Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Inspiratieloos? 6 briljante B’s voor meer inspiratie

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
10 december 2018
2 minuten leestijd

Nadert de deadline, maar zit jij nog met een leeg document voor je? Paniek! Inspiratie komt vaak wanneer je het niet verwacht. Kom daarom snel achter je bureau vandaan: deze 6 plekken vergroten de kans op die ene briljante ingeving.

'Genialiteit is voor 98% transpiratie en voor 2% inspiratie,' zei Edison ooit. Succes bereiken is hard werken (98% transpiratie), maar je kunt niet zonder een goed idee (2% inspiratie). Ooit droomde hij van een lamp die zou branden op elektriciteit. Meer dan duizend testen waren nodig om deze droom werkelijkheid te laten worden. Maar het lukte hem!

Inzicht op onbewust moment

Einstein is echter niet achter zijn bureau gaan zitten met het idee: ik zal eens even de relativiteitstheorie gaan bedenken. Nee, ook hij kreeg inzichten op momenten dat hij niet op een bewust niveau bezig was met de materie. Hij had een bed in zijn kantoor staan en vond in een droom de inspiratie voor zijn beroemde formule: e = mc2.

Zoek de stilte

De stilte opzoeken. Het is een prachtige manier om zingeving te vinden. Als je stil bent, komen de beste ideeën op. Juist dit zijn de momenten waarop je inspiratie vindt. Inspiratie die je nodig hebt om succes te boeken.

De 6 briljante B’s markeren de momenten waarop je mooie ideeën kunt verwachten:

1. Bed

Net als bij Einstein werkt ook jouw onderbewuste door terwijl je uitrust in bed.

2. Bad

Je ontspannen in een warm bad, maar ook onder de douche kan je zomaar inspiratie opleveren.

3. Bos

Ook buiten, in de natuur, dienen zich vaak nieuwe ideeën aan. Tijdens een boswandeling ontdekken wat voor jou de zin van het leven is? Het kan!

4. Bus

In de bus (of andere vormen van openbaar vervoer) kun je heerlijk wegdromen. Voor je het doorhebt, krijg je nieuwe ideeën.

5. Beweging

Hardlopen en yoga zijn activiteiten die de creativiteit aanwakkeren. Bij het hardlopen zorgt de cadans van je stappen voor stilte in je hoofd. Yoga brengt je geest tot rust.

6. Beditatie

Beditatie staat voor meditatie op de rand van je bed. Doe dit direct bij het opstaan en ga er heel bewust voor zitten. Het brengt de geest tot rust en levert vaak fantastische ideeën op.

Dit artikel is gebaseerd op de 6 B’s voor meer inspiratie uit het boek Boven de lijn van Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen.

BEKIJK DE TRAINING

Een man met een rode trui staat lachend voor een turquoise stenen muur.

Gerelateerde artikelen