Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Hoe stimuleer je je medewerkers te leren?

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Blog
Datum
12 september 2017
2 minuten leestijd

Je organisatie heeft opleidingsbudget, maar medewerkers maken hier onvoldoende aanspraak op. Als leidinggevende wil je leren stimuleren. Hoe zorg je ervoor dat jouw teamleden actief met hun ontwikkeling aan de slag gaan?

Leidinggevende Greg Stahl beschrijft in zijn artikel op Entrepreneur.com hoe je medewerkers kunt motiveren om te blijven leren. Hij geeft 3 tips.

#1. Zorg ervoor dat het voor medewerkers helder is wat de mogelijkheden zijn

En maak de scholingsmogelijkheden toegankelijk. Vaak zijn medewerkers druk met de dagelijkse taken. Als zij zelf tijd moeten maken om uit te zoeken op welke manieren zij kunnen en mogen ontwikkelen, dan haken zij vaak af.

Geef medewerkers daarom extra tijd om te ontdekken. En zorg ervoor dat zij niet een heel formeel, bureaucratisch proces moeten doorlopen, voordat zij kunnen starten met een opleiding of training.

#2. Stem opleidingen af op de specifieke behoeftes van organisatie, team en individu

Medewerkers willen geen dingen leren die te algemeen en vaag zijn. Of leren over onderwerpen die ze allang kennen. Probeer opleidingen en trainingen te koppelen aan specifieke vraagstukken die leven binnen de organisatie, binnen een team of bij een individu.

#3. Deel ervaringen

Medewerkers vinden het vaak lastig om toe te geven dat ze nog niet alles weten en kunnen. Het is aan een leidinggevende om een veilige omgeving te creëren. Een omgeving waarin medewerkers durven te leren.

Een manier om dat te doen is om als leidinggevende inzicht te geven in je eigen leerdoelen. Leren moet natuurlijk door iedereen belangrijk gevonden worden.

Vrouw staat voor een groep en geeft een presentatie

Gerelateerde artikelen