Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Werknemers willen graag gecoacht worden

Thema: Management en leidinggeven
Rubriek
Artikel
Datum
20 september 2011
2 minuten leestijd

Werknemers willen graag voor hun persoonlijke ontwikkeling begeleid worden door een externe coach. Meer dan de helft (52 %) van de werknemers geeft aan dat dit een werkgever aantrekkelijk maakt. Dit blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Unique onder ruim 4.000 respondenten.

‘De overweldigende belangstelling voor begeleiding van een externe (loopbaan)coach is opvallend’, vindt Raymond Puts, algemeen directeur van Unique. ‘Persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk voor de huidige generatie werknemers. Het hebben van een motivator of coach geeft mensen vaak net een extra duwtje in de rug om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.’ Dit blijkt ook uit Het Trendrapport 2011 van ASA Student en Ad Rem Young Professionals. Ontwikkeling en veel kunnen leren bij een werkgever staan volgens dit rapport bovenaan het verlanglijstje van de nieuwe generatie. De Young Professional werkt graag zelfstandig, maar het liefst onder begeleiding van een ervaren coach.*

Belang

‘De toegevoegde waarde van een coach om persoonlijke ontwikkeling te versnellen en inzetbaarheid te verbeteren wordt ook door werkgevers herkend’, reageert Anje-Marijcke van Boxtel, directeur Coaching bij Schouten & Nelissen. ‘Organisaties willen excelleren. Zij beseffen steeds meer het belang van het stimuleren van medewerkers om te groeien en zichzelf te ontwikkelen.’

De visie van Schouten & Nelissen op coaching gaat uit van de kracht van mensen en niet van hun belemmeringen. Vanuit de exploratie van ambities, waarden en talenten dagen de coaches van Schouten & Nelissen mensen uit krachtige keuzes te maken en veranderingen in gang te zetten. Zij leren belemmeringen op te lossen en ontwikkelen effectief gedrag. Met optimale prestaties als gevolg, voor medewerker en organisatie. ‘Mensen die werken vanuit passie en talent werken plezieriger en effectiever. Met meer energie en betere resultaten’, aldus Anje-Marijcke.

* Bron: www.unique.nl en www.asastudent.nl

Meer weten?

Onze coaching richt zich op iedere leidinggevende, professional, werknemer of ondernemer die zich in professioneel opzicht wil ontwikkelen. Voor iedere coachingsvraag zoeken wij de juiste coach en stellen wij een passend traject vast. Benieuwd welk traject het beste bij je past? Vraag een gratis adviesgesprek aan.

VRAAG ADVIES AAN

Een man en een vrouw staan bij een tafel achter een laptop. Achter hen hangen touwen.

Gerelateerde artikelen