Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Gebruik authenticiteit niet als excuus

Thema: Persoonlijke effectiviteit
Rubriek
Blog
Datum
19 december 2019
1 minuten leestijd

Authenticiteit. Voor de één een vanzelfsprekendheid, voor de ander een uitdaging. Uiteindelijk willen we het allemaal: jezelf zijn, het meest uit je talenten halen, doen wat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Maar tegelijkertijd kun je authenticiteit ook gebruiken om te blijven doen wat comfortabel voelt, met stilstand als pijnlijk gevolg.

Om te groeien moet je eerst in actie komen. Durf jezelf los te laten en je grenzen op te zoeken. Je hoeft niet perse vooraf te weten wie je bent. Het gaat erom dat jouw identiteit kán en moet mee veranderen. Nieuwe dingen geven je misschien een oncomfortabel gevoel, maar leren je door directe ervaring wie je wilt zijn. Jouw authentieke zelf is ‘work in progress’.

Hoe kun je blijven groeien en toch authentiek zijn?

1. Leer van rolmodellen
Neem continu authentieke eigenschappen van andere personen en stijlen die je aanspreken. Probeer ze uit, maak ze je eigen en bepaal of je ze wilt behouden.

2. Stel persoonlijke leerdoelen
Stel persoonlijke leerdoelen, deze helpen je om te experimenteren met je identiteit. Wat zijn je valkuilen die ervoor zorgen dat je jezelf verliest? Wat durf je meestal niet maar zou je stiekem best willen? Wat vind je dat je echt nog een keer moet doen? Pak dit stap voor stap aan. Je hoeft niet alles in één keer te doen, het gaat om persoonlijke groei.

3. Laat los wat niet meer bij je past
We hebben allemaal ervaringen en persoonlijke verhalen die ons maken wie we zijn. Bewust en onbewust gebruiken we deze ervaringen en verhalen ook in nieuwe situaties, terwijl ze soms verouderd zijn. Durf oude verhalen los te laten en kies een nieuw verhaal dat beter bij je past.

Door te accepteren dat jouw identiteit werk in ontwikkeling is, kun je uiteindelijk een authentieke identiteit ontwikkelen die goed voelt én past bij veranderende behoeften. Gebruik jij authenticiteit nog als excuus? 

Bron: 360° leiderschap; Ibarra, H. (2015), The authenticity paradox. Harvard Business Review, vol.93, no.1/2,  p.52-59.

Meer weten?

Wil jij ook jezelf versterken? steviger in je schoenen staan? Sterker uit de hoek komen? Kijk dan eens naar ons uitgebreide aanbod op het vlak van Persoonlijke effectiviteit.

BEKIJK DE TRAININGEN EN OPLEIDINGEN

Een vrouw met donkere korte haren denkt na. De vrouw heeft een grijs shirt aan.

Gerelateerde artikelen