Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Persoonlijke presentatie en uitstraling

Persoonlijke presentatie en uitstraling

Laat een professionele (eerste) indruk achter

 • Versterk je uitstraling op een authentieke en overtuigende manier
 • Geef je persoonlijke presentatie door kleding, kleuren en houding een boost
 • Laat een professionele (eerste) indruk achter door de juiste styling

Bekijk alle details

Uitvoering
Training
Duur
2 dagen (6 weken)
Startmoment
Start al in juni
Onderwerpen

Dit ga je leren in Persoonlijke presentatie en uitstraling

Tijdens deze training word je je bewust van je persoonlijke uitstraling en leer je een overtuigend beeld van jezelf neer te zetten aan de hand van kleding, houding en beweging. Je laat hierdoor een professionele indruk achter, en weet hoe je positieve elementen van je persoonlijkheid kan benadrukken door styling.

Je krijgt een goed beeld van jouw non-verbale communicatie, je lichaamshouding en de (eerste) indruk die je op mensen achterlaat. We analyseren de figuurtypes en het effect van kleding, houding en kleurencombinaties op je uitstraling. Zo ontdek je jouw persoonlijke stijl en weet je hoe je via styling een professionele indruk kan maken.

De aanwezige stylist(en) nemen alle tijd om jouw persoonlijke stylingsvraagstukken te beantwoorden. Alle stylingstips en jouw persoonlijke kleur- en figuuranalyse verzamel jij in een persoonlijk portfolio. Hiermee heb jij aan het einde van de training alle tools in huis om jouw persoonlijke uitstraling goed naar voren te laten komen en jezelf overtuigend neer te zetten. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Non-verbale communicatie en het effect daarvan
 • Een professionele (eerste) indruk achterlaten
 • Lichaamstaal en houding: meer ruimte innemen en zelfbewuster bewegen 
 • Harmonie tussen je innerlijk en uiterlijk via uitstraling en presentatie
 • Optimale styling door kleding, kleur en houding

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je weet je professioneel te presenteren
 • Je kiest een stijl die bij je past 
 • Je bent je bewust van je non-verbale communicatie en het effect daarvan
 • Je weet je (eerste) indruk positief te beïnvloeden
 • Je weet welke kleding en kleuren je uitstraling positief versterken
 • Je bent met jouw styling het visitekaartje voor je bedrijf
 • Je voelt je goed over wat je draagt en straalt dat ook uit

Laat jezelf zien met een optimale styling

Voor wie?

Of het nu tijdens een klantgesprek is, in je nieuwe rol of tijdens een sollicitatiegesprek, je laat graag een professionele (eerste) indruk achter. Je bent nog op zoek naar praktische tools en adviezen om jouw persoonlijke uitstraling goed naar voren te laten komen. Ook wil je je kennis over kleding, houding en non-verbale communicatie vergroten.

Kosten en financiering

Deze training kost in totaal € 1.319,95 exclusief btw en is opgebouwd uit de volgende componenten:

Training

Jouw investering in deze training bedraagt € 1095,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training particulier of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen, maar slechts een toeslag van 10% over de training en datgene wat onlosmakelijk aan de training verbonden is. De investering bedraagt dan € 1204,50. Dit kun je aangeven bij je inschrijving (online of telefonisch).

Financiering en STAP-budget

Wil je voordeliger studeren? Er zijn verschillende interessante mogelijkheden en wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Bekijk ze allemaal op www.suas.nl/financieringsmogelijkheden.

Wil je gebruik maken van de STAP-budget subsidieregeling? Dan kunnen er afwijkende gunstige prijzen en startdata gelden. Alle informatie hierover en de regeling zelf vind je op www.suas.nl/stap-budget.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 84,95 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Succeskit SUAS NL
 • Materiaalpakket
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes

Daarnaast ontvang je de hand outs en wordt er gebruikt gemaakt van online testen en scans. Mocht je reeds in het bezit zijn van de literatuur of deze niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaal je in totaal € 140,00 (exclusief btw). Indien een lesdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Programma

Start- en eindmeting

Deze training maakt jou sterker. Hoe we dat kunnen garanderen? Voor aanvang vul je een Ontwikkeldoelenscan in en ontvang je een persoonlijk rapport. Hierdoor weet je precies: Waar sta je? Wat zijn je doelen? En wat heb je nodig om daar te komen? Met hulp van de trainer ga je heel gericht en gefocust aan de slag met jouw ontwikkeling. En haal je er dus het maximale uit. Na afloop volgt een eindmeting. Deze Persoonlijke Ontwikkelingsscan geeft opnieuw een uitgebreid rapport. Zo is glashelder hoe je bent gegroeid, maar ook op welke punten je jouw ontwikkeling (zelfstandig) kunt vervolgen.

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 6 weken. De training bestaat uit een online kick-off en 2 bijeenkomsten van 1 dag. Je tijdsinvestering is circa 2 uur aan zelfstudie per week: theorie- en praktijkopdrachten via de MijnSN leercommunity.

Bijeenkomst 1 en 2:

 • 1 dag van 09.30 tot 17.00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 12 deelnemers.

Mentor

Je leert pas echt als je het geleerde toepast in de praktijk. Voor aanvang van de eerste bijeenkomst ga je binnen jouw eigen organisatie aan de slag met diverse praktijkopdrachten. En kies je een mentor die je begeleidt en stimuleert bij jouw leerproces. Dit kan je leidinggevende of een (senior) collega zijn. Op www.suas.nl/mentor vind je meer informatie over de rol van de mentor. Drie weken later neem je je ervaringen mee naar de volgende bijeenkomst.

Certificaat 

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van SUAS. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

 • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
 • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
 • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
 • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
 • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

STAP-budget

Het Stap-budget is een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- om een opleiding, training of cursus te volgen. Het is voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen vanaf 18 jaar tot aan de AOW leeftijd. Gebruik het als kans om je kennis te verdiepen binnen je loopbaan, of om eindelijk die omscholing te doen waar je al zo lang van droomt. 

STAP-budget aanvragen? Zo geregeld!

 1. Kies je opleiding en startdatum. Je moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.
 2. Meld je met STAP-budget aan voor je opleiding. Bewaar je bewijs van aanmelding. Die heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.
 3. Vraag je STAP-budget aan bij UWV met je bewijs van vooraanmelding. Binnen vier weken krijg je bericht.
 4. Is je aanvraag goedgekeurd? Start met je opleiding!

MEER LEZEN

Nu starten met Persoonlijke presentatie en uitstraling

Persoonlijke presentatie en uitstraling

Laat een professionele (eerste) indruk achter

 • Versterk je uitstraling op een authentieke en overtuigende manier
 • Geef je persoonlijke presentatie door kleding, kleuren en houding een boost
 • Laat een professionele (eerste) indruk achter door de juiste styling
Twee vrouwelijke collega's zitten aan een witte ronde tafel en overleggen met elkaar

Twijfel je nog? Volg eerst een gratis proefles!

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt sterker.

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Kenneth Bernardina

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou