Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Zo overleef je de kerstvakantie op kantoor

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
6 december 2017
2 minuten leestijd

Bewaak jij als een van de weinige collega’s het fort tijdens de feestdagen? Met deze tips haal je meer uit je ‘kerstvakantie’ dan uit een gemiddelde werkweek.

Iedereen zit thuis aan de kerstkransjes, terwijl jij aan je bureau schuift in een nagenoeg leeg kantoor. Wat een rust!

De kerstbreak is dan ook een mooi moment om je creativiteit vrij baan te geven en je tijd goed te besteden. We geven je 7 manieren om moeiteloos de feestperiode door te komen.

#1. Laat van je horen

Persoonlijk contact is goud waard. Mail/bel je zakenrelaties om ze het allerbeste te wensen en te bedanken voor de mooie samenwerking het afgelopen jaar. Ook leuk: schrijf een leuk kaartje voor die fijne collega en leg dit op zijn bureau, waar hij het op 2 januari vindt.

#2. Kraak je hersenen

Een leeg kantoor betekent alle ruime om nieuwe ideeën te verzinnen. Je hoeft even helemaal nergens anders aan te denken. Laat je creatieve geest los en werk je beste idee(ën) uit. Zo kan je misschien verrassend uit de hoek komen als je jouw ideeën aan je manager voorlegt in het nieuwe jaar.

#3. Maak een inhaalslag

De kerstvakantie is natuurlijk hét moment om achterstallige klussen weg te werken. Begin met de klus waar je het meest tegenop ziet. Misschien niet zo inspirerend, wel heel effectief. Jij kunt het nieuwe jaar met een schone lei beginnen. Heerlijk toch?

#4. Volg de uitblinkers

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Update je accounts en ga op zoek naar interessante mensen en bedrijven. Door hen te volgen ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws in jouw vakgebied.

#5. Breid je netwerk uit

Voeg alle mensen die je het afgelopen jaar hebt ontmoet toe op LinkedIn. Dit is een ideale manier om up-to-date te blijven. Je kunt gemakkelijk zien waarmee anderen zich bezighouden en doet ondertussen ook inspiratie op.

#6. Maak een praatje

Voor die enkele beller kun je uitgebreid de tijd nemen. Hij zal zich gehoord en gewaardeerd voelen. Zo krijg je er weer een blije klant bij. Extra tip: maak er een mini-onderzoek van. Vraag de klant eens waar hij behoefte aan heeft, hoe hij je product of dienst ervaart en of hij verbeteringen heeft.

#7. Maak de balans op

Wat maakte je blij in in het afgelopen jaar? Wat heb je geleerd? Maak de balans op en formuleer een plan voor het nieuwe jaar. Wat wil je anders doen? Wat is jouw ambitie? Wat wil je ontwikkelen en hoe kun je dat bereiken? Hier krijg je een fijne dosis motivatie en inspiratie van. Dat betekent een prettige start van het nieuwe jaar.

Meer weten?

Wil jij ook jezelf versterken? steviger in je schoenen staan? Sterker uit de hoek komen? Kijk dan eens naar ons uitgebreide aanbod op het vlak van Persoonlijke effectiviteit.

BEKIJK DE TRAININGEN EN OPLEIDINGEN

Er ligt een laptop, bril, muis, kerstmuts en twee zuurstokken liggen op tafel.

Gerelateerde artikelen