Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Proeverij Master Educational Leadership

Proeverij Master Educational Leadership

Realiseer duurzame verandering in je onderwijsinstelling

 • Volg de gratis proeverij Master Educational Leadership
 • Beoordeel of de hele master of een van de losse modules aansluit op je wensen
 • Vernieuw leren en ontwikkelen in het onderwijs

Bekijk alle details

Vanaf prijs
Uitvoering
Event
Locatie
VIRTUAL CLASS
Accreditaties
NVAO
Vanaf prijs
Gratis
Aantal deelnemers
5-30 deelnemers
Eerstvolgende deelnamemoment
di 17 september 2024
Onderwerpen

Dit is het programma van Proeverij Master Educational Leadership

Twijfel je nog over de juiste opleiding voor jou? Wil jij meer weten van een opleiding voordat je je keuze maakt? Dat kan! Maak vrijblijvend kennis met de Master Educational Leadership en de verschillende modules via onze proeverij. We verzorgen een live sessie van een uur, waarin de docent een proefcollege verzorgt en je al je vragen kunt stellen.

Het programma van de proeverij ziet er als volgt uit:

 • Hartelijk welkom! We stellen ons even aan je voor (2 min)
 • Uitleg inhoud, opbouw en doelgroep van de opleiding (8 min)
 • Onze docent geeft een proefcollege (45 min)
 • Tijd voor vragen en persoonlijk advies (5 min)
 • Gezamenlijke afsluiting. Graag tot ziens!

Resultaten

 • Je hebt kennisgemaakt met SUAS
 • Je hebt kennisgemaakt met een kerndocent en onze werkwijze
 • Je hebt tips meegekregen voor je eigen situatie
 • Je bent op de hoogte van ons opleidingsaanbod op masterniveau
 • Je weet of de master of een van de modules aansluit op jouw leerdoelen
 • Je hebt je netwerk uitgebreid en interessante contacten opgedaan

Ga voor een wetenschappelijke verdieping

Voor wie?

Ben je leidinggevende in het onderwijs of wil je vernieuwing in het onderwijs gaan aansturen? Ben jij op zoek naar een flexibele studie naast je baan? Met onze master en los te volgen modules leer je jouw leiderschap versterken, zodat iedereen binnen jouw onderwijsorganisatie hiervan optimaal profiteert. Kom naar de proeverij en ontdek of dit de opleiding voor jou is.

Inhoud

Proeverij

Ons doel met deze proeverij is jou te laten proeven van de Master Educational Leadership en de bijbehorende, ook los te volgen mastermodules. Wat je zult merken bij een opleiding van SUAS, is dat we interactief werken en dat je wordt uitgenodigd mee te doen in onze verschillende werkvormen.

Wij verzorgen tijdens deze proeverij één van onderstaande proefcolleges:

Leiderschap en Teamontwikkeling in het onderwijs - dr. Ellen Daniëls

Leiderschap in onderwijs is een belangrijke factor in het realiseren van kwaliteitsvol onderwijs en een stabiele werkomgeving voor leerkrachten. Leidinggeven in het onderwijs brengt omwille van de uitdagingen in de maatschappij en de diversiteit in teams heel wat uitdagingen met zich mee. In dit mini-college maak je kort kennis met teamontwikkeling. We verhelderen wat leiderschap in onderwijs is, wat teams kunnen betekenen voor onderwijsprofessionals en hoe teamontwikkeling een plek krijgt in het profiel van een leidinggevende in het onderwijs.

Dr. Ellen Daniëls is bij ons programmaleider van de Master Educational Leadership en docent van de mastermodule Teamontwikkeling in het onderwijs.

Omgevingsgericht en Ondernemend leiderschap in het Onderwijs - Marjowella Stael MM

In hoeverre kan jij leiderschap in het onderwijs strategisch en praktisch toepassen in jouw organisatie en in jouw team? In dit mini-college staan jouw omgeving én ondernemend vermogen centraal. Ken je jouw interne en externe speelveld en benut je jouw kracht in al deze fysieke en digitale netwerken om tot onderwijsvernieuwing te komen? Ken je de formele en informele stromen? En ben je dan in staat om op het juiste moment op de juiste wijze te interveniëren en zo echt tot daadkracht te komen? Is je ondernemend vermogen zodanig ontwikkeld én overtuigend dat je jouw management en jouw team meekrijgt in jouw ideeën? Graag willen we je daarvan de contouren laten proeven.

Marjowella Stael MM is docent in de mastermodule Omgevingsgericht leiderschap in het onderwijs en in de mastermodule Ondernemend onderwijs.

Kosten

Event

Deelname aan dit event is kosteloos.

Programma

Online event

De proeverij is een online event in een virtual classroom.

We bieden de proeverij aan op verschillende momenten. Kijk voor actuele data en tijden in het overzicht dat wordt getoond wanneer je gaat inschrijven.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van dit event is 30 deelnemers.

Docenten

Dit worden je docenten

 • Dr. Ellen Daniëls

  Universiteit Utrecht

  Dr. Ellen Daniëls volgde verschillende opleidingen gerelateerd aan onderwijs. Ze behaalde een bachelor in het onderwijs (Nederlands, aardrijkskunde, economie, Duits), een advanced bachelor in schoolontwikkeling, een master in opleidings- en onderwijswetenschappen en een postgraduaat in relatie- en communicatiewetenschappen. Ze verdedigde haar proefschrift over leiderschap en leiderschapsontwikkeling aan KU Leuven in 2020 en behaalde hiermee de graad van Doctor in de Sociale Wetenschappen. Haar carrière begon als leerkracht in het voortgezet onderwijs. Vervolgens kwam ze in het volwassenenonderwijs terecht, waar ze negen jaar lang programmacoördinatie en kwaliteitszorg voor haar rekening nam. Daarna stapte ze over naar de universiteit waar ze als wetenschappelijk medewerker werkte aan een project rond de professionalisering van schoolleiders. Ellen bouwde ook ervaring op in de coördinatie van special interest groups van onderzoeksassociaties, zoals de groep rond leiderschap in onderwijs van EAPRIL (European Association for Practitioner Research in Improving Learning) en de organisatie van de conferentie People Management in Education. Momenteel werkt ze als assistant professor aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoeksinteresses gaan uit naar leiderschap en HRM (in onderwijs) en professioneel ontwikkelen.

 • Marjowella Stael MM

  Marjowella Strael MM heeft blijven ondernemen en vernieuwen, en innovatief en flexibel toewerken naar de gewenste situatie, de kern van haar missie in adviseurschap en begeleiding van organisaties gemaakt. Ontwikkelen van inhoud en toepassing ervan, waarbij altijd het individuele persoonlijk leiderschap als uitgangspunt geldt. Hieraan werkt ze dagelijks op een hele pragmatische wijze. Ze is afgestudeerd Master of Marketing. Als marketeer heeft ze ruim 20 jaar als formule- en marketing communicatie verantwoordelijke bij landelijke retailers gewerkt. In 2011 is ze bewust van het puur commerciële leven overgestapt naar Avans Hogeschool. Daar heeft ze de volledige leerlijn Persoonlijke Professionele Ontwikkeling ontwikkeld en uitgerold.

)

Deelnemen aan Proeverij Master Educational Leadership

Proeverij Master Educational Leadership

Realiseer duurzame verandering in je onderwijsinstelling

 • Volg de gratis proeverij Master Educational Leadership
 • Beoordeel of de hele master of een van de losse modules aansluit op je wensen
 • Vernieuw leren en ontwikkelen in het onderwijs

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Susanne Beukes

Opleidingsadviseur

)