Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Leergang Coach Verdiepingstraject

Leergang Coach Verdiepingstraject

Geaccrediteerd op EQA-practitioner niveau

 • Vervolmaak je portfolio en leg je Proeve van Bekwaamheid af
 • Ontvang je diploma Leergang Coach, door NOBCO/EMCC geaccrediteerd
 • Voorwaarde tot deelname: succesvolle afronding Leergang Coach Opleidingstraject

Bekijk alle details

Uitvoering
Vakopleiding
Accreditaties
NOBCO, EMCC, EQA
Duur
3 dagen (32 weken)
Startmoment
Start al in november
Onderwerpen
 • Foto van Aveline Dijkman. Een blonde vrouw met een zwarte bril en bauwe ogen.
 • Foto van Marie José Cremers. Een blonde vrouw met donkere ogen, witte oorbellen en een wit topje aan.
 • Foto van Simone van Slooten. Een vrouw met donkere haren, bruine ogen en een groen met blauwe sjaal.
 • Foto van Wies Bronkhorst. Een vrouw met bruine haren en lichte ogen.
 • Foto van Margreet Steenbrink. Een vrouw met donkere haren en een zwart topje. +2
  Nog 2 anderen

Dit ga je leren in Leergang Coach Verdiepingstraject

De Leergang Coach is gebaseerd op de Kompasvisie: we werken vanuit het vertrouwen op de kracht en het potentieel van de coachee. Waarden en ambities van de coachee worden gebruikt als motor voor ontwikkeling en het vrijmaken van talenten. Vanuit deze kracht omarmen we  -met compassie- alles wat de coachee belemmert en verbinden we hem met zijn potentieel. We realiseren hiermee een diepere, en dus duurzame en snellere ontwikkeling van de coachee. 

Je leert hoe je als coach het potentieel van de coachee kunt vergroten en durft hierdoor met zekerheid, speelsheid, creativiteit en lef te coachen. 

In de Leergang Coach Verdiepingstraject start je met een bijeenkomst, waarin je o.a. kennis maakt met je medecursisten en afspraken maakt met je maatje en je leermanager. Je gaat je verder bekwamen in je coachingsvaardigheden en krijgt daar feedback op, zowel van je maatje als je leermanager. Je voert zelfstandig nieuwe coachtrajecten uit, je bouwt je portfolio verder uit en bereid je voor op de Proeve van Bekwaamheid.

Resultaten

 • Je kent jouw kracht als coach
 • Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid
 • Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl
 • Je bent een authentieke, transparante coach  

Voor wie het door NOBCO/EMCC geaccrediteerd diploma wilt behalen

Voor wie?

Deze opleiding is voor mensen die in een interne rol of als zelfstandig professional als coach aan de slag willen. Jij wilt jezelf en je visie op coaching ontwikkelen. Daarnaast verdienen ook je grondhouding, vaardigheden en methodieken de nodige aandacht. Je wilt in staat zijn om goed te reflecteren op je eigen gedrag en daarbij ook open te staan voor feedback. Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan het verdiepingstraject is dat je de Leergang Coach Opleidingstraject succesvol hebt volbracht.

Inhoud

Voor een optimaal resultaat is minimaal 5 uur zelfstudie (inclusief coaching) per week nodig.

Dit traject bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Bijeenkomsten
 • Coachgesprekken met coachees
 • Opbouw portfolio
 • Opdrachten
 • Supervisie
 • Intervisie
 • Beoordeling portfolio
 • Proeve van Bekwaamheid
 • Diplomering

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De opleidingsprijs is € 1495,00 (excl. 21% btw).

Betaal je de opleiding zelf? Dan profiteer je automatisch van een supervoordelige regeling. Je betaalt namelijk géén 21% btw, maar slechts een toeslag van 10%. Je prijs is dan € 1644,50.

Materiaal

Tijdens de Leergang Coach Verdiepingstraject wordt gebruik gemaakt van de literatuur van het opleidingstraject Leergang Coach. Overige materialen die gebruikt worden:

 • Succeskit SUAS NL
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een kleine versnapering zijn bij de prijs inbegrepen.

Programma

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de Leergang Coach Verdiepingstraject bedraagt 8 maanden.

Bijeenkomst 1 t/m 3:

 • 1 middag van 13.30 tot 17.00 uur

Proeve van Bekwaamheid

De Proeve van Bekwaamheid bestaat uit een coachgesprek van 30 minuten. Je maakt een video-opname van dit gesprek.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze leergang is 12 deelnemers.

Diploma

Na succesvolle afronding van de Leergang Coach Verdiepingstraject heb je recht op het door NOBCO/EMCC erkende diploma Leergang Coach op Practitioner niveau. Met dit diploma kun je vervolgens jezelf bij de NOBCO aanmelden voor individuele certificering (EIA) op Practitioner niveau (voor nadere informatie hierover zie www.nobco.nl). 

Europees keurmerk NOBCO/EMCC

De leergang Coach, inclusief Verdiepingstraject, is geaccrediteerd op Practitioner niveau door het NOBCO/EMCC. Dit betreft een European Quality Award (EQA), die is ontwikkeld door de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) in nauw overleg met de NOBCO en andere Europese beroepsorganisaties.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Dit worden je docenten

 • Aveline Dijkman CPCC

  Foto van Aveline Dijkman. Een blonde vrouw met een zwarte bril en bauwe ogen.

  Aveline Dijkman werkt als coach in haar eigen praktijk DAT Coaching. Ze is Europees geaccrediteerd als Master Practitioner bij de NOBCO/EMCC en Certified Professional Co-Active Coach (CPCC). Haar metafoor voor coaching is de tulpenbol. Wie zich wil ontwikkelen, bijvoorbeeld zich krachtiger presenteren of effectiever werken, kan uitgaan van een enorm potentieel. Het is al aanwezig, net als bij die bol. Tijd voor wat water en zonlicht.

 • Marie-José Cremers

  Foto van Marie José Cremers. Een blonde vrouw met donkere ogen, witte oorbellen en een wit topje aan.

  Na jarenlang te hebben bijgedragen aan de opbouw van een van Nederlands bekendste trainings- en coachinginstituten, heeft Marie-José haar hart gevolgd en gekozen voor zelfstandigheid. Belangrijkste afwegingen hierbij waren de kwaliteit die zij continu wil blijven bieden, maar ook de flexibiliteit om vernieuwende ontwikkelingen binnen het vakgebied snel te adopteren in haar opleidings- en coachingpraktijk. Ze is sociaal psycholoog, coach en trainer en werkt vanuit de basisprincipes: ken je valkuilen én herinner je verlangen en sterktes. Dat geldt voor persoonlijk leiderschap als ook bijvoorbeeld voor burn-outcoaching. Inzichten vanuit de psychologie vormen de basis voor haar coaching en trainingen.

 • Simone van Slooten

  Humanity at Work

  Foto van Simone van Slooten. Een vrouw met donkere haren, bruine ogen en een groen met blauwe sjaal.

  Simone heeft een fascinatie voor het werken in teams; wat maakt nou dat het ene team wel succesvol en prettig werken is, en het andere team niet. En hoe kan daar -indien gewenst- weer beweging in komen? Haar ervaringsgerichte en belichaamde manier van werken komt hierbij goed van pas. Ze werkt ook graag met leiders, omdat die het schakelpunt vormen in het creëren van een bewustere en ontwikkelingsgerichte organisatiecultuur. Door haar rollen als (internationaal) projectleider en consultant voegt ze haar ervaring in corporate organisatiedynamieken toe. Klanten beschrijven haar als een fijn mens, sensitief en direct, professioneel en hartelijk.

 • Wies Bronkhorst CPCC

  Foto van Wies Bronkhorst. Een vrouw met bruine haren en lichte ogen.

  Wies Bronkhorst is internationaal gecertificeerd coach. Ze volgde o.a. de door de International Coach Federation geaccrediteerde opleidingen Co-Active Coaching en Organization and Relationship Systems Coaching. Haar manier van trainen kenmerkt zich vooral door haar rustige, luchtige, serieuze, humorvolle en persoonlijke aanpak binnen een vertrouwelijke sfeer. Leren vereist vooral oefenen, doen, struikelen, vallen, opstaan én weer doorgaan. Met als belangrijk resultaat dat mensen gaan doen waarvoor ze gemaakt zijn en daardoor een rijk en zinvol leven kunnen leiden. Dat is haar drijfveer.

 • Margreet Steenbrink

  Foto van Margreet Steenbrink. Een vrouw met donkere haren en een zwart topje.

  Margreet Steenbrink heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, trainer en coach op het snijvlak van leiderschap, organisatieontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. In het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het onderwijs als opleider en supervisor van coaches. Ze publiceerde diverse artikelen over coaching en zat in de redactie van Tijdschrift voor Coaching. Tot voor kort zat ze in het bestuur van de Nederlands Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en namens Nederland in de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

 • Sylvia Verkroost

  Foto van Sylvia Verkroost. Een vrouw met blonde haren, blauwe ogen en een zwarte trui aan.

  Sylvia Verkroost werkt al sinds 2009 als ontwikkelingsgericht coach in uiteenlopende projecten. Met Sylvia werk je aan je persoonlijke project en tegelijkertijd aan je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Je leert inzien hoe en waarom je de dingen aanpakt zoals je nu doet. En ook wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zo goed mogelijk in kunt zetten om je doelen te realiseren. Je ontwikkelt daarnaast ook je eigen recept om succesvoller en/of gelukkiger door het leven te gaan. Die twee zijn namelijk niet per definitie hetzelfde.


Wat anderen over Leergang Coach Verdiepingstraject zeggen

Ervaringen

7,8 van de 10

7,8 uit 4 ervaringen

Bekijk alle ervaringen

Nu starten met Leergang Coach Verdiepingstraject

Leergang Coach Verdiepingstraject

Geaccrediteerd op EQA-practitioner niveau

 • Vervolmaak je portfolio en leg je Proeve van Bekwaamheid af
 • Ontvang je diploma Leergang Coach, door NOBCO/EMCC geaccrediteerd
 • Voorwaarde tot deelname: succesvolle afronding Leergang Coach Opleidingstraject

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Portretfoto van Judith Hoogkamp. Vrouw met blonde haren en witte blouse, die lacht en naar rechts kijkt.

Judith Hoogkamp

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou