Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Reviews Beginnen met leidinggeven aan professionals


Om de betrouwbaarheid en transparantie van al onze reviews te waarborgen hebben wij ervoor gekozen om onze reviews door een externe partij te laten verzamelen. Wij hebben hierbij gekozen voor de Feedback Company.

Wil je graag weten wat het reviewbeleid is en hoe een reviewpagina tot stand komt? Klik hier voor meer informatie

 • Hele fijne trainer, welke goed ingaat op de inhoud en persoonlijke adviezen geeft.

  Lodewijk, E
  8 van de 10
 • De training is mij erg bevallen. De lessen waren duidelijk en persoonlijk. De trainster was erg competent en prettig om les van te krijgen. De kleine groep cursisten maakte de les zeer effectief.

  Ament, Tjalling
  9 van de 10
 • Heel goed :) zie hiervoor

  Verzaal, Marle
  9 van de 10
 • Ik heb de SN training ervaren als zeer prettig en zeer leerzaam. In een fijne omgeving, in een aangenaam tempo ontzettend snel en veel leren. Ik heb mezelf goed kunnen ontwikkelen met de kennis welke ik heb opgedaan. Dank Schouten en Nelissen voor deze leerreis.

  Kempen, Fred van
  9 van de 10
 • Zeer positief. Hopelijk bij een volgende keer een betere accommodatie.

  Blaak, Iris
  9 van de 10
 • Prima training met veel praktijkoefeningen.

  Tip, Ralph
  8 van de 10
 • Goed. Mooie basis om in de praktijk verder mee aan de slag te gaan.

  Hablous, Lynn
  8 van de 10
 • Het was een prima training. Voldeed aan de verwachting maar niet overtroffen. Blijft een vrij traditionele training. Maak meer gebruik van de mogelijkheden van nu. Veel op papier etc.

  Schure, Roel ter
  8 van de 10
 • Heel positief. Er was een goede klik tussen de groep en de trainer en dat heeft geleid tot een bijzondere dynamiek tijdens de sessies.

  Dwaalster, Donavan
  9 van de 10
 • Mijn algehele ervaring met de training is prettig en als positief ervaren. De interactie in de groep met de (groeps)opdrachten tijdens de bijeenkomst, met de input van de medekandidaten is leerzaam en nuttig. Het draagt ook bij in de verbinding naar elkaar en moedigt aan samen aan de slag te gaan, elk met zijn eigen leerdoelen, en open te staan voor de feedback van anderen. SN vraagt dat je op het moment in de rol moet zitten om aan de training mee te kunnen doen. Dat vind ik een behoorlijke belemmering naar diegenen die zichzelf willen ontwikkelen naar een hoger niveau wanneer zij nog niet in de rol werken. Want een training kan hen juist de kans op doorgroei naar zo'n rol doen vergroten. Dat vind ik jammer. Wel begrijp ik dat het nodig is om bij te dragen aan de input en groepsdynamiek. Mijn tip hierbij dan ook te werken aan voorbeeld profielen waarin een cursist in zo'n positie zich kan inlezen en inleven om toch actief mee te kunnen doen.

  Pieters, Christiaan
  8 van de 10
 • Ik ben blij dat ik deze training ben gaan volgen tegelijkertijd dat ik mijn leiding gevende rol heb gekregen. Het was confronterent tov mijzelf en mijn handelen wat ik direct goed om heb kunnen zetten en in kunnen zetten. Peer-to-peer trainingen werken altijd goed omdat je veel van elkaar kunt leren. Ook vond ik de trainingsruimte en de trainers zeer prettig en heb ik van beide veel geleerd. In het kort dus een goede ervaring waar ik de rest van mijn carrière naar terug zal kijken en zal gebruiken voor zelf reflectie. De tools kan ik de rest van mijn journey blijven gebruiken en inzetten.

  Graef, Susanne de
  8 van de 10
 • Prima training, fijne leeromgeving. Met name de ervaringen van deelnemers vond ik het meest prettig. Trainer gaf ook wel praktijkvoorbeelden, maar die kwamen bij mij niet altijd helemaal ''binnen''.

  Freij, Sharon
  8 van de 10
 • Ik heb deze training goed ervaren. Het was erg leerzaam. Ik vind het jammer dat we door Covid niet alle trainingen samen in een ruimte hebben kunne doen.

  Eikens, Rick
  8 van de 10
 • Bedankt!

  Stoffelen, Jesper
  8 van de 10
 • Ik vond de training zeer interessant. Maar omdat ik nog niet een leidinggevende positie heb, is het lastig om te oefenen in de praktijk.

  Schaap, Chris-Jan
  8 van de 10
 • Ik vond het een erg fijne en leerzame training. Dat het online was beviel me erg goed, daardoor duurde het gehele traject langer waardoor je meer in de praktijk kon oefenen. De groepsgrootte van 4 personen + 1 trainster vond ik ook heel erg fijn. Je komt daardoor zelf voldoende aan bod maar kunt ook van de anderen leren. Karin vind ik een hele fijne trainster, je voelt je bij haar meteen op je gemak, je merkt dat ze heel veel kennis van zaken heeft, het is een topper!! :-)

  Petiet, Gaby
  9 van de 10
 • Effectief voor de praktijk

  Uneken, Bert
  10 van de 10
 • De training heeft bij mij persoonlijk een ander proces op gang gebracht dan wat het doel van de training precies was. Dit laat zien dat de training, naast een focus op leiding geven ook echt gaat om persoonlijke ontwikkeling. Elke dag voelde soms als een sessie 'groepstherapie', op een fijne manier. Het heeft mij heel veel aan het denken gezet en de literatuur die werd aanbevolen was hier ook een goede aanvulling op. Het was voor mij wat lastiger om de koppeling naar de praktijk te maken, met een mentor die niet echt geschikt was om mentor te zijn en SN opdrachten van de online community die niet helemaal aansloten bij mijn functie.

  Visscher, Esther
  10 van de 10
 • Deze training viel, in vergelijking met eerder gevolgde trainingen van SN een beetje tegen. eerder genoemde opmerkingen hebben hier aan bijgedragen

  Dijkstra, Nicole
  7 van de 10
 • In praktijk deed ik al veel goed wat in deze training aan bod komt. Maar dit wordt nu bevestigt met een goede fundering aan theorie in de training.

  Polman, Rob
  8 van de 10
 • ik ben zeer tevreden en zal bij een ontwikkelingsbehoefte zeker SN raadplegen.

  Brink, Lena
  8 van de 10
 • Mijn algehele ervaring met deze cursus is heel positief. Met terugwerkende kracht waardeer ik de uitgebreide kennismakingssessie op dag 1. Dat heeft direct nut gehad. De trainer wist heel mooi een veilige leeromgeving te scheppen. De groep was precies groot genoeg en bleef gelukkig stabiel (geen uitvallers). De donderdagen werden voor mij lichtpuntje in de week. Ik heb inspiratie opgedaan, kennis vergaard, vaardigheden ontwikkeld en oude kennis opgehaald. Opvallend sterk vond ik het werktempo en de immer prettige toon van de trainer. Dat werkte door naar de medecursisten. Elke cursist heeft op enig moment wel iets persoonlijks verteld en zich kwetsbaar opgesteld. Dat is een duidelijke indicatie voor de goede sfeer. We waren een hele leuke groep, vooral dankzij de trainer.

  Hofstra, Lambertus Johannes
  9 van de 10
 • Goede training. Was op locatie beter geweest dan digitaal denk ik, maar fijn dat we ondanks corona toch de training hebben kunnen volgen.

  Molenaar, Hanneke
  7 van de 10
 • super

  Kalfsterman, Harmen
  10 van de 10
 • Nuttige training voor (startende) leidinggevenden. Omdat ik al 2.5 jaar teammanager ben, was een deel voor mij al bekend maar desalniettemin nuttig om er dieper op in te gaan met de trainer en de groep.

  Kieft, Suzanne
  8 van de 10
 • Het was verbazingwekkend hoe goed deze training online te volgen was! Erg veel aan gehad, heel praktische tips en tools en vooral ook ontzettend waardevol om met mede cursisten te kunnen oefenen, sparren en ervaringen uit te wisselen!

  Jansen, Tim
  9 van de 10
 • Goede trainster, zinvolle training, zeer praktijkgericht.

  Mahdad, Ibtisam
  10 van de 10
 • Leerzame training. Je gaat je eigen wensen/verwachtingen ook beter onderkennen door het geleerde. Je krijgt inzicht in je eigen aanpak en waar en hoe deze verbeterd kan worden. Je krijgt een hoop extra theoretische bagage, samen met handvaten hoe dit in de praktijk toe te passen. De opdrachten stimuleren je om het zo snel mogelijk toe te passen en met de hiermee opgedane ervaringen kun je in de volgende sessies extra steun vragen en krijgen.

  Kikken, Bert
  8 van de 10
 • Heb de training als zeer prettig ervaren, doordat de training digitaal gegeven werd in halve dagen ipv hele dagen was deze wat meer uitgesmeerd. Ik vraag me af of het huiswerk realiseerbaar was indien het originele schema werd aangehouden.

  Dam, Dennis ten
  9 van de 10
 • De sfeer tijdens de trainingen was erg prettig. Door de afwisselende opdrachten, instructies en rollenspellen kun je goed je aandacht erbij houden. Het samenwerken met een buddy gaf goede motivatie om een actieplan te schrijven en elkaar scherp te houden. Door het geleerde direct toe te passen in de praktijk krijgt het theoretische deel veel meer vorm en is direct duidelijk hoe deze handvaten toegepast kunnen worden.

  Hoogendijk, Eline
  8 van de 10
 • Voor mij was het de 1e keer dat ik een training volgde bij dit instituut. Ik heb er veel van opgestoken en vond het leuke, en actieve dagen. Veel interactie. Het is natuurlijk ook afhankelijk in wat voor groep je zit, maar ik zat in een leuke gezellige groep die lekker open was.. Accommodatie was ook top, lekker tussen de bomen, wat ook weer voor rust zorgt, goed verzorgd. Top!

  Mudde, Mirjam
  8 van de 10
 • Tijdens deze training heb ik dankzij de theorie, de trainer en de samenstelling van de groep echt een volgende stap kunnen maken in de ontwikkeling als leider en als persoon.

  Rein, David Leinwand Recte
  9 van de 10
 • Zeer leerzame training van een erg kundige cursusleider waarbij de theorie continu in verbinding wordt gebracht met de praktijk.

  Bootsma, Rikst
  9 van de 10
 • Zeer positief. Ik ben persoonlijk geholpen de juiste training te vinden en deze is geheel naar mijn behoefte gebleken. Ik kan nu vol goede moed mijn functie invullen en heb er een fijne groep mede-leidinggevenden bij met wie ik buiten mijn bedrijf om kan overleggen over situaties en ze vanuit een ander kader kan belichten. Bedankt voor de fijne ervaring!

  Beek, Dewi van
  8 van de 10
 • (graag alleen informatie anoniem gebruiken voor marketingdoeleinden!) Professionele training met vooraf en tussendoor voorbereidende opdrachten, goede trainer en prettige groepsgrootte.

  Heemskerk, Baukje
  8 van de 10
 • 80

  Geenen, Pepijn van
  8 van de 10
 • Ik vond het een bijzonder prettige training.

  Hooimeijer, Jasper
  8 van de 10
 • Mooi complete training over de hele breedte van wat er komt kijken bij het leidinggeven aan professionals.

  Verbruggen, Nelette
  8 van de 10
 • Erg goede training met aandacht voor iedere participant. Goede combinatie van theorie en praktijk, denken en doen. Op een fijne manier gegeven door de trainer. Behandelde thema's zo gebracht dat de handvaten meteen toepasbaar zijn in de praktijk.

  Donkelaar, Laura van
  8 van de 10
 • Zeer positieve ervaring. Goed gefaciliteerd en persoonlijke aandacht

  Voorn, Vincent
  9 van de 10
 • Prima training, heeft mij concrete handvaten geboden om in de praktijk toe te passen. De sfeer in de groep was heel goed, wat er uiteindelijk zelfs toe heeft geleid dat we doorgaan met intervisie. Eelco als trainer (en persoon!) heb ik zeer gewaardeerd. Stond altijd klaar, had oog voor mensen en legde de theorie prima uit. Hele goede 4 dagen gehad!

  Maat, Richard
  9 van de 10
 • Heel positief, veel meer en beter dan ik verwacht had.

  Wilhelm, Janine
  9 van de 10
 • De training Beginnen met leidinggeven aan professionals is een waardevolle training met een gevarieerd programma. Het heeft mij veel handvatten gegeven om mijn leidinggevende rol verder handen en voeten te geven,

  Stolk, Kevin
  8 van de 10
 • een prettige, gestructureerde wijze om meer kennis op te doen. De fijne groep cursisten en de fijne trainster Marieke maakte de hele ervaring voor mij een fijne. Motiveert om verder te blijven leren.

  Gardijn, Vasco du
  9 van de 10
 • Leuk, uitdagend en leerzaam

  Vermeulen, Koen
  8 van de 10
 • Fijne training, in een kleine setting ( 6 deelnemers). Fijn dat er verschillende werkvormen werden gehanteerd, maar vooral de onderwerpen die klassikaal werden geoefend (zoals gesprekstechnieken) heb ik als nuttig ervaren en hebben de meeste indruk achtergelaten.

  Wijnen, Marileen van
  7 van de 10
 • Zeer waardevol, het was een zware kluif, maar in korte tijd ben ik een betere manager geworden. Ik heb dagelijks profijt van de cursus.

  Servais, Yannick
  9 van de 10
 • Intensief, leerzaam, praktijk gericht, sluit aan op mijn niveau

  Wees, Martijn van der
  9 van de 10
 • Het heeft mij veel inzichten gegeven.

  Lukassen, Annemieke
  8 van de 10
 • Inspirerende training, waarbij theorie en praktijk goed met elkaar verweven zijn. In vier dagen tijd leer je veel over jezelf, thema's rondom leidinggeven en wordt je geinspireerd om hier een eigen visie op te ontwikkelen.

  Rodel, Bibi
  9 van de 10