hang de jouwe bijvoorbeeld boven je werkplek of op het toilet en je kan er niet meer onderuit.

#9. Laat je in de gaten houden

Misschien een beetje freaky in het begin, maar je laten ‘achtervolgen’ door een paar uitgeprinte ogen op een strategische plek kan een goede motivator zijn.

#10. Vier hoe vaak je eraan denkt

Leg een notitieblok op je bureau en turf de keren dat jouw doel top of mind is. Daardoor kom je in een flow van ‘eraan denken’.

BEKIJK DE MASTERCLASS

Man zit in een kantoor aan een bureau, hij schrijft iets op in een boekje, naast het boekje staat een kopje koffie

Gerelateerde artikelen