Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Schouten & Nelissen lanceert opleidingsinstituut SUAS

Opleider breidt aanbod uit met praktijkgerichte trainingen

Thema: Organisatie ontwikkeling en bedrijfskunde
Rubriek
Nieuws
Datum
25 januari 2023
2 minuten leestijd

Zaltbommel, 25 januari 2023 – Schouten & Nelissen lanceert zaterdag 28 januari opleidingsinstituut SUAS. Met de website SUAS.nl wordt het startsein gegeven voor een nieuw merk waarmee iedereen de mogelijkheid krijgt om zichzelf verder te ontplooien. SUAS verandert op die manier mee met de maatschappij, de arbeidsmarkt en de subsidiemogelijkheden. Hierdoor is in de afgelopen jaren de vraag naar praktijkcursussen en geaccrediteerde opleidingen verveelvoudigd.

De nieuwe website van SUAS, voorheen Schouten & Nelissen University of Applied Sciences, maakt het makkelijker voor professionals om de opleiding of training te vinden waar zij het meeste baat bij hebben. Dat kan een geaccrediteerde bachelor of master zijn, een kennisopleiding of een praktische- of vaardigheidstraining. Ronald de Vries, directeur van SUAS:

“Wij verbreden hiermee ons aanbod van opleidingen, zodat wij kunnen voldoen aan de vraag van heel werkend Nederland.”

"Met name jongeren willen graag direct aan de slag met de praktijk en dan is een training die daarop gericht is ideaal. Ook merken wij dat er bij mensen, die naar hogere functies doorgroeien, behoefte is aan het vergroten van specialistische kennis."

Brede doelgroep

SUAS spreekt een brede doelgroep aan, aldus De Vries. “De vraag onder werknemers naar leren en ontwikkelen blijft in alle lagen van de beroepsbevolking enorm groeien. Dat geldt niet alleen voor de cursussen in leiderschap, communicatie en persoonlijke effectiviteit waar we al heel lang in uitblinken. Vooral naar praktijkgerichte cursussen en geaccrediteerd onderwijs hebben wij de vraag enorm zien toenemen. Zo hebben we de deelname aan onze geaccrediteerde bachelor- en masteropleidingen afgelopen jaar zien verdrievoudigen. Bovendien zien wij dat werkgevers door de krapte op de arbeidsmarkt meer budget aan opleidingen besteden om personeel te behouden.”

Uit ervaring - het moederbedrijf Schouten & Nelissen bestaat ruim 40 jaar - weet SUAS dat de behoefte bij werkend Nederland aan leren en ontwikkelen groot is en blijft. Naast verruiming van het aanbod van geaccrediteerde opleidingen op bachelor- en masterniveau gaat de opleider in het komende jaar ook tientallen nieuwe praktijkgerichte trainingen aanbieden. Zo wordt het mogelijk om een training te volgen voor het opzetten van een eigen onderneming of webshop of om een cursus Microsoft PowerPoint of Excel bij te wonen. “Uitgangspunt van onze opleidingen is dat met de juiste skills, uiteindelijk alles mogelijk is”, aldus De Vries.

Over SUAS en Schouten & Nelissen

SUAS, voorheen Schouten & Nelissen University of Applied Sciences, is onderdeel van Schouten & Nelissen, wat in 1980 werd opgestart en inmiddels negen bedrijven, 42.000 producten en meer dan 3000 zakelijke klanten telt. Jaarlijks bereikt de groep meer dan een half miljoen mensen in meer dan 60 landen. Schouten & Nelissen ondersteunt zijn missie voor een lerend leven met diverse middelen en methoden om mensen en organisaties in beweging te houden.

Jan Hein en Ronald, twee mannen in nette kleding, staan naast elkaar geposeerd.

Gerelateerde artikelen