Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

De ultieme tip voor meer geluk

Thema: Vitaliteit en stress
Rubriek
Blog
Datum
20 maart 2017
2 minuten leestijd

Geluk is voor 50 procent erfelijk bepaald. Je levenssituatie (gezin, baan, huis, banksaldo) draagt voor slechts 10 procent bij aan je geluk. Ontdek hoe je jouw geluk van vergroten door de resterende 40 procent te beïnvloeden.

Jouw situatie in het leven, daar heb jij natuurlijk de regie op. Maar het is niet altijd zo makkelijk om je omstandigheden te veranderen. En als je bedenkt dat de omstandigheden het minst procentuele gelukseffect hebben, dan kun je je beter focussen op de 40 procent die overblijft!

Die 40 procent van je geluk is afhankelijk van jouw gedachten over jezelf en het leven. Helaas zijn wij mensen negatiever dan we vaak weten van onszelf.

Train jezelf in positief denken

Ongeveer tweederde van onze gedachten is negatief geladen. Ontzettend veel als je nagaat dat we dagelijks 30.000 tot 60.000 gedachten hebben.

We hebben niet altijd invloed op onze gedachten. Zodra een gedachte binnenkomt kan deze een naar gevoel met zich meebrengen zoals angst, verdriet of woede.

Word je bewust van de negatieve gedachten en train jezelf om deze om te zetten naar een positieve gedachte.

Miljonair minder gezegend

Wij mensen maken nou eenmaal dingen mee die niet leuk zijn. Maar ieder mens heeft een basisgeluksgevoel. Hoe vervelend een gebeurtenis ook is, na verloop van tijd keer je terug naar dit niveau.

En andersom werkt dit net zo. Een zielsblij gevoel zal altijd weer wegzakken. Dit maakt ook dat een miljonair zich minder gezegend kan voelen dan een zwerver.

Maar wees gerust, positieve gedachten dragen bij aan het vergroten van jouw basisgeluksgevoel. En dat is 40% pure winst.

BEKIJK DE WORKSHOP

Twee houten poppetjes staan buiten op een tafel en hebben elkaars hand vast.

Gerelateerde artikelen