Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Schouten & Nelissen lanceert Archipel

Het label om leren en ontwikkelen nóg toegankelijker te maken.

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
3 juni 2019
2 minuten leestijd

Schouten & Nelissen lanceert Archipel, een nieuw label waarmee leren en ontwikkelen voor organisaties nog toegankelijker wordt gemaakt. Archipel ontzorgt organisaties en HR-managers met een onafhankelijk online leerplatform en ondersteuning voor alle administratieve handelingen rondom de groei en ontwikkeling van mensen.

Archipel ondersteunt de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties met een onafhankelijk online leerplatform. Het platform bestaat uit een aantal elementen: een brede keuze aan leervormen, logistieke en administratieve ondersteuning en inzicht in leerbehoeftes. Omar Fouab, Managing Director Archipel: “De naam Archipel weerspiegelt deze elementen: ze kunnen als losse eilandjes apart worden gebruikt, maar samen als eilandengroep vormen ze een groter geheel. Klanten kiezen de best passende delen.”

Op het platform van Archipel kan een organisatie alle vormen van leren aanbieden die zij graag aan de ontwikkeling van hun medewerkers willen toevoegen. Zo wordt het blijvend leren gestimuleerd en toegankelijker. Iedere aanbieder van trainingen kan aan het platform toegevoegd worden. Het platform is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. In drie clicks is duidelijk welke leerinterventie het beste past in de persoonlijke ontwikkeling en groei van individuele medewerkers. Teams werken online en offline meer samen en ontwikkelen zich door helder inzicht in de competenties en groeikansen van mensen.

Ontwikkelcultuur stimuleren

Archipel zorgt voor de administratieve processen; facturatiestromen, onderhandelen met leveranciers, maatwerkopdrachten. Zo worden HR-managers en teamleiders ontlast. Daarnaast krijgen ze inzicht in het gebruik van het platform. Er wordt data bijgehouden over welke trainingen medewerkers volgen en welke leerbehoefte er is. Omar: “We willen samenwerken met organisaties en de service bieden die bij hen past. Maatwerk dat snel en modulair aan te passen is. Wanneer we aan de hand van de data verbeterkansen zien, dan geven we daar ongevraagd advies over. We willen organisaties helpen om een ontwikkelcultuur te creëren.”

Archipel duikt in het diepe

Voordat Archipel als losstaand merk bestond, bood Schouten & Nelissen al een online leerplatform aan. Alleen was het niet duidelijk of daarop ook andere aanbieders van trainingen en opleidingen konden worden weergegeven. Omar: “Voor veel klanten was niet duidelijk dat Schouten & Nelissen een onafhankelijk leerplatform kon bieden. Ze dachten dat alleen eigen opleidingen en trainingen beschikbaar waren op het leerplatform. We lanceren nu het nieuwe label zodat we nadrukkelijk uitdragen dat het om een onafhankelijk platform gaat.”

Archipel, groeien zonder grenzen.

Archipel is partner in het opzetten, onderhouden en ontwikkelen van online leerplatformen met hoge kwaliteit leerinterventies. Op het niveau van individu, team en organisatie. Het Archipel team bestaat uit 35 mensen en streeft ernaar om klanten optimaal te ondersteunen en mensen, teams en organisaties te helpen bij hun ontwikkeling. Archipel is onderdeel van Schouten & Nelissen, de leer- en ontwikkelspecialist. www.archipel.academy

Een geanimeerde paarse octopus die zijn spierballen laat zien.

Gerelateerde artikelen