Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

In Memoriam Boris Nelissen

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
18 juli 2017
2 minuten leestijd

Op 13 juli 2017 is medeoprichter van Schouten & Nelissen, Boris Nelissen, overleden. Samen met Jan Schouten stond Boris in 1980 aan de wieg van wat Schouten & Nelissen nu is. Na zijn vertrek in 1985 bleef zijn naam verbonden aan de organisatie. Wij danken Boris voor zijn steun en wensen zijn dierbaren veel kracht toe.

Boris Nelissen ontmoette Jan Schouten op de Technische Hogeschool in Eindhoven. Als lid van de door Jan Schouten opgerichte Organisatie Ontwikkeling en Gedragsverandering (OOG) benadrukte Boris samen met de andere leden het belang van de menselijke factor in bedrijven. Een uitvloeisel daarvan was de groepsgewijze assertiviteitstraining. Een compleet nieuw concept in Nederland. Hieruit ontstond Schouten & Nelissen.

Na een aantal jaren stond Boris Nelissen voor een moeilijke keuze. Hij was een trainer pur sang en ontdekte dat zijn hart niet bij managen lag. In 1985 verliet hij daarom de organisatie om als zelfstandige trainer door te gaan. Het contact met Schouten & Nelissen is altijd gebleven. Zijn naam leeft voort in de naam van Schouten & Nelissen.

Een oudere man zit thuis. Het beeld is zwat-wit.