Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Bereik je doel met een partner in crime

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
16 september 2016
1 minuten leestijd

Eerlijk is eerlijk. Naar een doel toewerken is niet altijd eenvoudig. Zit het even tegen, dan ligt uitstelgedrag al snel op de loer. Voorkom dat je je plannen op de lange baan schuift en maak iemand jouw partner in crime. Door diegene te betrekken bij je doel, heb je een stok achter de deur.

Maak je partner in crime deelgenoot van jouw doel met de volgende opdracht:

  • Beschrijf hoe jouw doel eruit ziet.
  • Wat vraagt dat van jou?
  • Wat betekent dat voor jou?
  • Wat is er voor jou belangrijk aan?

Laat diegene opschrijven en benoemen welke waarden hij hoort in je verhaal. Wat is blijkbaar belangrijk voor jou? Wellicht noemt hij een waarde die hij tussen de regels door hoorde en die jou verrast. Dan is het voor jou heel gewoon dat jij die waarde leeft. Zo gewoon dat je je er niet eens van bewust bent. Het kan ook zijn dat de ander een waarde noemt met een woord dat voor jou een andere connotatie heeft. Zoek dan samen naar welk woord of beeld wel resoneert.

De kern voor verandering

Met deze opdracht schets je je doel niet alleen duidelijk voor je deelgenoot, maar ook voor jezelf. Je focust je op je waarden, op wat jij belangrijk vindt. Zo werk je vanuit een positieve insteek aan je doel en bereik je meer. Laat je niet tegenhouden door de moeilijkheden die je onderweg tegenkomt. Samen met je partner in crime weet je waar je op terug kunt grijpen.

BEKIJK DE TRAINING

Dit blog is afgeleid van de opdracht 'De piekervaring' uit het boek Goud.

Twee mannen zitten op een bank en overleggen met elkaar. Een van de mannen heeft een iPad vast.

Gerelateerde artikelen