Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Koningsdag net achter de rug, nu alweer in de stress?

Thema: Vitaliteit en stress
Rubriek
Nieuws
Datum
28 april 2016
2 minuten leestijd

Op donderdag 28 april is het internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk. In 2016 stond die dag in het teken van aanpak van stress. Herken jij stress en weet je hoe stressbestendig jij bent?

Stress heeft alles te maken met spanning. Maar er bestaan vele vormen en gradaties van spanning. Spanning kan zelfs effectief en gezond zijn. We hebben spanning nodig om beter te kunnen presteren, om tot actie te kunnen komen, om goed te reageren in bedreigende situaties.

Maar soms hóeven we niet beter te presteren, hoeven we geen actie te ondernemen, worden we niet bedreigd en ervaren we toch spanning. Dan is de spanning ineffectief en ongezond. Het levert ons niks op, put ons uit, ondermijnt onze gezondheid en kan, als we niet op tijd ingrijpen, stress, overspannenheid of burn-out tot gevolg hebben. Spanning kan dus heel gezond zijn, maar ook zeer ongezond. En dat kan leiden tot stress.

Lees hier hoe je kunt leren omgaan met stress, de symptomen van stress kunt herkennen en de eerste stap zet met onze tips tegen stress.

Lees ook dit boek over stress: Druk, druk, druk.

Of volg een training!

PERSOONLIJKE STRESSBESTENDIGHEID

of

MINDFULNESS

Een hand die een stressbal fijnknijpt.

Gerelateerde artikelen