Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Voordelig lenen voor een master van Schouten & Nelissen

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
16 november 2017
2 minuten leestijd

Iedereen tussen 30 en 55 jaar kan tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om studiekosten te betalen. Dit wordt het levenlanglerenkrediet genoemd. Je kunt het levenlanglerenkrediet gebruiken voor elke wettelijk erkende opleiding in het hoger onderwijs. Dus ook voor de masters of mastermodules van Schouten University of Applied Sciences.

Hoeveel kun je lenen?

Je kunt per jaar een bedrag lenen ter hoogte van het lesgeld, ofwel de onderwijsgebonden studiekosten. Voor arrangementskosten en boekengeld kun je geen beroep doen op het levenlanglerenkrediet.

Terugbetalen

De aflossing van je lening start op de eerstvolgende 1 januari na het afronden of beëindigen van je opleiding. Je hebt dan 15 jaar de tijd om je levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel je per maand moet aflossen hangt af van je inkomen.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden om voor het levenlanglerenkrediet in aanmerking te komen.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende hbo- of masteropleiding.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Ook met een verblijfsvergunning type II, III of IV kun je het levenlanglerenkrediet krijgen.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Jouw collegegeld of lesgeld wordt niet volledig vergoed door een andere instantie of persoon, bijvoorbeeld jouw werkgever of ouders.
  • Je bent op het moment dat het krediet ingaat ouder dan 30 jaar en jonger dan 55 jaar.

Goed om te weten

Wordt het collegegeld of lesgeld gedeeltelijk voor je betaald? Dan kunt je het levenlanglerenkrediet aanvragen voor het resterende deel.

Als je jonger bent dan 30 jaar kun je het krediet aanvragen als je een deeltijdopleiding gaat doen aan het hbo of wo. Of als je een hbo-bachelor of een universitaire master hebt en een 2e opleiding gaat doen. SUAS biedt alleen deeltijdopleidingen aan. Je kunt voor onze opleidingen dus ook als je jonger bent dan 30 jaar het levenlanglerenkrediet aanvragen.

Aanvragen

Je kunt het levenlanglerenkrediet aanvragen via DUO. Wil je meer informatie, dan kun je bellen met DUO via 050-5999828 of contact met ons opnemen via advice@schoutenuniversity.nl.

LEES MEER OVER HET LEVENLANGLERENKREDIET

Benieuwd naar de masters en modules?

Ga voor een verdieping van je carrière met een masteropleiding of –module op het gebied van Human Development en Kwaliteitsmanagement.

BEKIJK DE MASTERS

Er staat een laptop op tafel, daarvoor ligt een notitieboekje met een pen. Naast de laptop staat een bloempje.

Gerelateerde artikelen