Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Tips voor topprestatie Nijmeegse Vierdaagse

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
17 juli 2017
2 minuten leestijd

De Nijmeegse Vierdaagse lopen is een topprestatie leveren. Er zijn genoeg tips over hoe je deze uitdaging fysiek vol kunt houden. Maar het is minstens zo belangrijk om je mentaal goed te blijven voelen, want ook psychisch is het nogal een uitdaging. Daarom hierbij drie tips voor de wandelaars.

#1 De juiste mindset

Door positief te denken en jezelf op een positieve manier aan te spreken (in de jij-vorm!) bereik je veel meer. Het is een cruciale factor in het bereiken van je doelen. Dus zie je het tijdens het wandelen niet meer zitten en is de finish nog ver weg? Zeg dan tegen jezelf: ‘Kom op je kunt het. Dit gaat je lukken!’

#2 Pluk je geluksmomentjes

Beleef de wandeling bewust en focus op het kleine geluk: de supporters langs de kant, de zonsopkomst, het landschap, de mensen met wie je wandelt. Klein geluk verfrist je. Het doorbreekt de sleur en stelt je weer scherp.

#3 Evalueer

Evalueer achteraf hoe je wandeling is gegaan. Wanneer vond je het moeilijk en waar kreeg je energie van? Neem deze learnings mee voor de volgende dag en anticipeer daarop.

BEKIJK DE WORKSHOP POSITIEF DENKEN

Iemand wandelt over een geasfalteerd pad.

Gerelateerde artikelen