Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Reviews Leidinggeven aan professionals


Om de betrouwbaarheid en transparantie van al onze reviews te waarborgen hebben wij ervoor gekozen om onze reviews door een externe partij te laten verzamelen. Wij hebben hierbij gekozen voor de Feedback Company.

Wil je graag weten wat het reviewbeleid is en hoe een reviewpagina tot stand komt? Klik hier voor meer informatie

 • Ik heb toch wel veel actiepunten voor mijzelf opgeschreven en ga met veel aan de gang. De groepsdynamiek met de trainster was apart en daardoor heeft de ervaring wel een gek randje voor mij.

  Lemsom, Esther
  6 van de 10
 • Helaas is deze training mij erg tegen gevallen. Het voldeed niet aan mijn verwachtingen. Ik had meer hands on vaardigheden en gesprekken verwacht. Als ik de training zoals we die gekregen hebben een titel zou moeten geven zou dat zijn: "persoonlijk leiderschap voor leidinggevende". Het was veel meer op mijzelf gericht dan op de professional, en juist aan dat laatste had ik behoefte. Hoe beweeg je een team, hoe beweeg je een prof, welk gedrag/tekst werkt daarbij, oefenen met voor de groep staan, oefenen met je eigen uitstraling op de groep en reflectie daarop, meer verplaatsen in de verschillende soorten prof, wat zeggen de verschillende theorieën daarover, wat kunnen we daar van leren, hoe kunnen we dat inzetten, welke soorten leiderschap bestaan er in de theorieën, welk leiderschap past bij mij etc. In mijn ogen voldeed het boek nog het meeste op dat vlak. Ik had van de training veel meer verwacht dat het een mooie verzameling was van de verschillende visies/theorieën op leidinggeven en dat we die dan zouden vertalen naar onze eigen situaties/teams. Daarnaast ben ik niet te spreken over het feit dat de blokken van de training zomaar door elkaar zijn gehaald, daardoor was het lastiger om in "de flow" per thema te komen. Daardoor liep mijn SN niet synchroon, waardoor dat minder toegevoegde waarde had. Het werd daardoor wat rommelig. Persoonlijk vond ik de trainster niet heel sterk (dat is natuurlijk een persoonlijke mening en ik vind dit ook heel vervelend om te zeggen, maar het wel echt wat ik ervaren heb, dus daarom denk ik toch dat dat hier thuis hoort). Ik miste haar verbondenheid met de inhoud van het programma en het instituut SN (ze maakte regelmatig een opmerking dat ze zelf een andere visie had dan SN, alsof het haar overkwam, dat doet bij mij iets met de geloofwaardigheid), Daarnaast miste ik bevlogenheid en energie in de manier waarop de stof gegeven werd. Ik had graag meer sprekende voorbeelden gehoord bij de theorie of de oefeningen. Ik ging er aan twijfelen of ze de stof zelf doorleeft, ook omdat meerdere keren teksten letterlijk werden opgelezen en niet vanuit parate kennis / doorleving werden overgebracht op de groep. Het kwam daardoor op mij soms ook over als het afdraaien van een programma. Maargoed zoals gezegd dit is een persoonlijke mening. Voor anderen kan dat anders zijn geweest. De locatie was wat zakelijk en minder inspirerend maar wel weer super goed bereikbaar met OV.

  Namen, Marnix van
  3 van de 10
 • Ik ben overall gezien niet tevreden over de training, zie eerdere opmerkingen. Samenwerking en groep was wel erg goed

  Oor, Femke
  4 van de 10
 • De groep was fijn om mee te werken, ik heb nieuwe modellen geleerd, maar het in de praktijk toepassen en letterlijk de band met mijn team versterken vind ik nog moeilijk.

  Boer, Linda de
  5 van de 10
 • Zonde van mijn tijd en geld, het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat ik deze trainingen niet meer moet doen.

  Heuvel, Benny van den
  2 van de 10
 • prima.

  Kramer, Dirk de
  8 van de 10
 • Erg fijne en uitdagende training. Ik als ingenieur ben enorm uitgedaagd in een psychologische wereld wat redelijk nieuw voor me is. De wijze waarop Margreet mij heeft uitgedaagd is op tijden vermoeiend, maar dat betekent dat het een impact op me heeft gehad. Op bepaalde vlakken is mijn inzicht en handelen nu ook permanent veranderd in positieve zin. Dank daarvoor.

  Siau, George
  10 van de 10
 • Ik heb de training als erg prettig en passend bij mijn huidige vraag ervaren. Hiermee ben ik zeer tevreden met het resultaat ondanks dat corona de geplande beleving grotendeels online heeft gemaakt.

  Buesink, Wilfred
  8 van de 10
 • Een uitdagende, persoonlijke training en dat online is opgave, maar daar is Frederique zeer goed in geslaagd. Ik heb mijn ontwikkeldoelstellingen kunnen bijwerken, ik heb zelf veel bruikbare theorie ondergaan en the learning in een compacte samenstelling van cursisten is heel groot geweest. Ik ben gewoon heel tevreden!

  Koenecke, Jorg
  9 van de 10
 • Ondanks dat je je al bewust bent van belang van LSD doen, en OMA laten, zijn de verschillende gesprekstechnieken een fijne aanvulling om dit efficiënter toe te passen in de dagelijkse praktijk, wanneer je in 'de waan van de dag' werkt.

  Loenen, Marleen van
  7 van de 10
 • De samenstellingvan de groep cursisten en het matchen van een juiste trainer bij de groep is hier niet helemaal goed gegaan. De trainer uitte haar onvrede over de groep, die zich van geen kwaad bewust was. Binnen de groep heb ik zelf helaas weinig inspirerende voorbeelden op kunnendoen.

  Herfkens, Hidde
  4 van de 10
 • Ik heb de training als zeer nuttig ervaren. Diepgaand nadenken, casussen bespreken met medecursisten heb ik als toegevoegde waarde ervaren. Er was een open sfeer in de groep waaraan Thorkell ook zeker heeft bijgedragen door een gevoel van veiligheid neer te zetten. Ook de persoonlijke verhalen van hem hebben hier aan bijgedragen. Ik vond de tijd tussen de modules erg kort. Te kort eigenlijk om hier in de praktijk ook de tijd voor te krijgen en casussen me op te doen. Hierdoor is voor mij wel een deel van het effect minder. Ik ga hier mee verder in de praktijk, maar had het fijner gevonden als er tussen elke module rond de 4 weken had gezeten.

  Dudink, Wilco
  8 van de 10
 • Mijn algemene ervaring met de training is dat de training mij weer meer bewust heeft gemaakt van mijn rol als leidinggevende en de tools die ik kan inzetten om die rol te vervullen. Het viel mij op dat er vooral leidinggevende in de training zaten met slechts een korte periode aan ervaring als leidinggevende (enkele maanden tot enkele jaren). Zelf ben ik al bijna 20 jaar leidinggevende, waarbij naar mijn idee goed is om ook als ervaren leidinggevende van tijd tot tijd je kennis en kunde op te frissen en jezelf de spiegel voor te houden. Doe ik de dingen goed en doe ik nog de goede dingen zogezegd.

  Wind, Melvin
  8 van de 10
 • I found this training very constructive, I was surprised by the fact that it went deep into my personality and found out which were/are my strengths and weaknesses and aspects that I need to improve about my manager role.

  Mittempergher, Lorenza
  9 van de 10
 • Slecht en ik heb het gevoel eraan overgehouden niet serieus te worden genomen.

  Keizerwaard, Anja
  2 van de 10
 • Een prettige training waarin veel ruimte was om met elkaar te sparren over verschillende situaties.

  Hupsel, Flore
  7 van de 10
 • Teleurstellend

  Schoonhoven, Frank
  5 van de 10
 • Veel geleerd maar dit is ook nieuwe materie. Ik had er meer van verwacht en ik had opener gestaan tot leren als de relatie met trainer beter was geweest en er meer haakjes naar theorie waren geweest

  Jongh, Maggie de
  3 van de 10
 • Zeer praktijk gericht waarbij de theorie meteen wordt verduidelijkt met cases en rollenspellen. Door constructieve reflectie van medecursisten.heb ik niet alleen een beter beeld van mijn verbeterpunten maar ook waar voor wil staan als leider.

  Broek, Bart uit het
  8 van de 10
 • Intensieve training met waarbij zelfreflectie en behandelen van casussen veel aanbod komt. Doordat de 7 cursisten uit verschillende vakgebieden kwamen was het erg leerzaam om leiding geven vanuit een ander perspectief te zien.

  Maat, Albert Anthony
  8 van de 10
 • leerzaam en goed voor zelf-reflexie. met name de simulaties zijn goed voor toepassing in de praktijk

  Hollenberg, Geertje
  7 van de 10
 • IK vond het een erg prettige cursus. De groep waar we inzaten was prettig en de trainster kundig en op de groep gericht. Ik heb echt kunnen werken aan mijn leerdoelen.

  Walpot, Katarina
  8 van de 10
 • (Zie ook eerder ingevulde blokken.) Goed, prettig, goede tijdsinvestering in jezelf, geeft veel inzicht in jezelf. Tip zou kunnen zijn: focus wat meer theorie en op voorbeelden uit de praktijk los van de deelnemers. Ook heb ik wat twijfel bij de investering in termen van geld; prijs lijkt mij persoonlijk wat aan de hoge kant.

  Kustermans, Clenn
  7 van de 10
 • Leuk training, goed opgezet. Goede trainer. De groep was 'net' groot genoeg. Ik denk dat bij meer dan 8 deelnemers er niet genoeg aandacht/tijd is om per cursist items te bespreken.

  Burgos, Naomi
  9 van de 10
 • Het is een training waarin je goed zelfinzicht krijgt en modellen en manieren aangereikt krijgt om te werken aan je leiderschapsstijl (vooral gericht op ik en ik-jij). Indirect leidinggeven of verandering bewerkstelligen in teams blijft onderbelicht. Altijd leerzaam om casussen van medecursisten te horen en behandelen.

  Rakestraw, Claartje
  7 van de 10
 • Zeer prettig ervaren

  Houri, Jamal
  7 van de 10