Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Maatwerk in eigen huis bij OSV Rabobanken

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Klantverhaal
Datum
30 december 2016
2 minuten leestijd

Het Opleiding Samenwerking Verband (OSV) Rabobanken Zuidwest Nederland wil ‘met minder meer’ bereiken – passend binnen een Rabobankbrede campagne. Daarom vinden trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling plaats in de relatief rustige zomerperiode, op de eigen locatie. Schouten & Nelissen is gevraagd een op maat gemaakt trainingsaanbod te verzorgen.

Bestaande situatie

Als het om persoonlijke ontwikkeling gaat, verwijst het OSV de medewerkers van aangesloten Rabobanken in haar regio altijd door naar trainingen van Schouten & Nelissen. Manager OSV Rabobanken Zuidwest Nederland Werner Free Bos: “Het idee van een Zomerschool komt van onszelf. We wilden dit soort trainingen in de rustige zomerperiode laten geven, waardoor ze gebundeld aangeboden kunnen worden. We hebben Schouten & Nelissen gevraagd om de invulling te verzorgen.”

Plan van aanpak

We bouwden 17 reguliere trainingen – waaronder Effectief vergaderen, Netwerken met resultaat en Helder rapporteren – om tot eendaagse trainingen. Dat was een belangrijke voorwaarde: de maattrainingen mochten niet langer dan een dag duren, want dat is de essentie van de Zomerschool: trainingen van een dag in de rustige zomerperiode. Elke training wordt meerdere keren gegeven, zodat iedereen voor of na een vakantie kan meedoen.'

“Schouten & Nelissen heeft een gevarieerd trainingsaanbod samengesteld. Veel trainingen komen onze efficiency ten goede, zodat niet alleen het concept maar ook het aanbod aansluit aan de campagne 'Met minder meer'.” - Werner Free Bos, manager OSV Rabobanken Zuidwest Nederland

Het resultaat

De Zomerschool heeft voor de tweede keer plaatsgevonden en een flink aantal medewerkers maakt al voor de tweede keer gebruik van het aanbod. Doordat de trainingen zijn ingekort, zijn ze in één dag te volgen. De medewerkers gaan na elk zomerschooltraining met twee of drie concrete en toepasbare inzichten naar huis. Omdat ze ook nog eens op de eigen locatie worden gegeven, passen ze binnen het budget. Free Bos: “Hoewel het om verkorte trainingen gaat, is de kwaliteit fantastisch. Ik krijg veel positieve reacties!”

Meer weten?

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Informeer geheel vrijblijvend naar onze Incompany & maatwerk mogelijkheden?

VRAAG ADVIES AAN

Gerelateerde artikelen