Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Jan-Hein Schouten nieuwe voorzitter FC Den Bosch

Thema: HRM en HRD
Rubriek
Nieuws
Datum
9 november 2016
2 minuten leestijd

FC Den Bosch heeft met ingang van vandaag een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Jan-Hein Schouten, oprichter en CEO van internetbureau Digital United, neemt het stokje over van Maarten de Gruyter bij de Bossche club.

Maarten de Gruyter over zijn vertrek als voorzitter: “Toen ik in september 2013 als voorzitter aantrad, bevond de club zich op meerdere fronten in onrustig vaarwater. In bestuurlijk, organisatorisch en financieel opzicht staat FC Den Bosch inmiddels een stuk steviger op de rails en heeft de club de weg naar boven verder ingezet. Voor mij is het daarom nu het juiste moment om met een goed gevoel mijn positie over te dragen. Ik blijf de club vanzelfsprekend op betrokken wijze volgen en als sponsor met veel plezier een warm hart toedragen.”

Jan-Hein Schouten is geen onbekende van FC Den Bosch. Van jongs af aan volgt hij de club op de voet als supporter. Zijn vader, Jan Schouten, oprichter van Schouten & Nelissen, was zelf voorzitter van FC Den Bosch van 1995 tot en met 1999 en is al jarenlang als gewaardeerde sponsor en erevoorzitter aan de club verbonden. Met Digital United is Jan-Hein Schouten zelf ook al vele jaren partner binnen het sponsornetwerk van de club en sinds een jaar is Schouten actief als commissaris van de Bossche BVO. Schouten & Nelissen is al jarenlang sponsor van FC Den Bosch.

Jan-Hein Schouten treedt als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen in de voetsporen van zijn vader en zal met name prioriteit gaan geven aan de verdere organisatorische ontwikkeling van FC Den Bosch en een verdere verankering van de club in de stad en regio. “Ik kijk met enthousiasme uit naar deze mooie uitdaging en heb veel zin om aan de slag te gaan. Samen met de vele betrokken stakeholders die FC Den Bosch rijk is wil ik vanuit een lange termijnvisie en een realistische sportieve ambitie verder bouwen aan een stabiel en gezond FC Den Bosch. Ik vind het belangrijk dat we FC Den Bosch haar identiteitteruggeven en kijk er naar uit om de club met alle partners in duurzaamheid verder omhoog te stuwen.”

Fotografie: Digital United

Jan-Hein Schouten zit achter zijn bureau en kijkt in de camera.