Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Maak jij het verschil?

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Artikel
Datum
2 september 2015
2 minuten leestijd

Welke vaardigheden heb je nodig om persoonlijk te groeien? En om écht het verschil te maken voor jouw organisatie? Het zijn belangrijke vragen, zeker in een wereld waarin de kennis van nu misschien morgen al verouderd is.

Technologische vernieuwingen, ontwikkelingen als het nieuwe werken, veranderende wetgeving of globalisering zorgen voor een werkomgeving die steeds complexer wordt en hogere eisen stelt aan de mensen die er werken. Deze nieuwe wereld wordt ook wel de VUCA World genoemd; Volatile (snel veranderend); Uncertain (onzeker); Complex; Ambiguous (lastig te duiden). In deze snel veranderende omgeving wordt het steeds moeilijker om lange termijn plannen later ook als zodanig uit te (laten) voeren. Of om jouw team, of zelfs jouw rol voor de langere termijn vorm te geven.

Kortom, je moet jezelf continu opnieuw uitvinden. Hierdoor word je regelmatig teruggeworpen op je persoonlijke kracht en talent. Juist nú is het extra belangrijk om te beschikken over de juiste gereedschappen (tools) die jou in staat stellen succesvol te zijn in de toekomst. Deze gereedschappen noemen wij keystones, omdat zij het fundament vormen voor jouw persoonlijke groei. Zij zorgen ervoor dat jouw talenten nóg beter tot hun recht komen en jouw unieke kwaliteiten optimaal kunnen worden ingezet binnen jouw team en organisatie.

De sleutel tot succes

Focussen op de ontwikkeling van die vaardigheden die er écht toe doen, vormt volgens ons de sleutel tot succes. Het zijn die vaardigheden die je helpen om te excelleren in een complexe, dynamische en snel veranderende wereld. En die jou de high performer van de toekomst maken die zijn team of organisatie naar een hoger plan tilt.

Afhankelijk van je huidige rol, je sterke kanten, talenten en groeiambities, kun je bepalen welke keystones voor jou het meest relevant zijn om mee aan de slag te gaan. Doorpakken op datgene wat jou bijzonder maakt en waarin jij het verschil kan maken. Dáár worden jij én jouw organisatie beter van!

De keystones

Onze keystones zijn verdeeld over vijf categorieën die een totaaloverzicht geven van de basisgereedschappen. Afhankelijk van jouw ervaring en ambities ga je aan de slag met keystones binnen één of meerdere categorieën:

Hoe maak jij het verschil?

Lees boeken over dit onderwerp en volg cursussen en trainingen. Heb je hulp nodig met het ontdekken van je talenten? Bel 0418 688 666 voor een vrijblijvend advies op maat.

OPLEIDINGSADVIES AANVRAGEN

Een vrouw met donkere haren en donkere ogen staat voor een schilderij en kijkt in de camera.

Gerelateerde artikelen